» » Caracteristici ale tăierii piersicii de primăvară

Caracteristici ale tăierii piersicii de primăvară

Pentru a nu exista durere și dezamăgire, grija pentru un copac atât de capricios ca un piersic ar trebui să fie exemplară corectă, fără a neglija fleacurile.

Prin urmare, vom lua în considerare în detaliu o operație foarte importantă - tăierea piersicii, efectuată primăvara.

Piersicul este tăiat primăvara pentru a forma o coroană naturală în apropierea copacului, adică să privească confortabil planta, să o pulverizeze, să adune fructe coapte.

Tăierea afectează mărimea piersicilor, acestea cresc fructe destul de mari, cu apă udătoare și aromate.

Momentul și scopul tăierii

Cel mai bun moment pentru a tăia se consideră intervalul dintre începutul umflăturii mugurilor și începutul înfloririi. Această perioadă este de aproximativ două până la trei săptămâni și depinde de soi. Perioada cea mai favorabilă poate fi considerată apariția mugurilor roz și înflorirea florilor, este egală cu o săptămână. Momentan, mugurii de fructe se disting clar, iar riscul de infecție cu citosporoză, prin secțiuni deschise, în copac devine minim.

Obiective primare, care sunt pline de tăierea piersicii sunt considerate:

• Creșterea intervalului de fructare și formarea unui aspect decorativ în plantă.

• Întreținerea și păstrarea pomului în stare sănătoasă.

• Reglarea echilibrului dintre coroana copacului și rădăcinile acestuia.

• Tăierea copacului favorizează înflorirea și fructificarea timpurie a piersicii

Tăierea piersicii pe ani diferiți

Tăierea primăverii, în anul plantării

În acea primăvară, când este plantată, în timpul formării coroanei sub formă de vază, arborele urmează scurtați la o înălțime de 60-70 centimetri (Cu 20 de centimetri mai mare decât lungimea tijei general acceptată).

Creșterea situată în vârf trebuie să fie cu un unghi larg de plecare. Trebuie să alegeți încă două trepte amplasate sub cel superior, cu aceleași cerințe. Se taie la 10 cm, pe mugurii externi. Lansări începute pe trunchi și aproape de locul de scurtare la trunchi, îndepărtați imediat după ruperea mugurii. Lăstarii care au început să crească și să se dezvolte în partea interioară a coroanei sunt îndepărtați vara.

Tăierea al doilea an

Pentru pomi de piersic de al doilea an, se depun toate eforturile pentru creșterea sau menținerea pantei optime a ramurilor scheletice. Câștiguri de continuitate nou formate, se scurtează la 60–70 cm. Trebuie să fie îndepărtate creșteri mai puternice, care cresc atât sub cât și mai sus, iar cele care cresc pe lateral trebuie să fie subțiri, lăsând la fiecare 15 cm și îndepărtate în lungime cu doi muguri. Vara, sfătuiți-vă scapă de lăstarii grași, care sunt situate în centrul coroanei și reglează subordonarea ramurilor principale ale piersicii.

Tăierea celui de-al treilea an

Pe o ramură de piersic scheletică, în vârf, alegeți două ramuri foarte puternice de ordinul doi, acestea sunt tăiate la 60 cm de locul în care ramura principală a început să se bifureze. Și deasupra ramurii superioare, partea principală a conductorului este îndepărtată. Lăstarii puternici sunt îndepărtați pe părțile superioare și inferioare ale ramurilor scheletului.

Dacă lungimea creșterilor anuale ajunge la 80 cm, atunci acestea sunt subțiri, tăiate în două muguri, pentru a forma următoarea verigă de fructe. Restul sunt utilizate pe ramuri de fructe nepermanente, care, la rândul lor, sunt scurtate de 8 muguri. Pentru o prosperitate maximă a împușcăturii inferioare, care crește înainte de a prinde de cei slabi, tragerea în vârf este tăiată la 50 cm.

Pe ramurile care au fost scurtate anul trecut cu doi muguri, creșterea în creștere este ascendentă pentru fructificare, iar creșterea mai mică este cu doi muguri. aceasta primul pas spre formarea unei verigi de fructe, care în viitor va deveni principalul element constitutiv al fructificării într-un piersic adult.

Tăierea pentru al patrulea an

Al patrulea, este considerat ultimul an de creștere a piersicii, în care este timpul să finalizeze formarea unei coroane în formă de vază pe scheletul arborelui. În partea de sus a bifurcației scheletului de ordinul doi, două ramuri bune de ordinul trei ar trebui să fie selectate și scurtate cu 1/3 din lungimea inițială. De asemenea, sunt îndepărtate creșteri puternice ale suprafețelor superioare și inferioare ale ramurilor și grăsimii copacului, situate la baza trunchiului..

La diviziile de ordinul doi formarea legăturilor de fructe se încheie, iar pe divizii de ordinul al treilea, creșterile sunt subțiri, unele sunt tăiate foarte curând în 2 muguri, celelalte rămânând mult timp de 7–8 grupuri de muguri. Sunt utilizate ca ramuri de fructificare nepermanente..

Pe legăturile de fructe de ordinul întâi în piersic, îndepărtați acele părți care nu mai dau roade. De asemenea, ramurile creșterii mai mici, care au fost tăiate în primăvară în al treilea an de la plantare, sunt tăiate în două muguri, care sunt situate mai jos, iar pe creșterea superioară, 7-8 grupuri de muguri sunt îndepărtate pentru a începe formarea viitoarei fructificări..

Schema de tundere

Am crezut întotdeauna asta coroana optima pentru un piersic este o coroană în formă de bol. Dar, o astfel de coroană a unui copac ocupă mult spațiu în livadă, de patru ori mai mult, necesită foarte mult timp, deoarece necesită mult timp și forță de muncă. Potrivit pentru căsuțele de vară, adică cele mici, dar deloc potrivite pentru grădinile mari.

Parametrii pomului de piersic poate fi considerat: bola 50-60 cm, nivelul inferior este de 20 cm între baza a 3-4 ramuri scheletice. Pe fiecare ramură se lasă două ramuri semischeletale de ordinul doi, la o distanță de 30 cm una de cealaltă. Deasupra primului nivel, este așezat al doilea nivel de ramuri semischeletice, într-o cantitate de până la cinci bucăți. Pentru 5 ani de creștere a unui piersic, înălțimea sa ar trebui să fie de la 2,5 la 3 metri.

Ținând cont de particularitățile mișcării nutrienților, piersicul, atunci când este tăiat, mai bine să se formeze sub formă de tufă. Această formă contribuie la primirea întregii cantități de lumină solară de către toate ramurile, deoarece un piersic este un copac care are nevoie de lumina solară constantă..

Caracteristici:

Repere tunderea poate fi considerată:

• Tăierea piersicii este recomandată primăvara. Ramurile sunt îndepărtate astfel încât arborele să ia o coroană în formă de bol.

• Când tăiați ramuri, acordați atenție numărului de ramuri fructifere. Cu un număr suficient dintre ele, ramurile scheletice încep să se dezgroape. Se scurtează până rămân doi muguri..

• După recoltare, pomul este tăiat toamna.

• Deoarece, deoarece un piersic dă roade, numărul ramurilor mixte este reglementat. Cu fructarea abundentă, 80 ramuri sunt lăsate, și cu un număr insuficient de fructe, este recomandat să le lăsați într-o cantitate de aproximativ 200.

Caracteristici ale tăierii unui copac tânăr:

• Tragerea principală a piersicii este fixată atunci când există puieți tineri pe răsaduri.

• Când plantați o piersică în pământ, lăsați trei sau patru lăstari localizați în partea de jos a copacului, toate celelalte sunt îndepărtate.

• Primăvara, în al doilea an după plantare, lăstarii selectați se taie la 1 / 3–1 / 4 din lungimea inițială.

• Ramurile situate în centrul piersicii sunt tăiate cât mai scurt în cel de-al treilea an.

• Lăstarii orizontali trebuie tăiați, deoarece nu dau roade.

De asemenea, interesant de citit tăierea piersicii în alte perioade ale anului

Instrumente

Atunci când tăiați un copac atât de delicat ca piersicul, trebuie să vă amintiți întotdeauna că este foarte reacționează dureros la felii, și, prin urmare, tunderea se face cu atenție și fiecare pas este gândit. Instrumentele cu care se va tăia piersica au nevoie asigurați-vă că dezinfectați într-o soluție de amestec de Bordeaux. Toate rănile și tăieturile copacului trebuie acoperite imediat cu lac de grădină. Instrumente utilizate pentru a prune piersicile, trebuie să fie funcțional, depozitate într-un loc uscat și fără rugină, acestea trebuie să fie ascuțite înainte de începerea lucrului. Atunci când efectuați lucrări de grădină, trebuie să urmați impecabil regulile tehnice de siguranță.

Când se poate tăia o piersică, acest lucru poate fi util. set de accesorii de gradina:

1) secatori. Se folosește pentru îndepărtarea ramurilor subțiri care arată ca foarfeca cu o lamă curbată. Există două tipuri de foarfece de tăiere: cu o lamă paralelă (folosită pentru orice tip de tundere a copacilor) și tăiere cu o singură față (folosită la tunderea lăstarilor și subțierea coroanei).

2) Lopper. În exterior pare un pruner cu mânere lungi. Șterg ramurile situate chiar în vârf.

3) Fierăstrău de grădină. Lungimea sa este de 35 cm, dinții sunt întăriți, are o formă de semilună.

4) Drujba. Este convenabil pentru ea să facă volume mari de muncă, copacii pot fi tăiați fără a folosi scări, chiar și la o înălțime de cinci metri.

cinci) Cuțit de grădină tăiați creșteri vechi de un an, eliminați lăstarii verzi ai unui copac tânăr, curățați locurile de pauze sau tăieturi.

6) Taietoare cu perii tăierea arbuștilor, gardurilor vii, excelente pentru formarea coroanei. Frezătoarele de perii se disting prin tipul motorului. Sunt combustibil, electric sau baterie.

7) tocător utilizat pentru prelucrarea deșeurilor de grădină. Este foarte convenabil pentru ei să arunce ramuri tăiate, frunze, buruieni. Drept urmare, acest gunoi este utilizat pentru mulcirea cercului trunchiului și distanțarea rândurilor. Sunt de două tipuri: benzină și electrică.


Opinii: 133