» » Cresterea si ingrijirea unui brad de craciun acasa

Cresterea si ingrijirea unui brad de craciun acasa

Îngrijirea unui pom de Crăciun acasă

Plantele interioare frumos înflorite sunt o adevărată decorare a casei. Unul dintre cele mai populare este Schlumberger, denumit popular Crăciun, Decembrist, cactus de Crăciun. Floarea a primit acest nume, deoarece începutul înfloririi de obicei cade în sărbătorile de Anul Nou și durează toată iarna. Planta este destul de nepretențioasă, astfel că îngrijirea ei nu va cauza dificultăți speciale..

Descrierea generală a speciei

Schlumberger (în latină Schlumbergera) aparține genului de cactus epifitic, care comună în pădurile tropicale din sud-estul Braziliei. Fabrica a fost adusă în Europa de colecționarul A. Cunningham în jurul anului 1817. În prezent, multe dintre acest gen sunt flori populare de interior. Crescătorii lucrează constant la crearea de noi soiuri Schlumberger.

Cum să ai grijă de un brad de Crăciun acasă

Reprezentanții genului sunt arbuști mici, puternic ramificați. Lăstarii verzi sunt segmentați, plane, cu margini zimțate, spinările sunt absente. Florile sunt asimetrice cu un tub pronunțat, situat la capătul tulpinii.

Există flori de culoare roșie, portocalie, albă, mov și roz. Următoarele soiuri sunt cultivate cel mai adesea acasă: Schlumberger Buckley, Truncated Zigokactus, Schlumberger Russelian.

Reguli de îngrijire a plantelor

Grija de un brad de Crăciun acasă nu este prea dificil. Este suficient doar să știi unele dintre nuanțe, care sunt următoarele.

 • Condiții de temperatură. Decembrist tolerează atât căldura cât și răcirea bine, dar temperatura optimă este de 20-27 de grade Celsius. În lunile de iarnă, vasul cu planta trebuie îndepărtat de radiatoarele de încălzire prea fierbinți, iar vara trebuie scos la balcon, terasă, loggia.
 • Iluminat. Un bărbat de Crăciun nu îi place lumina directă a soarelui. Cel mai bine este să-l așezați pe pervazul de la est sau vest, pentru a evita opărirea. Dacă planta este amplasată pe partea de sud, este indicat să acoperiți fereastra cu perdele ușoare..
 • Crăciun, îngrijire și reproducereUdarea. Floarea are nevoie de udare regulată, dar moderată cu apă la temperatura camerei. Udarea se efectuează după ce stratul superior al solului se usucă câțiva centimetri. Excesul de umiditate duce la degradarea și moartea plantei. Pomul de Crăciun răspunde bine la stropirea și scăldatul într-un duș cald. Vara caldă, pulverizat de două ori pe săptămână, iar în toamnă, o dată pe lună este suficient..
 • Top dressing. Planta este hrănită o dată la treizeci de zile, iar în timpul creșterii (de la începutul lunii martie până în august) - de două ori în aceeași perioadă. Se recomandă utilizarea îngrășămintelor speciale pentru cactusi.
 • Pamantul. Ca sol pentru creșterea unui Decembrist, puteți folosi sol gata pentru cactusi sau îl puteți pregăti singur amestecând sol de grădină, gazon, turbă și nisip curat în cantități egale..
 • Îngrijirea unui pom de Crăciun acasăTransfer. Un brad tânăr de Crăciun crește destul de repede, așa că trebuie replantat o dată la doi sau trei ani. În primul rând, trebuie să pregătiți o oală mai mare, să așezați lut expandat, pietriș fin sau cărămidă spartă pe fund, apoi umpleți pământul de trei până la cinci centimetri. Scoateți cu atenție planta din recipientul vechi și transplantați-o în centrul noului, împreună cu o grămadă de pământ pe rădăcini. Presărați floarea cu pământ pregătit, tamponați-o ușor pe toate părțile și turnați cu apă caldă. După aceea, ghiveciul poate fi pus în locul său permanent. Data viitoare când trebuie să udați cactusul numai după ce solul se usucă la aproximativ doi centimetri adâncime.
 • Tunderea. În timp, tulpinile plantei încep să se ramure puternic, astfel încât legăturile suplimentare sunt tăiate cu foarfece ascuțite. Lăstarii vechi depășiți sunt, de asemenea, îndepărtați. Tăierea vă va permite să formați o formă de coroană uniformă.
Polisiile: tipuri de flori și îngrijire la domiciliu

Aceasta este toate regulile de bază pentru îngrijirea unei flori de Crăciun. Respectarea acestora vă va permite să creșteți o floare sănătoasă, puternică, frumoasă..

Reproducerea cactusului de Crăciun

Reproducerea pomului de Crăciun are loc în două moduri: prin butași și altoire. Vaccinarea este un proces destul de complex și consumator de timp care practic nu este folosit acasă, ci mai degrabă potrivit pentru crescători. Dar a propaga o plantă folosind butași este destul de simplu.. secvenţierea:

 • Crăciun, grijăSelectați o tăietură tulpină sănătoasă cu mai multe segmente și răsuciți-o cu atenție de pe planta principală.
 • Așezați tăierea într-un loc cald și întunecat timp de o zi pentru a o usca puțin.
 • Plantați tragerea într-un recipient cu sol nutritiv, acoperiți cu un borcan sau film de seră.
 • Asigurați plantelor cu udare abundentă cu apă caldă. Folia de seră trebuie îndepărtată timp de treizeci de minute pe zi pentru a permite uzinei să se obișnuiască cu climatul camerei. Varza se înrădăcinează aproximativ treizeci de zile.
 • După apariția de noi segmente, tăierea poate fi transplantată într-un vas pregătit pentru reședința permanentă..

Planta se poate multiplica în al doilea an de creștere. Cel mai bun moment pentru tăierea lăstarilor este primăvara.

Posibile probleme de creștere

Schlumberger este o plantă destul de rezistentă. Cu toate acestea, poate suferi și simptome dureroase sau atacuri dăunatoare.. Principalele probleme ale zygocactus:

 • Lipsa înfloririi. Motivul acestei probleme este cel mai adesea lipsa oligoelementelor. Pentru a nu pune capăt întrebării de ce pomul de Crăciun nu înflorește, ar trebui să îl hrănești în mod regulat cu îngrășăminte adecvate. Nu se recomandă rearanjarea plantei sau întoarcerea ghiveciului în timpul formării mugurilor. În caz contrar, mugurii pot cădea, după care va fi problematic să facă cactusul de Crăciun să înflorească..
 • Îngrijirea CrăciunuluiOfilire. Uzina se usucă cu udare insuficientă, aer interior prea uscat și apropierea bateriilor calde. Pentru a elimina problema, trebuie să turnați argilă extinsă în palet și să o umeziți constant. De asemenea, trebuie să scăldați în mod regulat floarea la duș și să respectați regimul corect de udare..
 • Putregai și căzând segmente. Acest lucru se întâmplă atunci când solul este acoperit cu apă. Dacă umiditatea stagnează în ghiveci, rădăcinile plantei încep să putrezească și sunt afectate de ciuperci și bacterii. Dacă un brad de Crăciun este afectat în mod semnificativ de putregai, cu greu este posibil să îl salvezi. Va fi mai înțelept să tăiați și să înrădăcinați o tulpină tânără sănătoasă și să aruncați planta bolnavă.
 • dăunători. Decembristul poate fi atacat de un acarian de păianjen și un mâncăr. În același timp, pe lăstari și între ele apar șuvițe sau bulgări lipicioase de culoare albicioasă. Pentru combaterea insectelor, se folosesc insecticide speciale cu care este tratată întreaga floare..
Ciclamen persan: subtilitățile plantării și îngrijirii unei flori

Floare de Crăciun, cum să-i pese

Dacă o persoană de Crăciun este îngrijită bine, nu se va teme de boli. Proprietarul trebuie doar să fie atent, să monitorizeze starea animalului său și să ia măsurile necesare pentru a păstra sănătatea plantei în timp util..

Îngrijirea și cultivarea unui brad de Crăciun este destul de simplă, chiar și pentru cultivatorii novice de flori. Prin urmare, iubitorii camerei verzi ar trebui să stabilească cu siguranță această floare uimitoare și neobișnuit de frumoasă pe pervazul lor..


Opinii: 91