» » Alegerea unuia dintre tipurile de zigot pentru casa ta

Alegerea unuia dintre tipurile de zigot pentru casa ta

zygocactus pe pervazul ferestreiAstăzi veți afla despre zygocactus, ale căror specii, fotografii și nume sunt prezentate în acest articol. Aceasta este o floare magnifică care a rămas încă pe pervazul bunicilor noastre, dar care nu și-a pierdut din popularitate până în ziua de azi datorită faptului că multe soiuri interesante și luminoase au fost crescute.

Planta are un al doilea nume, popular - Decembrist. Provine din perioada de înflorire - decembrie, ianuarie.

Citiți și despre orhidee wanda!

Descrierea zygocactus

zygocactus înflorește pe pervazul ferestrelorSe deosebește de speciile clasice de cactus, nu are spini, în natură trăiește în pădurile din Brazilia, printre trunchiuri de copaci și pe cioturi. O trăsătură distinctivă a florii zygocactus o reprezintă segmentele plate care alcătuiesc planta. De-a lungul marginii, acestea sunt cel mai adesea îndreptate, deși există soiuri moderne cu marginea rotunjită. Planta aparține epifitelor, sistemul de rădăcini este slab, ceea ce este important de luat în considerare atunci când alegeți un sol și un recipient pentru plantare.

Înflorește, de regulă, profus. Particularitatea florilor este petalele din mai multe niveluri. Aceasta distinge Decembrist de ruda Ripsalidopsis. Culoarea mugurilor este albă, roz, roșu.

Întreținerea locuinței

Zygocactusul Schlumberger este una dintre plantele nepretențioase pentru cultivarea casei. Urmând câteva reguli simple, puteți obține un exemplar înflorit iarna..

locația zigotuluiLocație. Preferă un loc luminos, dar fără soare direct. Standurile de lângă ferestre, est sau vest sunt ideale. Dacă există lumină mică, planta nu înflorește sau produce câțiva muguri slabi.

umezeala pentru zigotUmiditate. Întrucât acesta este un reprezentant al faunei forestiere, are nevoie de umiditate ridicată. În apropiere puteți instala farfurioare cu apă, mușchi și pulverizați Decembrist.

Udarea este moderată, pământul ar trebui să se usuce câțiva centimetri. Este deosebit de important să veghezi la udare iarna pentru a preveni putregaiul rădăcinilor..

Apa este luată filtrată și caldă.

Top dressing-ul se realizează atunci când există creștere activă și înflorire. Se efectuează aproximativ o dată pe lună. Doza de îngrășământ este jumătate din cea pentru florile cu creștere rapidă. În perioada inactivă, nu se hrănesc.

Tunderea. Produs după înflorire, care stimulează creșterea lăstarilor noi și o apariție mai abundentă a mugurilor în viitor, deoarece înflorește pe ramuri tinere.

transplant de zigocactusTransfer se face rar, exemplarele vechi sunt suficiente o dată la 4-5 ani, foarte tineri - anual. Oala este luată superficială, dar largă. Solul este ușor, include: sol cu ​​frunze, turfy, turba și nisipul sunt adăugate pentru slăbiciune, scoarță pentru permeabilitatea aerului și cărbune pentru dezinfectare. Acest lucru vă permite să aduceți conținutul mai aproape de condițiile mediului natural. În partea de jos a rezervorului este nevoie de drenare, pentru care se folosește lut expandat. După transplantare, udarea se face în câteva zile..

Reproducere

reproducerea zigotuluiDe regulă, este ușor să propagați zigocactul Decembrist. În aceste scopuri, trebuie să rupeți o ramură cu 2-4 frunze. Acestea ar trebui să fie ușor uscate și apoi așezate în sol liber, perlit sau nisip. După apariția rădăcinilor, acesta poate fi transplantat în recipientul principal, dar nu trebuie să fie prea mare. În loc de sol, puteți pune frunze în apă..

a inflori

înflorire luxuriantă de zigotProblemele de înflorire sunt asociate cu organizarea necorespunzătoare a perioadei latente. Înflorirea începe atunci când lumina zilei scade, din septembrie până în noiembrie. Contează dacă temperatura scade la 13-18 grade înainte de înflorire. Redus în acest moment și udare.

Planta trebuie să găsească în mod constant un loc și să nu-l mute, altfel Schlumberger își va renunța mugurii.

Din mai până în august, există o creștere activă, este recomandat să aduceți Decembristul la balcon sau grădină.

Tipuri de zigot

În camere există mai multe soiuri:

  1. Zigocactus trunchiat. Segmentele plantei sunt mici, serate de-a lungul marginii, lungimea segmentului este de 4-6 cm, lungimea florilor este de 6-8 cm, diametrul de 4-6 cm. Înălțimea plantei este de până la 50 cm. Culoarea florilor este roz, înverșunat. Zygocactus trunchiat - unul dintre cele mai frecvente în cameră și birouri.zigotul trunchiat
  2. Zygocactus Russeliana. Grad inferior, cu o înălțime de până la 30 cm, trage până la 1 metru. Florile sunt tubulare și vin într-o varietate de nuanțe. Marginile frunzelor sunt ondulate.zygocactus Russeliana
  3. Zygocactus Buckley. Culoarea frunzelor este mai închisă, înălțimea plantei este de 40-50 cm. Florile sunt mari, până la 8 cm, nuanțe de roz, violet. Frunzele sunt mici, proeminențele marginilor nu sunt foarte pronunțate. Mulți oameni cunosc numele acestui tip de zigot, fotografiile sale sunt de asemenea comune.zygocactus Buckley

Boli și dăunători

zygocactus are nevoie de tratamentCa orice plantă de casă, Decembristul se îmbolnăvește uneori.

Cele mai comune dăunători:

  • acarianul de păianjen;
  • gunoaie;
  • Thrips.

Din ele droguri fitoverm, aktara, actellik ajutor (se folosește cu precauție acasă).

Udarea excesivă, păstrarea la rece duce la putregaiul tijei.

Astfel, zygocactus, numele științific al Decembrist, are diferite tipuri care pot fi recunoscute din fotografie. Pentru locuință, aceasta este o plantă destul de simplă, chiar și o florară novice o poate cultiva.

Video despre zygocactusul lui Schlumberger


Opinii: 106