» » Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului cu scânteie aurie

Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului cu scânteie aurie

Încă de la începutul sezonului de cabană de vară, am avut grijă de copaci, legume și alte plante pe care încercăm să le dezvoltăm Site-ul tău. Sarcina principală a rezidentului de vară este de a obține o recoltă bună și sănătoasă, care va încânta atât vara, cât și iarna. Principala dificultate în cultivarea plantelor este lupta împotriva dăunătorilor de insecte. Iskra Zolotaya este un pesticid popular. Haideți să aflăm care este acest instrument și cum să îl utilizăm.

Insecticid „Iskra Zolotaya”: ce fel de medicament este?

Iskra Zolotaya este un nou medicament care a devenit răspândit în lupta împotriva dăunătorilor de insecte. Acest insecticid a fost utilizat cu succes în 120 de țări în 140 de culturi diferite. „Iskra Zolotaya” protejează eficient împotriva gândacilor din Colorado și a larvelor sale datorită compoziției sale unice. Principala substanță a medicamentului este imidacloprid cu o concentrație de 200 g / l.

Important! Principalele forme de eliberare de insecticide sunt fiolele cu un volum lichid de 1 și 5 ml, o pulbere care cântărește 40 g într-un pachet și o sticlă de 10 ml.

De asemenea, "Iskra Zolotaya" are o formă pregătitoare sub formă de bețe pentru plantele de interior. În plus față de insecticid, există hrănire. Numărul de bețe depinde de diametrul oalei.

Pregătirea soluției de lucru

Pregătirea soluției de lucru insecticid depinde de consistența și concentrația medicamentului. Să luăm în considerare modul de preparare a soluției Iskra Zolotaya, precum și instrucțiunile de utilizare.

  • Prepararea soluției de Iskra Zolotaya din compoziția lichidă

Pentru a prelucra o sută de metri pătrați de grădină, trebuie să diluați 1 ml de lichid cu 5 litri de apă. Acest volum al amestecului preparat este suficient pentru o sută de metri pătrați. După prelucrarea grădinii, dăunătorii nu mai mănâncă și mor în una sau două zile.

Iskra Zolotaya este utilizat pentru combaterea dăunătorilor pere, gutuie, cireșe, cireșe, căpșune, struguri, piper, vânătă, sfecla, varză, morcovi, porumb, floarea-soarelui, pepeni.

La procesare cartofi de la paraziți cum ar fi Gândacul Colorado, gărgăriță, păduchele, pregătiți un insecticid cu o concentrație de 1 ml la 5-10 litri de apă. Această cantitate de insecticid pregătit este suficientă pentru 1 sută de metri pătrați.

La procesarea legumelor în sere (castraveți, roșii) din afide, albă de seră, thrips, pregătește o soluție în raport de 2 ml la 10 litri de apă. Soluția este suficientă pentru 1 sută de metri pătrați.

Atunci când prelucrați plante ornamentale și trandafiri din afide și insecte care mănâncă frunze, trebuie să pregătiți o soluție cu o concentrație de 5-10 ml de pesticid Iskra Zolotaya la 10 litri de apă. Acest volum al soluției de gata Iskra Zolotaya este utilizat în funcție de numărul de dăunători.

  • Prepararea unei soluții dintr-o pulbere

Iskra Zolotaya "sub formă de pulbere are toate calitățile unui preparat lichid. Un pachet cu o greutate de 40 g este conceput pentru a prelucra 5 acri dintr-o grădină de legume.

Pentru procesare cartofi de la dăunători (Gândac de cartofi Colorado, afidă, gărgăriță) trebuie să pregătiți o soluție în proporție de 8 g de pulbere la 5-10 litri de apă. Această cantitate de insecticid de lucru este suficientă pentru 1 sută de metri pătrați de cartofi.

La prelucrarea legumelor în sere, un insecticid este preparat din floarea albă a serii, în proporție de 40 g pulbere de pesticid la 10 litri de apă. Când combateți afidele și prosperarea în sere, se prepară un amestec cu o concentrație de 16 g de pulbere la 10 litri de apă. Pentru o sută de metri pătrați de plante într-o seră, se consumă 5-10 litri de soluție pregătită.

La prelucrarea florilor decorative și trandafiri de la dăunătorii de insecte, trebuie să pregătiți o soluție cu o concentrație de 40-80 g de pulbere (în funcție de numărul de dăunători) la 10 litri de apă. Se consumă un volum de 5-10 litri la o sută de metri pătrați. În aceeași concentrație, soluția „Zolotaya Spark” poate fi folosită și pentru plantele de interior.

La procesare meri din afide, fraierul de mere, se prepară un insecticid - 40 g de pulbere la 10 litri de apă. Pentru un copac folosiți 2-5 litri de soluție de lucru gata.

Iskra Zolotaya poate fi folosit și pentru combaterea dăunătorilor plantelor de interior: aspidistra, Gloxinia, femei grase, Croton, ferigă, Yucca, Scindapsus, zygocactus, palma datei, ienupăr.

Instrucțiuni pentru utilizarea medicamentului

Substanța "Iskra Zolotaya" are o gamă largă de aplicare împotriva dăunătorilor de diferite tipuri. Acest pesticid distruge bine dăunătorii asupra culturilor ornamentale, florilor, legumelor. Medicamentul este absorbit prin frunze și pătrunde în partea aeriană a plantei. Datorită absorbției rapide în frunze, pesticidul nu este spălat de pe suprafața plantei cu apă în timpul irigării sau după ploi, ceea ce garantează o protecție pe termen lung împotriva paraziților.

Acest insecticid este eficient scapă de gândacul de cartofi din Colorado, Larve de gândac de cartofi Colorado, aleurodide, afide și prosperă. Insectele mor în 1-2 zile. Insecticidul funcționează excelent pe vreme caldă, ceea ce este de preferat pentru zonele din sud.

Știați? Acest insecticid poate fi utilizat în interior la prelucrarea plantelor ornamentale interioare, deoarece, dacă este utilizat corect, nu este toxic pentru oameni și animale de companie.

Perioada de protecție

Iskra Zolotaya are un efect protector pe termen lung. După ce planta a fost pulverizată, substanța este adsorbită în straturile celulare superioare ale frunzelor și este distribuită pe întreaga parte a plantei deasupra solului. Datorită acestei proprietăți a medicamentului, acesta nu este spălat în ploaie sau în udare..

„Iskra Zolotaya” este în uzină mai mult de 25 de zile, indiferent de metoda de aplicare. Astfel, insecticidul protejează lăstarii noi care au crescut după tratamentul plantei și, de asemenea, protejează împotriva altor dăunători care pot zbura din zonele învecinate..

Depozitare și toxicitate

Iskra Zolotaya este un medicament care elimină toxicitatea pentru oameni atunci când este utilizat conform instrucțiunilor. Și, de asemenea, non-toxice pentru animalele cu sânge cald, păsări și pești, insecte benefice și râme. Când prelucrați instalațiile, trebuie să purtați halat, respirator și mănuși. Este interzis să mâncați, să beți sau să fumați în timp ce pulverizați. După procesarea plantelor, asigurați-vă că vă spălați bine mâinile și fața cu săpun și clătiți gura.

Știați? Acest medicament are o a treia clasă periculoasă a unei substanțe pentru om (aceasta este o clasă de substanțe moderat periculoase, concentrația maximă admisibilă a unui insecticid în aer este de 10 mg pe 1 metru cub) și o clasă de pericol pentru albine - primul (acestea sunt pesticide extrem de periculoase pentru albine. Tratamentul trebuie efectuat fie dimineața devreme, fie seara târziu. Zona de protecție a albinelor este de 4-5 km).

Se recomandă depozitarea pesticidului la temperaturi cuprinse între +30 și -10 ° C într-o cameră uscată și întunecată, separată de alimente și medicamente, la îndemâna copiilor și animalelor..

Astfel, Iskra Zolotaya vă va ajuta să scăpați de insectele dăunătoare enervante și să vă protejeze cultura, rămânând absolut sigur pentru oameni. În urma acestor recomandări, îngrijirea unei căsuțe de vară devine simplă și ușoară..


Opinii: 170