» » Cele mai frecvente boli de piersic

Cele mai frecvente boli de piersic

recolta de piersiciPiersicul este un fruct delicat, dar este nevoie de multă muncă la început pentru a obține o recoltă bună. Bolile piersicii și dăunătorilor săi îl țin pe cultivator în suspans pe tot parcursul sezonului de creștere. Piersicile crescute departe de climele lor calde sunt predispuse la o varietate de boli. Să vorbim despre cele mai frecvente afecțiuni de copac și măsuri de protecție.

Ce boli afectează piersicul

monilioza sau putregaiul cenușiu al piersicilorToate culturile de fructe sunt afectate de un complex de boli, dar fiecare specie este predispusă la unele dintre ele. Și la fel ca pruna monilioză, piersicul este afectat de ondularea mai des decât alte boli..

Alte boli de piersic preconizate:

 • putregaiul fructelor;
 • făinarea;
 • boala clasterosporiului;
 • moniliosis.

Complexul pe tot parcursul anului măsuri de protecție are ca scop prevenirea bolilor, distrugerea dăunătorilor și creșterea randamentului pomului. Dacă păstrați calendarul agronomic, puteți preveni apariția bolii chiar și într-o vară nefavorabilă. Uitați-vă la fotografie: bolile piersicii și tratamentul lor, necesită medicamente puternice și îmbrăcăminte de protecție pentru lucrător.tratamentul piersicii împotriva bolilor

Perforația Clasterosporium sau a găurii frunzelor este o boală fungică. În momentul începerii dezvoltării, puncțiile se formează pe frunze, apoi apar pete purpurii, țesutul din cerc dispare și se obține o frunză perforată. În același timp, sporii s-au răspândit pe întreaga parte a solului plantei. Uneori aceleași semne pe frunze sunt date de o supradozaj de fungicide care conțin cupru. Dacă este boala piersicii, ciuperca, va progresa rapid.

Când boala se manifestă, remediile populare nu o pot învinge. Este necesar să se aplice fungicide, cum ar fi Skor, Crystalon sau Delan, într-o doză dublă, dacă instrucțiunile sunt respectate.

perforarea frunzelorFăinarea poate strica dezvoltarea piersicilor din marea Neagră și Azov. Pentru banda de mijloc, această boală este caracteristică pepenilor și culturilor de boabe. La început, frunzele pomului stau ca și cum ar fi presărate cu făină. Ulterior, frunza este deformată, lăstarii devin mai subțiri. Gustul fructului se schimbă. Mucegaiul praf este combătut cu Topaz, un vorbitor de mullein proaspăt, care taie lăstarii infectați. Sulful coloidal este eficient împotriva mucegaiului pudră.pregătirea unei soluții pentru prelucrarea unei grădini de piersici

Respectarea tehnologiei de cultivare, prevenirea bolilor piersicii și lupta împotriva lor, ca în fotografie, vor menține grădina sănătoasă.prevenirea piersicilor împotriva bolilor

Boala ondulată a frunzelor este cea mai periculoasă

Sporii supraspirați ai ciupercii germinează în lăstari și frunze la începutul primăverii, suprasolicitând rămășițele vegetale din anul precedent. Agentul cauzal al bolii ondulării frunzelor este introdus în frunză. Primul semn este formarea de bule roșii pe lama frunzelor. Dar dacă frunzele au atârnat deja de copac timp de 2 săptămâni, boala este neputincioasă..

frunze ondulate de piersiciCiuperca este introdusă în farfurie în vârstă de 5-8 zile. Frunzele se prăbușesc și cad la pământ cu spori maturi. Ramurile tinere de creștere proaspătă sau anuală și lemnul lor sunt deteriorate. Mugurii acestui an sunt deformați, nu va fi recoltă în sezonul viitor.

Cum de a trata boala de curl frunze de piersici? Imediat! Imediat ce am văzut primele semne - frunzele tinere, încă verzi, au început să se umfle, este imediat necesar să se aplice fungicide care conțin cupru în doza recomandată. În acest caz, este necesar să se înceapă imediat tăierea sanitară, spălarea, ciupirea foilor, până când boala a capturat întreaga coroană.

Experții și practicienii susțin că printre soiurile de piersici, unele sunt mai rezistente la frunzele cretate:

 • Redhaweng;
 • În memoria lui Rodionov;
 • Bagrinovsky;
 • Morettini;
 • Simferopol devreme.

Cum poți face față frunzelor cretate pe o piersică cu remedii populare? Viteza este esențială pentru eradicarea bolii. Nu există multe medicamente eficiente. Dacă boala a fost detectată la început, trebuie să eliminați manual frunzele, să tăiați ramurile pe care au fost atașate și asigurați-vă că ardeți.

daune severe la copacPraf arborele cu un amestec de pulbere de sulf și var pufos, pulverizează cu sulf coloidal 1%, dar numai într-o zi caldă, astfel încât temperatura să depășească 25 de grade. Puteți utiliza medicamentul Biostat. Pentru al doilea tratament, pregătiți o infuzie de 3 zile de praf de tutun. Puteți pulveriza cu un amestec de var de argilă și argilă, aplicându-l pe frunze după fiecare clătire sau vărsare. Practicienii avertizează că, în cazul în care apar portiere proaspete, trebuie să treceți la fungicide.

Metodele preventive de a face față cu ondularea piersicii încep toamna. În această perioadă a fost necesară curățarea grădinii chiriașilor de iarnă. De îndată ce temperatura aerului a scăzut la 10-5 grade, este timpul pentru prevenire:

 1. Inspecția și igienizarea trunchiului, ramurilor rupte.
 2. Eliberați cercul trunchiului de toate reziduurile, ardeți frunzele și ramurile, slăbiți solul sau așezați gunoi de grajd proaspăt pe întreaga zonă, fără a săpa, lăsați să existe o crustă. Acesta este un pansament de 3 ani.
 3. Primăvara, prelucrați mugurii cu un fungicid de cupru, apoi pruneți. După prelucrarea cu Topsin M, dar înainte să apară frunzele.

Spray pe frunze tinere cu Champion. În viitor, dacă apare umflarea, infuzia de 10% mulleină va face față. O grădină luxuriantă va fi lipsită de boli în decurs de 2-3 ani.

înflorirea grădinii de piersiciAcesta este răspunsul la întrebarea cum să tratezi o piersică din frunzele cretate. Schema este folosită în grădinile private din Ucraina. Tratamentele sistemice vă permit să scăpați de principalele boli fungice chiar și în anii ploiosi călduroși.

Principiile de bază ale controlului bolilor sunt capacitatea de a crește un copac sănătos și puternic. Atunci ea însăși va rezista bolilor și dăunătorilor. Pentru a face acest lucru, trebuie să găsiți o pantă luminoasă, cu o barieră din partea credinței de nord. Piersicul nu tolerează nicio umbră. Iubeste solul fertil, udarea regulată și apele subterane în picioare adânci. Dacă există creștere iarna, copacul se va trezi. Rădăcinile vor rezista la frigul de iarnă +25 grade timp de 3-4 zile, iar 35-38 grade - timp de câteva ore. Spălarea albă a trunchiurilor și gunoiul de grajd în cercul apropiat va contribui la reducerea riscului de îngheț.

Selectarea medicamentelor împotriva piersicilor cretate - video


Opinii: 185