» » Zygocactus schlumberger - secretele înfloririi decembristului

Zygocactus schlumberger - secretele înfloririi decembristului

Zygocactusul lui Schlumberger este o cultură interioară nepretențioasă care poate înflori în decembrie când alte plante dorm. Cunoscut și sub denumirile „Decembrist” sau „cactus de Crăciun”. Provine din familia Cactus, dar nu seamănă deloc cu ele. La urma urmei, nu îi place căldura, lumina directă a soarelui, nu are spini, spre deosebire de rudele sale și diferă semnificativ în tehnologia agricolă de cultivare față de alte cactus.

Descrierea plantei

Schlumbergerul interior este un cadou minunat pentru orice iubitor de flori. În vremurile sovietice, era obișnuit să-l numim decembrist, pentru că într-o perioadă în care multe culturi deja se estompeau, el continua să se încânte cu frumusețea și strălucirea sa. Zygocactus este îngrijitor de îngrijire, este ușor să-l crești acasă, birouri și birouri, magazine.

Patria florii este tropica Braziliei. Aparține familiei Cactus și are rădăcini destul de dezvoltate și puternice, ceea ce îi permite să se agațe ferm de scoarța copacilor și să creeze condiții pentru ca ea să trăiască la umbră. Schlumberger are lăstari verzi cărnoși și plate, cu mici zimțuri la margini, dar fără spini.

În perioada de înflorire, la capetele lăstarilor se formează flori tubulare cu petale ascuțite și stamine lungi. Culoarea lor poate fi diferită în funcție de specie: alb, roșu, roz sau chiar galben. Un amestec de flori se găsește adesea în natură. Datorită structurii sale neobișnuite și a înfloririi din decembrie și până în primăvară, au început să o numească „Crăciun” sau „stea”.

În ciuda faptului că floarea aparține familiei Cactus, aceasta nu provine din deșert, ci din America de Sud. „Decembristi” sunt cactusi de padure.

Acasă, doar trei soiuri de Decembrist sunt cultivate în principal: Schlumberger Gertener, Truncated și Boucleu.

Prima varietate este o floare mare, care are un număr mare de frunze de cinci sau mai mulți centimetri. Înflorește cu clopote roșii-portocalii cu petale ascuțite la margini..

Trunchiate are tulpini caracteristice ale numeroase segmente asemănătoare frunzelor. Florile sale sunt simetrice, iar petalele sunt îndoite înapoi. Clasa a treia este formată din segmente de verde deschis.

Îngrijirea culturii acasă

Decembrist este popular pentru nepretenția și decorativitatea sa. Arată frumos chiar și între perioadele de înflorire. Este ușor de îngrijit pentru o plantă, dar există unele particularități..

Configurarea și tăierea

Pentru a obține un „păr” luxuriant și mare, este important să ciupești și să tai planta. În primul rând, ramurile care nu se ramifică se pretează la scurtare, deoarece apariția lăstarilor tineri va apărea mai repede cu o astfel de tunsoare. De asemenea, promovează înflorirea luxuriantă. În primăvară și vară, este necesar să se efectueze tunderea obligatorie a florilor. Acest lucru va ajuta la formarea unui tufiș frumos și rotund, înflorire abundentă. Trebuie doar să îl eliminați manual, deșurubând părțile inutile ale lăstarilor în locurile unde sunt atașate.

Iluminat

Această plantă necesită o zonă întunecată care nu primește lumina directă a soarelui. Direcțiile nord, vest și est sunt opțiuni ideale pentru plasarea florilor. În sezonul rece, ghiveciul este așezat pe fereastra de sud și se mută numai înainte de începerea înfloririi, deoarece Decembrist poate arunca mugurii în cazul unei schimbări neașteptate de locație.

Vara, cultura trebuie scoasă în aer curat, dar protejată de lumina directă a soarelui. Acestea vor aduce rău pomului de Crăciun și vor contribui la îngălbenirea rapidă a frunzelor, vor îngheța creșterea acestuia. Prin urmare, este important să se creeze o zonă cu difuzie luminoasă..

Temperatura aerului

Cactus tolerează cu ușurință modificările condițiilor de mediu în care se află. Planta este capabilă să supraviețuiască la temperaturi cuprinse între doi și patruzeci de grade Celsius. Dar aceste proprietăți nu trebuie abuzate. Pentru ca Schlumberger să înflorească profund, este important să se includă controlul temperaturii în îngrijirea de zi cu zi. Intervalul optim va fi de la șaptesprezece până la douăzeci și patru de grade Celsius..

a inflori

Floarea începe să formeze muguri doar atunci când temperatura scade. De asemenea, ar trebui să reduceți ora de vară.. Este important să ne amintim că în timpul sezonului cald și al perioadei de încălzire, temperatura medie a camerei atinge douăzeci și trei grade Celsius și peste. Datorită acestui fapt, planta va crește frunze. Florile în astfel de condiții nu sunt niciodată formate și la cel mai mic rudiment vor cădea imediat.

Pentru ca un cactus să înflorească, este important să mențineți temperatura nu mai mare de douăzeci de grade și nu mai mică de șaptesprezece grade. Dacă este imposibil să se asigure acest mod, planta trebuie plasată pe un prag de fereastră lângă o fereastră deschisă. De asemenea, este posibil să o așezați pe o loggie glazurată înainte de debutul primului timp rece. Cu o îngrijire competentă, corectă și atentă, Decembristul va înflori și încânta cu inflorescențe luxuriante, culoare strălucitoare și aspect.

hidratantă

Schlumberger are nevoie de un sol moderat umed. Ar trebui udat cu apă caldă și decontată, deoarece lichidul rece sau rece dăunează rădăcinilor. În același timp, este important să evitați excesul de apă și supraîncărcarea pământului, deoarece în ambele cazuri sistemul rădăcină piere, apoi întreaga plantă.

Când apar primii muguri, este necesar să vă asigurați că solul este întotdeauna umed. În acest caz, frunzele florii pot fi pulverizate cu apă moale, aranjați un duș cald.

Top dressing

Pentru o bună creștere a lui Schlumberger, este necesar să se acorde atenție cuvenită alimentării - din februarie până la mijlocul toamnei, aplicați amestecuri de nutrienți pe sol de două ori pe lună. În timp, planta va începe să crească în muguri. Apoi este fertilizat cu formulări speciale pentru culturile înflorite..

În perioada de repaus, Decembrist trebuie să organizeze un loc răcoros cu temperaturi scăzute, udare redusă imediat după înflorire și înainte de începutul sezonului de creștere.

Transplant și reproducere

Din martie până la sfârșitul lunii aprilie, planta trebuie transplantată într-un ghiveci spațios până când începe să se formeze noi frunze. De asemenea, ar trebui să cumpărați amestecuri speciale pentru cactusi și să vă întindeți pe stratul de drenaj - ar trebui să ocupe o treime din recipient. O cultură este plasată în ea și solul este distribuit uniform între sistemul de rădăcini. Florile mari nu necesită replantare frecventă, deci o dată la cinci ani vor fi suficiente.

Puteți crește un Decembrist din semințe, dar această metodă este foarte supărătoare și doar grădinarii cu experiență o folosesc. Pentru începători, un alt mod este potrivit: plantați doar o tulpină cu trei segmente. Schlumberger se înrădăcinează bine în apă obișnuită, sol umed cu vermiculit și perlit. Propagarea folosind butași este cea mai promițătoare.

Dăunători și boli - metode de control

Este foarte dificil să eviți bolile plantelor, deoarece orice insectă poate deveni un purtător al infecției și să distrugă un pom de Crăciun înflorit. Florile de interior trebuie examinate și verificate constant pentru paraziți, boli și dăunători:

  • Dacă lăstarii au început să se înroșească treptat, atunci ar trebui să fiți atenți la cantitatea de lumină solară care lovește floarea. Puteți rezolva această problemă prin rearanjarea oalei Schlumberger într-un loc mai întunecat sau umbrirea celei actuale..
  • Pentru lăstarii lentați și mărunțiți, este important să se acorde atenție calității și frecvenței de udare, deoarece slab și neregulat va duce la ofilire.
  • Creșteri asemănătoare plutei sunt martorii unor pagube, zgârieturi, care nu prezintă un pericol particular. În cazul în care lăstarii nu cresc, este necesar să verificați din nou udarea.
  • Decembristul reacționează la un exces de iluminare cu apariția unor pete deschise sau galbene pe lăstari.

Infecțiile bacteriene apar ca pete alunecoase pe lăstari. Planta practic nu poate supraviețui în astfel de condiții, așa că trebuie să faceți o tragere sănătoasă și să crești o floare nouă. Când este infectat cu ciuperci, gâtul rădăcinii este deteriorat. Decembristul devine palid și curând cade. În acest caz, medicamentul Topaz îl va salva..


Opinii: 74