» » Floare decembrist: îngrijire la domiciliu, probleme de creștere

Floare decembrist: îngrijire la domiciliu, probleme de creștere

Decembrist înfloritÎn ajunul Anului Nou, o floare Decembrist frumoasă înflorește pe pervazurile multor apartamente. Și-a luat numele datorită înfloririi din decembrie, când în curte sunt geruri amare. Cu florile sale neobișnuite și îngrijirea fără pretenții, Decembristul s-a îndrăgostit de mulți cultivatori de flori. O floare cultivată acasă în conformitate cu toate regulile este capabilă să se încânte cu înflorirea sa de mai multe ori pe an.

Descrierea și fotografia florii Decembrist

Zigocactul lui Decembrist sau al lui Schlumberger aparține cactusului forestier, deși nu are spini. În natură, crește pe trunchiurile și rădăcinile copacilor tropicali. Tufele înalte de 30-40 cm constau din tulpini verzi ramificate, formate din segmente similare frunzelor.

Sistemul de rădăcină al decembristilor este destul de slab și, prin urmare, moare în condiții adverse. Cu toate acestea, zigotoxele se disting prin prezența rădăcinilor „de căutare” și a rădăcinilor aeriene care captează umiditatea din aer. Ca urmare, planta supraviețuiește, iar sistemul rădăcină este restabilit..

În vârfurile lăstarilor apar din alveole flori cu mai multe niveluri, tubulare lungi cu o grămadă de stamine lungi. În condiții naturale, staminele spectaculoase ale zigotului sunt polenizate de colibri. Culoarea naturală a florilor este albă sau roșie. Până în prezent, crescătoarele au crescut soiuri de Decembristi cu flori de nuanțe crem, violet, galben, alb și roz..

Cum să ai grijă de un decembrist acasă?

Zygocatusul crește la lumină bună, dar nu le place lumina directă a soarelui. Nu tolerează extremele de temperatură, deoarece în pădurile tropicale, vremea este întotdeauna caldă și umedă. Dacă îngrijirea Decembristului este aproape de condițiile naturale, atunci planta va fi întotdeauna sănătoasă și frumoasă.

Locație

Flori de interior Îngrijirea decembristuluiZygocactus este cel mai bun crește pe pervazurile de est. Nu este recomandat să așezați un ghiveci cu o plantă în apropierea ferestrelor sudice, deoarece segmentele tulpinilor sale vor începe să se îngălbenească și să se prăbușească de lumina directă a soarelui. Dacă Decembrist nu poate furniza lumină difuză, aceasta trebuie să fie umbrită.

În timpul formării mugurilor și înfloririi, ghiveciul plantelor nu trebuie rotit sau reorganizat. În caz contrar, floarea își va arunca mugurii.

Vara, zygocactus poate fi cultivat pe un balcon, loggia sau grădină. În acest caz, el trebuie să găsească un loc bine luminat, protejat de vânt și de lumina directă a soarelui..

Decembristul începe să înflorească la sfârșitul lunii noiembrie. După înflorire, trebuie așezat într-o cameră răcoroasă până în primăvară..

Regimul de temperatură

Temperatură confortabilă pentru creșterea și înflorirea zigotului fluctuează între 18-25C. În timpul creșterii active și înfloririi, planta necesită o temperatură de la + 18C la + 20C. Pentru ca planta să câștige rezistență înainte de înflorire, trebuie păstrată la o temperatură de 12-16C.

Udare și hrănire

Grija pentru un Decembrist acasă coincide cu condițiile pentru cultivarea plantelor de foioase interioare. Are nevoie de udare obișnuită cu apă decontată la temperatura camerei.

Dacă aerul din cameră este uscat, atunci lipsa de umiditate este compensată în două moduri:

 1. Stropirea zilnică a plantei cu apă decontată.
 2. Plasarea unui ghiveci de flori pe un palet cu drenaj umed, turbă sau mușchi.

Odată cu începutul primăverii, zigotul are nevoie de hrănire lunară. Pentru aceasta se folosesc îngrășăminte complexe pentru flori, a căror doză ar trebui să fie de două ori mai mică decât ceea ce este scris în instrucțiuni. Vara, planta este hrănită de două ori pe lună, iar toamna Decembristul nu are nevoie de îngrășăminte.

Pruning zygocactus

Când îngrijești un Decembrist, nu uita de tăierea, după care tufișul va căpăta un aspect atractiv și va înflori profund. Pentru a face acest lucru, în iunie, se scurtează lăstarii și creșterea necorespunzătoare. Mai mult, cultivatorii experimentați de flori recomandă să nu tăiați părți din lăstari, ci să le deșurubați manual.

Transplant de decembrist

Reguli de îngrijire a decembristuluiFloarea este transplantată în ultimele zile ale lunii februarie, imediat după înflorire. Oală pentru decembrist ar trebui să fie lat și nu foarte mare, deoarece rădăcinile sale sunt superficiale. Asigurați-vă că turnați un strat de drenaj pe fundul vasului..

Decembristul preferă un substrat ușor, liber, care include:

 • turbă - 2 părți;
 • sol fertil - 1 parte;
 • nisip grosier - 1 parte.

Pentru dezinfectare, puteți adăuga un pic de cărbune zdrobit la amestec și pentru o bună permeabilitate a apei - chipsuri de cărămidă sau vermiculită.

Plantele tinere sunt transplantate anual în ghivece, care sunt doar cu doi centimetri mai mari decât precedentul. Plantele mature trebuie transplantate după cum este necesar, dar nu mai des decât o dată la trei-patru ani..

Posibile probleme de creștere

Atunci când se lasă în conformitate cu toate regulile, zigotul crește bine și înflorește profund. Cu toate acestea, pot apărea probleme în timpul cultivării, de aceea se recomandă studierea principalelor..

Boli și dăunători ai decembristului

Planta poate fi precipitată de unii insecte și boli fungice. Prin urmare, frunzele plantei trebuie inspectate periodic..

 1. Decembrist este o minune de iarnăDacă între lăstari apar șuvițe albicioase, precum vata de bumbac, înseamnă că Decembrist este infectat cu o mâncare. A scăpa de un dăunător este destul de dificil. Avem nevoie de un tratament urgent al plantei cu preparate speciale care se vând în florării.
 2. Frunzele acoperite cu o înflorire ruginită și o acoperiș aproape invizibil indică faptul că zigotul este infectat cu un acarian păianjen. Sunt insecte foarte mici și aproape invizibile de culoare roșiatică, galbenă sau maro. Ele apar atunci când există o umiditate insuficientă a aerului. Puteți scăpa de ele cu ajutorul medicamentului „Neoron”, „Fitoverm”, „Actellik”.
 3. Dintre bolile fungice, Decembristul este cel mai adesea afectat de fitofora, fitum, fusirioză. În primul rând, gulerul rădăcinii florii suferă, în urma căruia începe să se ofileze în solul umed, devine cenușiu și palid și își pierde segmentele. În acest caz, planta trebuie tratată cu fungicide Vitaros, Topaz și Maxim. În plus, trebuie să vă asigurați că solul nu va fi acoperit cu apă. Ar trebui să se usuce bine între udări..

De ce nu înflorește Decembristul?

Cel mai adesea nmotivul constă în nerespectarea condițiilor de creștere:

 1. Udare insuficientă.
 2. Iluminare insuficientă.
 3. Oala este prea mică și necesită un transplant.
 4. Solul insuficient nutritiv.

Pentru ca planta să înflorească, trebuie să fie pregătită corespunzător pentru înflorire. Pentru aceasta, toamna, i se asigură o perioadă inactivă, îndepărtând zigotul într-o cameră răcoroasă. În acest moment, practic nu trebuie udat și nu trebuie să fie hrănit deloc. Pentru a face zygocactus să înflorească, la sfârșitul lunii noiembrie este mutat într-un loc bine luminat și udat. Planta se „trezește” și începe să ridice muguri.

Pentru a realiza înflorirea abundentă a Decembristului, pentru niciunul dintrem trebuie să fie îngrijit cum trebuie:

 1. Iarna, se recomandă iluminarea instalației cu o sursă suplimentară de iluminare..
 2. În perioada de înflorire, nu puteți muta și roti ghiveciul, precum și pregătiți butași pentru înmulțire..
 3. Este strict interzis expunerea plantei la extreme de temperatură în timpul înfloririi..
 4. Dacă în cameră există aer rece, înflorirea va dura mai mult..
 5. Tuful va înflori profund într-o oală îngustă.
 6. O înflorire mai activă este facilitată de un regim de temperatură nu mai mare de + 16C.
 7. După o perioadă inactivă, udarea și hrănirea sunt reluate foarte atent. În caz contrar, planta poate primi mult stres și va vărsa mugurii..

Dacă ați adus acasă un Decembrist înflorit și florile sale au început să cadă, nu ar trebui să vă panicați. Planta se adaptează pur și simplu la noile condiții de creștere.

De ce se zbate zygocactus?

Cum să protejezi Decembristul de dăunătoriAșa cum am menționat mai sus, planta se usucă dacă suferă de boli fungice. Dar poate exista un alt motiv - acesta radacini putrezite.

Dacă trunchiul Decembristului a început să se balanseze, iar floarea în sine și-a pierdut stabilitatea, atunci este posibil ca rădăcinile sale să fi murit. Acest lucru se poate întâmpla ca urmare a udării cu apă rece, a hipotermiei plantei sau, dimpotrivă, a supraîncălzirii vasului cu flori la soare. Prea multă îngrășământ poate arde rădăcinile.

Dacă se constată o astfel de problemă, floarea trebuie transplantată urgent într-un alt sol. La transplantare, rădăcinile sunt examinate, cele afectate sunt eliminate. Apoi sistemul radicular al plantei presărată cu puțin cărbune zdrobit și se usucă. După aceea, zigotul este plantat într-un amestec proaspăt de pământ și udat numai după necesități..

De ce cad frunzele?

Frunzele decembristului pot cădea, aparent fără niciun motiv. Cu toate acestea, nimic nu este atât de simplu, așa că ar trebui să aflați motivul:

 1. Dacă planta este infectată cu dăunători, atunci este tratată cu preparate speciale..
 2. Dacă frunzele plantei sunt curate și nu există insecte pe ele, atunci probabil că motivul este lipsa de nutrienți. În acest caz, Decembrist este udat sau pulverizat cu îngrășăminte pentru cactusul epifitic..
 3. Motivele căderii segmentelor de capăt pot fi: un tiraj, schimbări bruște de temperatură, aer prea uscat sau un transplant făcut la momentul nepotrivit.

Reproducerea decembristului

Specii de plante decembristeZygocactus se propagă vegetativ, adică prin butași. Pentru a face acest lucru, două segmente extreme sunt sfărâmate sau deșurubate de la tragere, care trebuie uscate în câteva zile. În acest timp, recipiente mici sau cutii de răsaduri sunt pregătite și umplute cu sol..

segmente sunt plantate în sol umed și acoperit cu sticlă sau polietilenă. În acest caz, va exista un efect de seră, iar lăstarii se rădăcină bine și dau naștere la rădăcini. Containerele trebuie ținute la umbră la o temperatură de 15-20C. Paharul trebuie ridicat zilnic pentru a ventila răsadurile. De asemenea, este necesar să vă asigurați că solul nu se usucă în timpul înrădăcinării..

Cel mai adesea, altoirea unui Decembrist se efectuează după tăiere, deoarece, ca urmare a unei astfel de proceduri, rămâne o mulțime de materiale de plantare gata.

Cu o grijă bună, floarea Decembrist acasă trăiește până la douăzeci de ani. Poate fi cultivat în ghivece simple ca arbust, sau în ghivece agățate ca o plantă ampeloasă. Înflorirea frumoasă, de lungă durată și abundentă în lunile reci de iarnă și întreținerea destul de simplă fac ca planta să fie foarte populară printre grădinari..

Decembrist cu flori de interior
Flori de interior Îngrijirea decembristuluiCum să crești o floare DecembristDecembrist de planteDecembrist de camerăÎngrășăminte pentru DecembristDăunătorii decembristuluiUdarea DecembristuluiSoiuri de plante decembristeCum să crești o floare DecembristAcasă flori DecembristCum să aibă grijă de un decembristÎngrijirea plantelor decembristeCeea ce iubește DecembristulFrumoasă floare Decembrist

Opinii: 53