» » Zygocactus (decembrist): soiuri cu fotografii, îngrijire la domiciliu

Zygocactus (decembrist): soiuri cu fotografii, îngrijire la domiciliu

De câțiva ani cresc diverse flori de interior. Înflorirea luxuriantă și abundentă decorează interiorul, creează confort și doar încântă ochiul.

Una dintre cele mai frumoase flori este Zygocactus sau Decembrist. Fotografia unui zygocactus nu va transmite adevărata frumusețe a înfloririi. Îți voi spune ce îngrijire este necesară pentru o astfel de plantă și cum să obții o lungă înflorire din ea..

Dar particularitatea plantei este că sistemul rădăcină este capabil să se regenereze din lăstari mici - căutați rădăcini și continuă din nou dezvoltarea sa.

Cum înflorește Decembristul? Înflorirea plantei, de regulă, începe în sezonul de iarnă, mai aproape de ianuarie. Din acest motiv, floarea este adesea numită cactus de Crăciun. Înflorirea sa este uimitoare și extraordinar de frumoasă: tuburi-muguri lungi apar în partea superioară a segmentelor.

Fiecare mugur este înzestrat cu stamine luxuriante, alungite atârnate. În condiții naturale, zygocactus înflorește în nuanțe de alb sau roșu..

Crescătorii pentru cultivarea casei au flori crescute, mugurii având nuanțe violet, roz pal, zmeură și galben.

feluri

Zygocactus familiar poate fi văzut în fotografie, dar există multe soiuri ale acestei plante. Crescătorii au crescut următoarele tipuri de plante de interior.

Decembrist Gertner

Aceasta este o floare destul de mare, cu segmente volumetrice dense până la 7 cm lungime.

 • Florile sunt mari, alungite și cu mai multe niveluri. Au petale îndreptate și stamine atârnate..
 • Culoarea mugurilor diferă în funcție de soi.

Decembrist Boukley

Înălțimea Bouclay ajunge adesea la jumătate de metru. Diferența dintre Decembrist Bouklei este segmentele lucioase, puternice, dense, vopsite într-o culoare verde strălucitor închis. Dintii mici, dar ascutiti sunt amplasati de-a lungul marginilor..

 • Planta înflorește cu muguri lungi și tubulari, a căror lungime poate atinge 8 cm. Marginile florilor sunt decorate cu petale ascuțite.
 • Culoarea mugurilor diferă în funcție de soi - este galben, roșu zmeură, alb sau violet strălucitor..
 • Înflorirea Bouclei a Decembristului este lungă. Începe să încânte cultivatorii cu flori luxuriante la începutul lunii noiembrie și până în martie inclusiv..

Zygocactus Russeliana

O planta de casa luxurianta impodobita cu crengi lungi si agatate. Segmentele sunt dense, saturate cu o nuanță de verde închis, asemănătoare cu o frunză de dimensiuni medii. Fiecare piesă este decorată cu o margine ridicată și vene.

Flori - tuburi mari cu petale ascuțite și stamine înfundate.

Zigocactus trunchiat

Floarea este înaltă, echipată cu ramuri alungite de culoare verde deschis.

 • La capetele tulpinilor se găsesc lăstari care, în timpul sezonului de înflorire, sunt acoperiți cu muguri albi, galben-pal sau roșu aprins.
 • După ce planta s-a estompat, fructele stacojii apar la capetele lăstarilor, asemănându-se cu fructe de pădure.

Reguli de îngrijire

Un loc unde să crești o floare

Cactiile sunt printre acele plante care adoră lumina naturală și lumina soarelui strălucitoare. Dar Decembristul este opusul. Nu-i place dacă soarele îl lovește direct. Locul pentru creșterea unei flori trebuie schimbat în funcție de anotimp..

Iarna, floarea se simte confortabil pe partea de sud a ferestrei, iar vara este recomandat să o rearanjăm la ferestrele nord sau est..

Pentru a obține o înflorire uniformă, zigotul trebuie să fie redus periodic.

Dar este strict interzis să reorganizezi din loc în loc o plantă înflorită sau un zigot care capătă culoare. Dacă ignorați acest sfat, atunci după o schimbare de loc, planta va arunca pur și simplu mugurii.

Decembrist are nevoie de aer umed, deci trebuie pulverizat periodic. Umidificarea aerului din camera în care crește floarea este necesară dacă caloriferele sau caloriferele sunt amplasate lângă ea.

Atunci când pulverizați, este important să vă asigurați că picăturile de apă nu cad pe florile zygocactus - acest lucru poate provoca căderea mugurilor.

Udarea

Îngrijirea la domiciliu include udarea corespunzătoare.

 • Solul plantei trebuie să fie umed, dar floarea nu poate fi turnată..
 • Udarea trebuie să fie moderată.
 • Înainte de înflorire, planta este rar udată (deoarece solul din ghiveci se usucă).
 • Apa pentru irigare Decembrist trebuie să fie cald.

Top dressing

În sezonul de iarnă, planta este hrănită cu formulări speciale fortificate pentru suculente. Îngrășămintele care conțin substanțe azotate din compoziția lor nu pot fi aplicate pe sol, deoarece astfel de componente minerale pot provoca putrezirea sistemului radicular în Decembrist.

Vara, îngrășământul se aplică pe solul Decembristului la fiecare jumătate de lună. Toamna, trebuie să refuzați să hrăniți floarea..

Protecția zigotului

Cactusul Schlumberger poate fi numit o plantă rezistentă și rezistentă la boli. Dar insectele dăunătoare pot ataca zigotul din florile vecine.

Dăunători periculoși pentru sănătatea unei flori de interior:

 • Vierme de masă Semne: între lăstarii plantei se formează mici bulgări albe, asemănătoare cu vata. Tratament: lăstarii afectați sunt tratați cu o soluție de alcool sau apă simplă.
 • Acarianul de păianjen. Semne: o țesătură subțire și mici puncte roșii apar pe segmentele zigotului. Tratament: tratamentul segmentelor cu săpun de gudron, decoct de usturoi sau ceapă.

Îngrijirea necorespunzătoare a plantelor poate provoca infecții fungice - fitom, ghiontură târzie, fusarium. Motivele pentru dezvoltarea bolilor sunt umiditatea excesivă a solului, lipsa de drenaj, hipotermia florii.

Zygocactus este o plantă de lungă durată. Dacă urmați elementele de bază ale îngrijirii corespunzătoare, atunci zigotul vă va încânta cu o înflorire luxuriantă și regulată timp de aproximativ 20 de ani. În timp, segmentele de plante devin lemnoase și își pierd calitățile decorative. Dar această deficiență acoperă înflorirea abundentă și prelungită..


Opinii: 96