» » De ce decembristul nu înflorește și ce să facă în acest caz

De ce decembristul nu înflorește și ce să facă în acest caz

În timpul iernii, este deosebit de plăcut să vezi plante cu flori de interior. Una dintre cele mai frecvente este planta Schlumberger, cu alte cuvinte „Decembrist” sau „Crăciun”. Judecând după numele popular, începe să înflorească odată cu sosirea iernii în luna decembrie. Floarea aruncă mugurii în noiembrie și după un timp puteți vedea inflorescențe strălucitoare. Se întâmplă adesea ca mulți muguri să apară pe plantă, apoi să dispară. De ce se întâmplă acest lucru și care este motivul?

Floare decembristă

Tipuri de flori DecembristPlanta aparține familiei cactusului, dar diferă de toate celelalte specii în acest sens înflorește anual și nu are spini. În fiecare iarnă, floarea de interior începe să înflorească profusiv și aceasta continuă aproape întreaga perioadă de iarnă. O caracteristică distinctivă a Decembrist este creșterea rapidă.

Tropicele din sudul Braziliei sunt locul de naștere al florii, motiv pentru care înflorește iarna, când începe o perioadă de înflorire turbulentă în Brazilia îndepărtată. Acasă, Decembrist începe să dizolve mugurii până la sfârșitul lunii noiembrie și încheie perioada de înflorire la sfârșitul lunii ianuarie..

Plantă de casă cu îngrijire adecvată poate crește până la 30-40 cm înălțime și larg. Pomul de Crăciun are un sistem rădăcină slab, poate suferi cu ușurință de o îngrijire necorespunzătoare. Florile sunt izbitoare în culorile lor luminoase și variate:

 • alb;
 • zmeură;
 • roșu;
 • portocale;
 • liliac,
 • coral.

Majoritatea crescătorilor sunt încântați să creeze noi soiuri de zygocactus, așa că de-a lungul anilor, au apărut multe specii noi.

Caracteristici de creștere și îngrijire pentru Decembrist

Această plantă, ca multe altele, are nevoie de îngrijire corespunzătoare pentru a asigura o dezvoltare bună și înflorire abundentă. Toți cei care iubesc această floare ar trebui să știe despre trăsăturile îngrijirii ei..

Crăciun nu-i plac vasele înalte, este mai bine pentru el să ridice un recipient lat și puțin adânc. Planta are un sistem de rădăcină superficială și, prin urmare, are nevoie de un drenaj bun. Va ajuta la evitarea apei stagnante după udare, umiditatea excesivă poate afecta negativ sistemul radicular. Cel mai potrivit amestec de sol pentru plantare și cultivare Decembrist este considerat un amestec de sol format din următoarele componente;

 • turbă;
 • nisip;
 • amestec de frunze;
 • așchii de cărămidă.

Este foarte important să țineți cont de iluminare, deoarece spre deosebire de alte tipuri de cactusi, Decembrist nu-i place lumina directă a soarelui. Cel mai bine este să plasați ghiveciul de flori pe partea de vest sau nord. Planta nu îi place temperaturile ridicate, cea mai favorabilă pentru o bună dezvoltare și înflorire viguroasă este considerată a fi în intervalul 17-20 ° C. Pentru a începe înflorirea timpurie și mai abundentă a Decembristului, experții recomandă scăderea temperaturii la 15 ° C.

Planta nu are nevoie de udare frecventă și abundentă. Pe măsură ce solul se usucă, acesta este umezit, iar la temperaturi scăzute este mai bine să reduci udarea.

Este recomandabil să faceți top dressing vara, folosind un îngrășământ convențional pentru cactus. În toamnă, se recomandă realizarea unui pansament pentru plantele cu flori obișnuite..

Decembristul reacționează întotdeauna prost la o schimbare a locului său permanent, așa că este foarte rar necesar să fie reamenajat. Este atât de sensibil, încât chiar și după deschiderea oalei poate vărsa muguri și nu înflorește.

Vara, este indicat să-l scoateți la balcon sau loggie, îl puteți duce în țară. Floarea se va simți confortabil atâta timp cât nu este expusă la lumina directă a soarelui. Odată cu apariția căldurii, planta iubește un duș cald, trebuie pulverizată cu apă mai des. Este recomandabil să acoperiți solul din oală în timpul pulverizării, astfel încât apa să nu ajungă acolo, ci doar să îndepărteze praful de pe frunze.

Planta este una dintre ficatele lungi, zygocactus poate trăi 15-20 de ani cu îngrijire normală și hrănitoare. Primăvara, este imperativ să faci ciupituri pentru a forma coroana Decembrist. Această procedură va ajuta la întinerirea florii și darea înfloririi abundente..

De ce Decembristul nu înflorește și ce să facă?

Cum să aibă grijă de un decembristDecembrist are nevoie de odihnă înainte de începutul perioadei de înflorire. Dacă îl așezați într-un loc răcoros, reduceți udarea și nu fertilizați, apoi puneți-l înapoi în locul său obișnuit, va reacționa pozitiv și în curând vă va încânta cu o abundență de culoare..

Când mugurii apar pe o plantă de casă, este mai bine să nu o atingeți. Nivelul necesar de umiditate poate fi asigurat prin pulverizare. Pentru un aspect uniform al mugurilor, este necesar să se întoarcă ocazional ghiveciul cu flori.

Este posibil să nu înflorească din cauza trezirii necorespunzătoare, iar dacă creați condițiile necesare pentru aceasta până la sfârșitul lunii noiembrie, atunci va începe să se pregătească activ pentru înflorire.

Înflorirea este influențată și de dăunători și boli. Periodic, floarea trebuie transplantată într-un alt ghiveci cu pământ nou..

Adesea este posibil să observăm cum cad mugurii unei flori. Acest lucru se datorează faptului că în momentul aruncării mugurilor, floarea este întoarsă sau rearanjată într-un alt loc. Nu se poate face acest lucru. Mugurii pot cădea și din alte motive:

 • lipsa de umiditate sau aer uscat;
 • dacă temperatura depășește în mod constant 18 ° C;
 • ghiveciul este în lumina directă a soarelui și masa de foioase se poate arde;
 • el este afectat grav de schimbarea regimului de temperatură, pomul de Crăciun iubește o temperatură stabilă, fără schimbări bruște.
 • udare abundentă la temperaturi interioare scăzute.

Este mai bine să transplantați o plantă anual, de la înflorire abundentă duce la epuizarea rapidă a solului. Acesta pierde o mulțime de nutrienți în perioada de înflorire. Noul recipient pentru transplant nu trebuie să fie prea mare, floarea se dezvoltă mai bine în ghivece mici. Este recomandat să alegeți un recipient nou cu 2-3 cm mai mare decât cel precedent. Dacă nu se va face acest lucru, planta va cheltui întreaga sa aprovizionare cu energie pentru construirea sistemului radicular..

Boli și dăunători

Dăunătorii decembristuluiDiverse boli și dăunători afectează, de asemenea, dezvoltarea plantei. Trebuie inspectat pentru prezența lor. Cel mai adesea decembristul suferă de fitofluor, fity, fusarium. Semnele bolii pot fi văzute pe frunzele care cad sau se ofilesc. Printre dăunători, cele mai frecvente sunt acarienii de păianjen și ciorbele. Pentru a scăpa de dăunători și boli, se recomandă utilizarea de fungicide și insecticide. Aceste fonduri sunt adecvate în scopuri preventive..

Dacă veți arăta atenție și grijă în legătură cu pomul de Crăciun, cu siguranță va plăcea cu înflorire abundentă și lungă. În caz contrar, floarea vulnerabilă va reacționa rapid la atitudinea greșită, varsă mugurii și va opri înflorirea. Doar atenția și condițiile confortabile pentru dezvoltarea unei flori îi vor oferi o înflorire strălucitoare și luxuriantă.


Opinii: 169