» » Zygocactus atractiv: îngrijire la domiciliu și fotografii cu plante

Zygocactus atractiv: îngrijire la domiciliu și fotografii cu plante

Planta de origine zygocactus mai este numită pomul de Crăciun, Schlumberger și Decembrist. Îi încântă proprietarii cu înflorire frumoasă pe toată perioada iernii, care începe de obicei în decembrie și durează până în februarie..

Floarea Schlumberger a venit în țara noastră din tropicalele sud-americane și braziliene. Florile sale sunt foarte atractive, sunt formate de la capetele lăstarilor atârnate, dar trebuie îngrijite. Mai mult, flori frumoase rămân pe tulpini mult timp, deoarece mugurii se deschid foarte încet.

Soiuri de pom de Crăciun

Sunt foarte populare următoarele tipuri de decembrist:

  • Schlumberger a trunchiat. Acest cactus epifitic are margini zimțate de-a lungul marginilor. Tubul său lung de flori este ușor teșit. Planta are multe culori de flori: auriu, alb, somon, roz, multicolor, zmeură și lavandă.
  • Buckley. Este acest tip vechi de plante care se numește de obicei Decembrist. Tulpinile lui Schlumberger au proeminențe rotunjite, iar lăstarii lui sunt în jos, ceea ce este tipic, de regulă, al plantelor ampeloase. Florile dintr-o nuanță roz-lila apar pe segmentele cele mai extreme ale lăstarilor. Mai mult, fiecare constă din mai multe petale..

Ciclul de viață Zigocatus

Decembrist înflorit sau ZygocactusDin octombrie până în noiembrie, planta este inactivă. În această perioadă, Decembrist trebuie să ofere odihnă, în timp ce temperatura din cameră ar trebui să fie aproximativ 16-18 grade. Mai mult, va trebui să reduceți udarea, o dată pe săptămână va fi suficient. Dar la începutul lunii decembrie, planta trebuie pulverizată în fiecare zi..

În noiembrie-decembrie, mugurii se formează la zygocactus, deci trebuie udat abundent și constant, pe măsură ce pământul se usucă. Temperatura optimă în cameră trebuie să fie de cel puțin 30 de grade.

În decembrie și februarie, floarea se încântă cu înflorirea sa frumoasă. Cu toate acestea, repoziționarea oalei și a aerului prea uscat poate duce la căderea mugurilor, de aceea este mai bine să nu desfășurați planta în acest moment..

Perioada de creștere se încadrează în martie-august. Zygocactus în aceste luni necesită udare uniformă, îngrijire bună, căldură și fertilizarea cu îngrășăminte la fiecare 14 zile.

Îngrijirea corectă a pomului de Crăciun

Nu este dificil să ai grijă de o astfel de floare acasă. Această plantă, la fel ca toți cactusii, se poate descurca fără apă mult timp, însă nu va înflori..

Selecția și iluminarea site-ului

Pentru ca planta să se mulțumească întotdeauna cu frumoasa ei înflorire, trebuie să puneți ghiveciul în locul unde lumina căzută difuză va cădea pe ea. Într-adevăr, datorită luminii solare directe, creșterea sa poate încetini foarte mult. Cel mai bun loc pentru creșterea unui brad de Crăciun este considerat a fi o umbră parțială..

Reguli de udare

Cum se udă un zigotCactusul Schlumberger nu tolerează foarte bine atât udarea prea frecventă, cât și uscarea de pe pământ. Cel mai bine este să-l pulverizați acasă atunci când solul este ușor uscat. Dacă neglijăm această regulă, atunci poate dăuna sistemului de rădăcină al plantei, din cauza a ceea ce ar putea chiar să moară.

În timpul formării mugurilor, udarea trebuie crescută, astfel încât solul să fie întotdeauna ușor umezit. Este indicat să păstrați acest mod până când zigotul nu mai înflorește. După aceea, pulverizarea pomului de Crăciun se efectuează numai atunci când se usucă coma de pământ.

Mixul Schlumberger necesită o perioadă de repaus. Când vine vorba, se recomandă reducerea udării, iar floarea în sine trebuie păstrată într-o cameră răcoroasă. În general, planta trebuie udată acasă cu apă caldă. Vara, este util să-l pulverizați des. Un duș cald poate fi folosit pentru a șterge praful de pe plăcile foii. Pentru aceasta, solul este acoperit cu polietilenă, iar frunzele se spală bine..

Temperatură și umiditate optime atunci când aveți grijă de Decembrist

După cum știți, zygocactus aparține plantelor tropicale, deci are nevoie de căldură. Vara și primăvara, temperatura aerului din camera cu floarea ar trebui să fie nu mai puțin de 18 grade și nu mai mult de 25. În același timp, iarna, este necesar să se mențină 16-18 grade de căldură în interior..

La sfârșitul verii, se pun mugurii pomului de Crăciun. Florile vor apărea de la ele la începutul lunii decembrie, așa că ar trebui să păstrezi cu siguranță temperatura în jur de 11 grade. Regimul termic în repausul uzinei trebuie să se situeze la 6-8 grade.

Aerul uscat este distructiv pentru Decembrist, iar în timpul formării mugurilor, acest lucru poate duce chiar la căderea lor. Acesta este motivul pentru care este atât de important să pulverizați în mod regulat floarea..

Fertilizarea unui cactus din genul Schlumberger

Trebuie să fertilizați planta acasă în perioada de creștere la fiecare 2 săptămâni, nu se mai hrănesc decât în ​​perioada de repaus. În aceste scopuri, este adecvat orice îngrășământ destinat succulentelor sau cactusilor..

Formarea zigotului

Caracteristici ale plantei zygocactusPentru a îmbunătăți forma pomului de Crăciun, este necesar să smulgeți segmentele tulpinilor. Este mai bine să faceți această lucrare după înflorire. Selectați punctul de separare, apoi fixați partea inferioară a tulpinii între degetul mare și arătătorul, și rupeți partea superioară cu o mișcare de rotație. În acest fel, va fi posibilă separarea simultană a mai multor părți ale tijei. Nu uitați că nu puteți tăia segmente!

Scoaterea ajută la întărirea tulpinilor și face înflorirea mai abundentă. Un Schlumberger format corect va trăi mai mult. Pomii de Crăciun bine pregătiți cresc și înflorește de mai bine de 20 de ani, în timp ce trunchiul lor este rigid.

Pentru a îmbunătăți înflorirea Decembristului și a obține o formă standard, veți avea nevoie de o vaccinare. În acest caz, cactusul peyrescia acționează ca un stoc, partea superioară a acestuia este tăiată cu un cuțit, iar tulpina este ușor despărțită de sus și este introdusă o tulpină de copac de Crăciun, formată din mai multe segmente. Pentru fixarea utilizării:

  • Ghimpe peioresque;
  • Ghimp lung.

Locul de vaccinare învelită cu fir de lână. După ce tăieturile au crescut împreună pe portaltoi, toate frunzele sunt rupte și bandajul este îndepărtat. Atunci când Decembristul formează coroana, va trebui să fie legată de o țepă. Astfel, va fi posibil să se evite ruperea instalației. Zygocactus crește bine în pământul sălbatic și cu frunze, cu adăugarea unei cantități mici de nisip. În unele situații, această plantă este cultivată în turbă..

Transplantarea unui pom de Crăciun acasă

Zygocactus de flori acasăDacă planta necesită replantare, atunci solul pregătit trebuie să fie hrănitor. Solul de turbă funcționează bine. Desigur, puteți face singur amestecul de sol. Pentru aceasta, se folosesc chipsuri mici de cărămidă, pământ de frunze și turbă..

Este necesar să se pună o scurgere de înaltă calitate în oală, astfel încât apa să nu stagneze mult timp. Altfel există probabilitatea de putregai radicular. Sistemul rădăcină de Schlumberger nu este doar slab, ci și superficial, de aceea este mai bine să folosiți ghivece de flori largi și nu prea adânci. Practic, transplantarea se face după ce planta s-a estompat. Numai tigoarele mici sunt transplantate în fiecare an. Plantele adulte sunt transplantate abia după 3 ani.

Metoda de creștere a pomilor de Crăciun

Această floare este propagată prin butași. În acest scop, utilizați acele părți care au fost separate în timpul tăierii anti-îmbătrânire. Puteți separa pur și simplu butașii de zigot. Înainte de a începe să plantați un Schlumberger, trebuie să le uscați bine două zile, apoi puneți-le în sol umed, ușor adâncind. Se face o seră peste butașii plantați. În acest scop, sunt potrivite borcane obișnuite de sticlă. Apoi vasul cu ele trebuie așezat într-un loc cald, cel mai important, nu în lumina directă a soarelui. Apropo, din când în când, conservele trebuie ridicate pentru aerisire, în caz contrar, butașii zigotului se pot putrezi..

Dușmanii și bolile lui Schlumberger

Cel mai adesea, o astfel de plantă este expusă bolilor fungice:

  • Phitium;
  • Fusarium;
  • Phytophthora.

Pentru tratamentul fusariumului se folosesc fungicide, iar fitofora și fitomul care afectează gulerul rădăcinii sunt eliminate cu ajutorul unor mijloace de Topaz, Maxim și Vitaros.

Bolile bacteriene apar, de obicei, în urma infecției cu zygocactus cu agenți patogeni Erwinia. Într-o astfel de situație, la baza tulpinii plantei apare o pată întunecată, care începe să se răspândească în timp. Se întâmplă ca tulpina să fie decolorată și uneori dobândește, dimpotrivă, o culoare roșie, neobișnuită pentru un pom de Crăciun. Nu va funcționa pentru a vindeca o floare cu medicamente antibacteriene. Moartea decembristului poate fi prevenită numai prin îndepărtarea părții afectate a tulpinii și îngrijirea corespunzătoare. În cazuri avansate, este recomandat să efectuați butași și să crească o plantă sănătoasă și trebuie să scăpați imediat de cea veche..

Cactiurile din genul Schlumberger nu sunt interesante pentru insecte, dar uneori pot fi lovite de linguri sau acarieni roșii, deși cu o îngrijire adecvată și de înaltă calitate, acest lucru se întâmplă foarte rar. Chiar și cu umiditate excesivă de aer și pământ pe frunzele plantei pot apărea insecte la scară și afide. Nu este dificil să scapi de acești dăunători, este suficient să tratezi zigococul cu apă cu săpun sau cu substanțe chimice speciale.

Probleme cu fotografia zygocactus

Zygocactus în creștereDacă segmentele Decembristului s-au înroșit, atunci, cel mai probabil, a înghețat. Când temperatura din interior scade la 5 grade, planta capătă o nuanță maronie. Trebuie transferat în condiții mai calde, apoi frunzele își vor recăpăta culoarea verde..

Ridicarea frunzelor indică cel mai adesea un exces de umiditate sau o lipsă a acestuia. Un Crăciun care nu are apă micșorează segmentele, dar după udare, din nou ia un aspect cărnos. După o zi, planta va părea sănătoasă, strălucitoare și verde..

Uneori puteți observa că frunzele Decembristului au început să se prăbușească din cauza unui exces de apă în sistemul radicular. Plantele suculente pot tolera solul uscat, dar nu noroiul lichid în locul solului. Când apare o astfel de problemă, zigotul nu trebuie udat timp de câteva zile. Apoi, trebuie scoasă din ghiveci și rădăcinile trebuie examinate, dacă au un miros putred și s-au întunecat, atunci butașii plantei trebuie să fie plantați imediat. Desigur, puteți încerca să-l vindecați. Pentru a face acest lucru, trebuie să schimbați terenul și să încetați să hidratați constant Decembristul.

Pentru prevenirea și tratarea florilor suculente se folosesc fungicide. Dar ar trebui să utilizați fonduri care au în componența lor benomil sau clorotalonil, deoarece aceste componente sunt considerate cele mai eficiente. În general, cu o îngrijire adecvată a florilor, nu trebuie să apară probleme cu creșterea..

Zygocactus atractiv
Cum să crești un decembrist într-o casăPlantă pentru zygocactus acasăZygocactus și soiurile saleDecembrist înflorit sau altfel zygocactusZygocactus și regulile pentru lăsarea az nimDecorarea casei - zigocactusDecembrist înflorit sau ZygocactusCum se formează un zigotDescrierea zygocactusCum să înfloriți un DecembristPerioada de înflorire a decembristuluiCât de mult înflorește DecembristReguli de udare ZygocactusCare este un alt nume pentru zygocactus în rândul oamenilorCum se transplantează zygocactusZygocactus în creștereFlori de ZygocactusNumele floriiZygocactus acasă

Opinii: 145