» » Cum să crești un piersic și să obții o recoltă abundentă

Cum să crești un piersic și să obții o recoltă abundentă

recoltă bună de piersiciS-a considerat întotdeauna că piersicul, înflorirea primăverii și recolta bogată este privilegiul celor mai sudice regiuni ale țării. Încă de la mijlocul secolului trecut, crescătorii și pasionații au promovat cultura până pe banda de mijloc. Piersicul poate presa caisele în grădinile țării, deoarece este mai rezistent la îngheț, iar răsadurile din piatră moștenesc calități materne. Cincizeci de fani ai regiunii Moscova cultivă piersicul sub formă de tufiș de mai bine de 10 ani.

Descrierea arborelui de piersici

pomul tânăr dă roadeSoiurile de grădină provin din forma comună de piersic, arbust sau de o singură tulpină. Înălțimea copacului poate atinge 9 metri, dar răspândirea copacilor de 3-4 metri sunt mai frecvente. Sistemul de rădăcină al unei piersici este superficial, localizat într-un strat fertil până la 70 cm. Piersicile adoră căldura, lumina și udarea abundentă. Arborele dă roade timp de 20 de ani, începând din al doilea an după înrădăcinare.

Arborele de piersici este o specie polenizată încrucișată. Mai multe soiuri de cultivare din apropiere vor crește fructificarea fiecăruia, mai ales dacă creați un transportor de fructe din iulie până în septembrie, colectând exemplare de diferite perioade de maturare. Păstrarea piersicilor este scăzută.

Piersicii nu pot fi numiți rezistenți la îngheț. Își pierd o parte din rădăcini în timpul înghețurilor de iarnă din -250 dacă durează mai mult de trei zile. Rădăcinile vor rezista la un ger sever de 30-35 de grade pentru o zi. O mică perioadă latentă trezește copacul cu creșteri pe timp de iarnă care au loc.

Piersicul delicat este greu de iarnă. Coroana nu rezistă înghețurilor din -200 fără adăpost, în timp ce mugurii de fructe și creșterea anului trecut mor. Este reconfortant faptul că piersicul are o mare capacitate de auto-vindecare și într-un an, copacul înghețat va înflori din nou.

Tehnologia de cultivare a piersicii pentru fiecare zonă climatică

tăierea piersicii de primăvarăEste obișnuit să crești un piersic în zonele climatice cu un climat blând. În același timp, se formează o coroană în formă de cupă, străpunsă de razele soarelui, situată la o distanță de cel puțin 3 metri..

Pentru zonele cu ierni reci, o formă de tufă și plantații îngroșate sunt mai potrivite. Aici se formează legături de fructe din lăstarii inferiori. Ramurile joase sunt ușor de acoperit iarna, asigurând siguranța mugurilor de fructe.

Trebuie achiziționate numai răsaduri de soiuri de piersici zonate și recomandate. Un rezultat bun este obținut de grădinari prin creșterea unui copac dintr-o varietate locală de gropi de piersici.

fructele de piersic se coacăÎngrijirea piersicii este pe tot parcursul anului și include tehnici pentru crearea condițiilor pentru fructificarea anuală pe termen lung. Prin urmare, agrotehnologia piersicii în Caucaz și în regiunea Moscovei include o operațiune, dar sunt efectuate folosind diferite tehnologii:

 • date și soiuri de plantare;
 • formarea unui copac tânăr și roditor;
 • udare și hrănire;
 • protecția împotriva dăunătorilor și boli;
 • pregătirea iernii și trezirea primăverii pomului.

Fiecare dintre aceste activități se bazează pe tehnici practice pentru a ajuta arborele solicitant să supraviețuiască în condiții ostile..

Cum să crești un fruct de piersic în suburbii

program de prelucrare a piersicii în regiunea MoscovaStudiile efectuate de oamenii de știință din Grădina Botanică, care au studiat experiența amatorilor de grădinari din regiunea Moscova asupra piersicilor în creștere, au dus la câteva concluzii:

 1. Răsadurile cultivate din semințe de soiuri locale își păstrează calitățile materne atunci când sunt luate de la un piersic autohton. Răsadurile din portaltoi sunt sterile.
 2. Piersicile cu rădăcină proprie sunt foarte rezistente la condițiile locale.
 3. Se propune formarea unui pom fructifer, astfel încât să se dea o formă stufoasă, lăsând o creștere predominant tânără.
 4. Arborii trebuie plantați astfel încât să poată fi adăpostiți la mijlocul iernii. Creați un ecran de la vântul de nord chiar și vara.
 5. Folosiți răsaduri altoite pe migdale și prune de vișine. Caise Jardin Peach - un stoc nereușit.

Grădinarii și fanii Regiunii Moscova sunt sfătuiți să cumpere răsaduri de soiuri zonate de la pepinierele locale. Până în prezent, există doar 29 de soiuri, dar lucrările de reproducere continuă.

Cum să ai grijă de un piersic? Un exemplu de tehnologie agricolă corectă pentru banda de mijloc este grădina amatorului Kostetsky. Recolta de la fiecare dintre cele 20 de piersici în 2011 a însumat 30 kg per copac. A primit astfel de rezultate, adaptându-se nevoilor sudicilor timp de 20 de ani..

rezultatul îngrijirii corespunzătoareRecomandări pentru cei interesați de cultivarea piersicilor din regiunea Moscova:

 1. Plantarea mai multor soiuri de răsaduri cu o distanță între găuri de 3x4 metri.
 2. Tăierea de primăvară a ramurilor uscate, slabe, care nu fructifică. După înflorire, este necesară subțierea, îndepărtarea excesului de ovar, apoi fructele ajung la 150-200 g greutate.
 3. Protecție - de 4 ori în primăvară, pulverizare cu 1% sulfat de cupru împotriva frunzelor cretate, punct perforat.

Fertilizează plantele tot anul. După un an, 3 kg / mp. m din zona parcelei de humus din amestec superfosfat și sare de potasiu pe toată zona grădinii toamna. La începutul primăverii, fertilizați anual cu materie organică lichidă. Iarna, peste fiecare jumătate de găleată de cenușă de lemn se toarnă în fiecare gaură. Primăvara, când mugurii se umflă, se introduc 300 g de îngrășământ complex în cercul trunchiului și se toarnă 5-6 găleți de apă. După înflorire, materia organică lichidă 10% este introdusă în cercul trunchiului în cantitate de 3-4 găleți. În august, hrănirea se repetă cu adăugarea a jumătate de pahar de superfosfat la găleată.

Toamna, când frunzișul a căzut, fiecare copac primește încă 10 găleți de apă. Apoi, pământul este mulat cu humus. Există întotdeauna spațiu în apropiere de trunchi pentru a preveni erupțiile scutecului.

Obținerea unei răsaduri de piersici din sămânță

răsad din sămânțăDacă luați o sămânță dintr-un soi de piersic înrădăcinat nativ, acesta va oferi răsadului rezistența la condițiile climatice, mărimea și gustul fructelor mamei. Cum să crești o piersică dintr-o piatră? Poate fi cultivat acasă, într-un ghiveci. Pentru a face acest lucru, mențineți osul în apă timp de 4 zile, apoi îndepărtați-l, împărțiți osul și plantați nucleolul într-un vas.

Pentru plantarea de primăvară a piersicilor, este necesar să se efectueze stratificarea artificială în timpul iernii. Într-un loc răcoros, osul este păstrat toată iarna în nisip umed. Primăvara, osul va izbucni, va apărea o încolțire, trebuie aranjată într-o cadă.

Toamna, puteți împrăștia semințele în pământ bine pregătit, la o distanță de 10 cm. Primăvara vor încolți, până toamna vor atinge o înălțime de 1,5 m și vor da ramuri laterale. Apoi sunt așezate în gropi de plantare pregătite..

Toamna, plantele tinere sunt plantate fără să taie ramurile superioare, dar rădăcinile sunt ușor scurtate. Primăvara, dimpotrivă, prindeți vârfurile, începând formarea arborelui.

Primăvara este cea mai crucială perioadă în îngrijirea piersicii

copac după tăiereNatura se trezește. În acest moment grădinarul începe să sufere pentru a proteja piersicul de dăunători și boli și tăiere pentru a modela recolta viitoare.

Grija pentru o piersică în primăvară constă în eliberarea la timp a ramurilor și rădăcinilor din adăpostul de protecție, pentru a nu crea erupții scutec în trunchi. În același timp, trebuie luate măsuri de protecție, hrănirea trebuie efectuată în conformitate cu graficul. Imediat ce mugurii de flori încep să se umfle, în termen de 3 săptămâni, timpul pentru formarea coroanei vine pentru grădinar. Evenimentul este responsabil, necesitând abilități practice și instrumente bine ascuțite. Cum să pruneți corect piersicile în primăvară, urmăriți videoclipul pentru începători:

Principalele obiective ale tăierii de primăvară sunt:

 • scapa arborele ramurilor de ingrasare;
 • acces gratuit la razele soarelui pentru lăstari fructiferi;
 • îndepărtați ramuri vechi pe care există deja puțini lăstari roditori.

întinerirea coroaneiTrebuie amintit că tăierea este o operație în timpul căreia poți slăbi arborele. Ar trebui să fie cât mai blândă. Este imposibil să închideți tăierea umedă cu pas de grădină imediat după tăiere. Puteți aplica un strat protector după 3-4 zile, pentru a nu sângera gingiile.

Doar un copac puternic, bine îngrijit, poate deveni o decorare a grădinii și poartă fructe aromate delicioase.

Tăierea piersicii de primăvară - video

https://youtube.com/embed/q6m46lGaFsA


Opinii: 110