» » Floare decembristă (bradul de crăciun, zygocactus): boli și dăunători, lupta împotriva lor

Floare decembristă (bradul de crăciun, zygocactus): boli și dăunători, lupta împotriva lor

Schlumberger (zygocactus, pomul de Crăciun) este un gen de cactus epifitic, un arbust ramificat cu flori zigomorfe albe, roz sau violet care crește în pădurile tropicale din Brazilia. Denumirea populară a plantei este Decembrist, care se datorează perioadei de înflorire - la mijlocul iernii.

Luptați împotriva inamicilor dăunători ai florii Decembrist

Îngrijirea corectă a Decembrist va ajuta la prevenirea apariției sau la depășirea dăunătorilor.

Acarianul de păianjen

Dăunătorul aparține clasei de arahnide, corpul său mic și rotunjit este acoperit cu peri slabi și are o culoare roșie sau galbenă.

Se așează pe partea inferioară a frunzelor plantelor, puncte ușoare pe suprafața frunzei indică aspectul acesteia. Dacă vă întrebați de ce cad frunzele Decembristului, adesea acarianul păianjen este cel care provoacă acest proces. El se mută curând în partea de sus. Le poți combate cu substanțe chimice cu sulf și fosfor. Pulverizarea cu preparatele „Vertimek”, „Fitoverm” și „Aktofit” sunt eficiente. Căpușa nu dezvoltă rezistență la ele..

Gunoaie

Sugestia insectei cu un corp roz oval acoperit cu o acoperire albă, cu dungi transversale pe spate.

Lungimea mâncărurilor de la 3 până la 7 mm. Dăunătorul produce mucus alb lipicios și presară Decembrist cu făină. Mugurii Decembrist suferă foarte mult de mâncare, se usucă și cad.

Pentru prevenirea viermei, planta trebuie udată în mod regulat și frunzele uscate trebuie îndepărtate. Dacă infecția a apărut deja, insecticide "Aktara", "Confidor" sau remedii populare: tinctură de coada-calului, pulverizare cu ulei.

Știați? Feng Shui spune că Decembristul transformă energia din casă, ucide dorința de a fi vrăjmaș și a răni o altă persoană.

Scut

Deși dimensiunea scobardului nu depășește 5 mm, poate suge toate sucurile de la Decembrist. Frunzele decembristului se îngălbenesc și se usucă, planta poate chiar să moară.

Puteți scăpa de insectă folosind curățarea mecanică: tratați cu tampoane de bumbac cufundate într-o soluție de "Karbofos" sau "Tanrek". De asemenea, umiditatea ridicată poate provoca reproducerea scabiei, în timp ce lumina solară strălucitoare încetinește dezvoltarea lor.

Probleme posibile la creșterea zigotului

Cultivatorii se pot confrunta cu multe provocări atunci când cultivă o plantă, deoarece zygocactus este precipitat de dăunători și boli. Ar trebui să vă amintiți cum să faceți față cu ei..

De ce nu înflorește Decembristul

Iluminarea necorespunzătoare și solul sărac, cel mai adesea determină ca zygocactus să nu înflorească. Nu este necesar să păstrați planta pe fereastra de nord, dacă este necesar, umbrați-o de lumina directă a soarelui. Trebuie să știți cum să aveți grijă de Decembrist, astfel încât să înflorească. Când apar mugurii, planta nu poate fi mișcată, deoarece bradul de Crăciun le poate arunca.

De ce se decernează Decembristul

Bărbatul de Crăciun reacționează slab la fluxul de aer fierbinte uscat din bateriile de încălzire: frunzele lene, șifonate ale Decembristului vor raporta această problemă. Udarea insuficientă sau excesivă afectează negativ planta, începe să se ofilească. Pentru a evita acest lucru, ar trebui să pulverizați regulat pomul de Crăciun și să schimbați periodic solul din ghiveci..

Important! Experții sfătuiesc, înainte de un mugure de brad de Crăciun, lăsați-l într-un loc întunecat timp de cel puțin 14 ore. În caz contrar, riscul de ofilire a segmentelor crește..

De ce decembristul are segmentele și mugurii căzând

Umiditatea excesivă poate provoca căderea mugurilor și a frunzelor. Chiar dacă vi se pare că Decembrist se usucă, este important să nu exagerați în udare. Pentru Decembrist este mai ușor să reziste la uscăciunea solului decât la un exces de lichid. Dacă zigotul este lăsat fără udare o perioadă de timp și apoi scos din ghiveci împreună cu o cheagă de pământ, puteți constata că rădăcinile plantei au putrezit. În acest caz, va trebui să plantați butașii bradului de Crăciun sau să schimbați pământul și să nu-l adăpați timp de aproximativ o săptămână..

De ce lăstarii Decembrist se înroșesc

La fel se întâmplă că Decembristul are frunze roșii, ceea ce indică creșterea de noi segmente de cactus, udare excesivă sau hrănire necorespunzătoare.

În plus, este posibil să obțineți o arsură cu o abundență de lumina soarelui..

Important! Diferența de temperatură pentru instalație nu trebuie admisă. Păstrați bradul de Crăciun într-o cameră răcoroasă, ferit de ciorchine la temperaturi de până la 20 de grade.

De ce Decembristul nu crește

Schlumberger poate să nu crească din cauza mai multor factori: alimentarea insuficientă cu complexe minerale sau uscarea din substrat. În perioada de creștere - de la sfârșitul lunii martie până în august - fertilizați cu azot și fosfor, asigurați accesul la aer curat, adăpostiți-vă de lumina directă a soarelui și nu uitați de udare constantă, pulverizare și spălare cu apă caldă moale. Dacă Decembrist se usucă, primul lucru de făcut este să taie și să rădăcineze din nou.

Știați? Speranța de viață a unui zigot cu o îngrijire corespunzătoare este foarte mare - de la 20 la 30 de ani.

Tratamentul bolilor fungice ale pomilor de Crăciun

Planta se poate îmbolnăvi Fusarium, cauzate de ciuperci din genul Fusarium, care pătrund în plantă prin sol și răni, provocând degradarea rădăcinilor și a gulerului rădăcinii. Poate fi vindecat de fungicide "Mikol" și "Baylon". Phithium afectează gulerul rădăcinii, dar poate fi tratat cu medicamentele „Maxim” și „Vitaroz”.

boală tâlharul târziu apare ca urmare a infecției de către un grup de bacterii Erwinia, se manifestă prin faptul că la baza tulpinii apare o pată întunecată, care ulterior se răspândește pe întreaga tulpină, uneori însoțită de decolorarea tulpinii. Adesea, tratamentul medicamentos este ineficient, cel mai bun mod de a proteja pomul de Crăciun este eliminarea părții afectate a tulpinii.


Opinii: 71