» » De ce decembristul nu înflorește: motive și ce să faci cu el

De ce decembristul nu înflorește: motive și ce să faci cu el

Decembristul nu înflorește, motivulPentru unii cultivatori de flori, această plantă ornamentală frumoasă, Decembristul, înflorește de mai multe ori pe an. Cineva doar ridică din umeri și nu va aștepta să apară mugurii prețuși, deși, la prima vedere, atât îngrijirea, cât și condițiile de detenție corespund cerințelor. Există mai multe motive pentru care Decembristul nu înflorește. Floriștii și floriștii cu experiență vor sfătui ce să facă cu asta. Dacă urmați recomandările lor, pervazul va fi decorat în curând cu flori de Crăciun strălucitoare..

Descrierea Decembrist

Oamenii au dat cu bună știință acestei plante un nume simbolic - Decembrist. Odată cu sosirea iernii și, uneori, mai aproape de sărbătorile de Anul Nou, eliberează multe muguri de diferite culori. Înflorirea se repetă anual, deși nu durează mult..

Pomul de Crăciun provine din Brazilia tropicală și fierbinte. Când iarna înghețată se instalează în latitudini temperate, începe cea mai activă perioadă de înflorire a diferitelor plante. Decembrist încearcă să respecte acest program cu o atenție adecvată..

De ce Decembristul a încetat să înflorească

Culoarea strălucitoare a florilor plantei este impresionantă. Crescătorii au reușit să scoată în evidență mai multe nuanțe:

 • purpuriu;
 • roz;
 • Violet;
 • coral;
 • Portocale;
 • Violet.

Culorile albului de zăpadă și roșu aprins sunt naturale, care nu provin din eforturile crescătorilor. Cultivarea zygocactusului continuă și este posibil să se afișeze noi nuanțe luminoase de muguri care se ridică pe lăstarii alungiți. În sălbăticie, planta se simte și confortabilă, crește în tufă luxuriantă. Aparține proprietăților biologice ale semi-paraziților: se hrănește din sucurile din scoarță și preferă pădurile tropicale calde și umede.

Modalități de a salva gambe de struguri până în primăvară

Decembrist este cel mai comun și cunoscut nume pentru o floare. Cu toate acestea, există și alte nume pentru acest membru al familiei Cactaceae:

 • Pomul de Crăciun (cactus de Crăciun);
 • Epiphyllum;
 • cactus forestier;
 • Schlumberger;
 • zygocactus.

Dintii cresc pe frunze, care sunt segmente plate fixate între ele. Acestea sunt ace care au fost modificate în timpul dezvoltării..

Lipsa înfloririi

O plantă perenă este capabilă să producă flori mai aproape de iarnă, dar uneori se întâmplă ca cultivatorii experimentați să aibă muguri de mai multe ori pe an. Acest lucru este determinat de condițiile de detenție și de îngrijirea corespunzătoare. Lipsa luminilor strălucitoare este o mare dezamăgire. Există mai multe motive, de ce Decembristul nu inflorește:

 • temperatura inadecvată a conținutului;
 • stimularea creșterii și înfloririi în perioada inactivă;
 • creșterea florilor în același ghiveci, fără transplantare timp de câțiva ani;
 • lipsa iluminatului natural sau artificial;
 • stai sub soarele înfiorător, fără umbră;
 • lipsa hrănirii sezoniere;
 • udare rară;
 • De ce înflorește Decembristul rău?o oală prea mare care nu se potrivește cu dimensiunea plantei;
 • rearanjări frecvente în locuri diferite și deplasări;
 • Schițe.

Acesta este un număr de motive care se referă la îngrijirea necorespunzătoare - din cauza lor, floarea Decembrist nu înflorește. Ce să faci pentru a face planta fericită cu culori exuberante, îți vor spune într-un magazin specializat de flori.

În primul rând, zigotul trebuie să mențină o temperatură stabilă a aerului în perioada de primăvară-vară. Mai aproape de iarnă, temperatura trebuie scăzută, aceasta este o caracteristică a Decembrists: aparțin plantelor în care acest lucru stimulează formarea florilor. Mugurii apar la 14-16 ° C.

Îngrijirea balsamului interior acasă

Planta are nevoie de odihnă, ca și alți reprezentanți ai florei domestice. Această perioadă se încadrează în septembrie - noiembrie, când este necesar să opriți hrănirea, udarea și stropirea părților verzi. În această perioadă, în general este mai bine să îndepărtați floarea într-un loc slab luminat. La începutul lunii decembrie, vasul este mutat într-un loc bine luminat, iar udarea este crescută treptat..

Un alt motiv pentru care Decembristul a încetat să înflorească este mișcarea și mișcarea frecventă. Chiar și o ușoară schimbare pe aceeași pervază poate provoca stres în plantă, în care ovarele mugurii vor cădea imediat..

Top dressing și udare

De ce Decembristul nu înfloreșteUnii cultivatori nu acordă suficientă atenție animalelor de companie verzi și nu le transplantează în ghivece noi. Fără a schimba substratul, care se epuizează în 3-4 ani, planta nu mai primește nutrienți. În al cincilea an, astfel de floriști se întreabă de ce Decembristul nu înflorește. Un transplant urgent nu va mai ajuta, timpul optim este de la sfârșitul lunii ianuarie până la jumătatea lunii februarie.

La fel ca în cazul multor plante de locuit, Schlumberger are nevoie de iluminare cu luminozitate medie, nu de soarele înfiorător, cu razele sale directe într-o după-amiază fierbinte și nu este complet umbră cu amurgul. Pragul geamurilor din partea de nord sau de est a casei este cea mai bună opțiune.

În ciuda faptului că Decembristul este un adevărat cactus înflorit, trebuie udat des, dar nu din abundență. Îi place să pulverizeze, dar nu răspunde bine la scăldat. Udarea trebuie să fie combinată cu îmbrăcămintea de top în sezonul primăvară-vară.

Dacă Decembristul nu a înflorit de câțiva ani, în acest caz, trebuie făcut un singur lucru: schimbați urgent vasul, selectați substratul optim și căutați un loc potrivit pentru acesta în apartament.

Solul pentru plantare ar trebui să fie format din grădină sol liber, nisip de pe malul râului, humus și o cantitate mică de turbă. De asemenea, este util să adăugați pământ sod. Într-un vas plat, scăzut, Schlumberger se va simți foarte confortabil și va crește într-un decor interior luxuriant, gros și înflorit. Într-un recipient mare, toate forțele plantei vor merge doar la dezvoltarea sistemului radicular, ceea ce va împiedica și înflorirea..

Cum să pruneți murele de grădină în primăvară

Dăunători și boli

Dacă nu ajută măsuri drastice, iar planta rămâne fără muguri strălucitori, este necesar să o examinăm pentru apariția dăunătorilor sau a bolilor. Nu sunt întotdeauna vizibile cu ochiul liber, așa că merită să aruncăm o privire mai atentă. Cel mai adesea, Decembrist este uimit:

 • Ce să faci dacă Decembristul nu înfloreșteacarian păianjen - insecte mici, de dimensiuni punctate, de culoare albicioasă, galbenă, roșie sau maro, care acoperă suprafața inferioară a plăcilor frunzelor;
 • tâlharul târziu, fusarium - leziuni fungice care distrug complet planta, slăbesc sistemul radicular și apar sub formă de pete alunecoase și lipicioase pe floare;
 • farfurie - se poate observa pe părțile articulare ale frunzelor sub formă de bulgări sau cheaguri albe;
 • scabbard - placă pe plăci sub formă de dungi brune sau ruginite și pete vizibile pentru ochiul uman (aderând la butașii insectelor parazite adulte);
 • un acarian roșu - arată ca o plantă ruginită sau maronie pe plantă, distruge complet floarea, frunzele cad treptat.

Controlul dăunătorilor se realizează cu ajutorul insecticidelor. În magazinele de flori oferă cel mai adesea „Actellik” sau „Fitoverm” - cel mai de încredere mijloc de distrugere a paraziților nedorite în 1-2 tratamente. Floriștii recomandă spălarea cu o soluție de săpun de rufe sau antiseptice ca compuși antifungici.

Este mai bine să îndepărtați părțile deteriorate ale decembristului prin tăierea cu atenție cu foarfece ascuțite. În primul rând, poate preveni răspândirea activă a dăunătorilor. În al doilea rând, astfel puteți proteja florile de interior adiacente plantei de aceeași infecție..

Ghivece de flori din beton în aer liber

Opinii: 172