» » Folosim sticle de plastic cu beneficii

Folosim sticle de plastic cu beneficii

Astăzi, problema eliminării deșeurilor pe planeta noastră este în special acută. La urma urmei, unele deșeuri nu se descompun de secole. Și pentru a nu arunca terenul în general și propriul parcel în special, puteți folosi gunoiul cu beneficii. De exemplu, puteți crea capodopere reale din sticle de plastic. Este atât economic, cât și frumos și va ajuta mediul înconjurător..

Articol conex: meșteșuguri din sticle de plastic pentru grădină și grădină de legume!
b7

Ce se poate face din sticle de plastic?

Da, o mulțime de lucruri! De exemplu:

Sculpturi de grădină

Sticlele de plastic pot face palmieri frumoși, păsări minunate de zână, monștri uimitori și figuri de animale foarte drăguțe care pot fi observate în natură.

c2

c1

c3

c4

garduri

Există mai multe opțiuni pentru construirea gardurilor din sticlă de plastic. O opțiune este să strângeți rândurile superioare și inferioare ale gardului pe marginile orizontale ale sârmei. Între ele, se pun sticle tăiate pe marginea sticlelor întregi. „Construirea piramidelor” începe de jos. Ultimul rând de sus este străpuns cu muchia de sârmă.

gard

Un alt mod de a construi garduri din sticle de plastic este de a construi un perete solid din containere cu umplutură, fixându-le cu mortar de ciment. În mod similar, zidurile caselor de țară și ale clădirilor sunt construite - acest lucru va fi discutat mai detaliat mai jos..

h2

Dacă gardul este realizat dintr-un gard de pichet, atunci capacele containerelor sunt bătute în cuie în bara superioară și inferioară. Apoi sticlele în sine sunt înșurubate pe ele. Conectând scândurile între ele, în așa fel încât fundurile coastelor să intre între ele, scândurile sunt fixate cu scânduri verticale una cu cealaltă.

h3

Uneori, dimpotrivă, fundul sticlelor este bătut în cuie, iar capacele sunt lipite între ele. Și există și o astfel de opțiune atunci când se folosesc părți ale containerelor, care le înfășoară pe o sârmă, ca mărgelele.

h1

Mobila din recipiente din plastic

În mâini iscusite, sticlele goale se transformă în canapele creative, bănci, fotolii, scaune și mese. Este suficient doar să înfășurați strâns structura cu bandă adezivă. Dacă doriți, puteți face huse pe mobilă și puteți pune perne pe scaune, cotiere și sub spate pentru o moale - acest lucru este important în cazul când este instalat în interior.

b4

Chioscurile

Zona de agrement de pe site este o componentă importantă. Arbori foarte frumoși se obțin din sticle - ușoare și confortabile.

b1

b3

B27

Construcții cu sticle

Însă cea mai creativă utilizare a containerelor de plastic este de a construi case și șoproane din ele. Acest material de construcție se numește „cărămizi verzi”, deoarece această reciclare a containerelor de plastic face planeta noastră mai curată..

Pentru a plia peretele unei case, sticlele de plastic sunt umplute cu pământ steril, argilă sau nisip. Experții spun că umiditatea umpluturii nu joacă un rol special aici. Cel mai important este să înșurubați capacul sticlei și să selectați recipiente de aceeași dimensiune.

B11

„Cărămizile ecologice” sunt așezate pe rând pe mortarul de ciment. Soluția este din nou pusă deasupra cu un strat suficient de gros, astfel încât toate recipientele să fie acoperite cu acesta. Apoi sticlele sunt așezate din nou într-un model de tablă de control..

B14

b5

b2

Gâturile sticlelor sunt trase suplimentar împreună cu sfoară sintetică, cabluri de cauciuc sau sârmă moale, astfel încât să se obțină un fel de plasă din ipsos. Puteți umple complet „cărămizile” numai după ce le legați.

B9

B26

Peretele arată foarte creativ atunci când desenul de jos este curățat de soluție. Datorită acestui fapt, puteți obține un „model de stele” interesant. Dar puteți tencui complet peretele ascunzând materialul de construcție în interior.

B18

Dar construcția nu ar trebui să înceapă de la ziduri. În primul rând, coloanele verticale rotunde ar trebui să fie ridicate la colțurile clădirii - acestea vor ține întreaga structură. De asemenea, necesită sticle de plastic umplute, care sunt ținute împreună de mortar de ciment. Doar primul rând circular este așezat pe o gaură săpată, în centrul căreia armatura este izbucnită și turnată cu beton. Containerele cu umplutură sunt așezate într-un cerc concentric, la câțiva centimetri distanță de știft, cu gâturile în interior deja pe un strat de beton. Gâturile sunt strâns strânse împreună cu sârmă moale, astfel încât să se atingă. Toate golurile dintre „cărămizi” sunt turnate cu mortar și lăsate să se „apuce” de câteva ore.

B25

Apoi, cel de-al doilea strat de sticle este așezat deja într-un model de tablă de control. Interiorul coloanei poate fi umplut cu cărămizi sparte, pietre, sticlă, zgură. Când se atinge înălțimea necesară, așezarea rândurilor este oprită. Coloana este tencuită din exterior.

b12

b13

B15

B16

B17

B19

B20

B21

B23

B24

Practic, algoritmul pentru construcția caselor obișnuite din cărămidă și din sticlele de plastic este identic: sunt așezate și pardoseli, sunt instalate rame de ferestre și uși, sunt așezate jurnalele pentru tavane și podele. Doar înlocuirea materialelor de construcție aduce economii extraordinare.

B8

b10

Iar forța clădirilor cu un etaj, construite din cele mai reale gunoaie, nu este în niciun caz inferioară caselor din cărămidă. Și izolarea termică a unor astfel de case este destul de mare.

B28

Apropo, Bolivia implementează cu succes un program de transformare a deșeurilor de plastic în locuințe ieftine de câțiva ani..

Sticlele de plastic - ciuma secolului XX ... Este așa?


Opinii: 124