» » Prevenirea frunzelor de piersic cret

Prevenirea frunzelor de piersic cret

frunze ondulate de piersiciPiersica este o plantă din familia fructelor de piatră. Arborele de piersici pune noi muguri de foioase în cel de-al doilea an după plantarea unei răsaduri vechi de doi ani pe pământ deschis. Piersicul este cel mai susceptibil la ondularea frunzelor în timpul formării de muguri vegetativi noi. Această boală fungică afectează nu numai frunzele copacului, ci și lăstarii tineri pe care piersicul pune muguri de fructe pentru anul următor..

În prima etapă a dezvoltării unei boli fungice, frunzele copacului încep să se buleze, apoi se ondulează, se îngălbenesc și se sting. În etapele ulterioare, ondularea afectează lăstarii tineri de piersici. Sporii fungici s-au răspândit pe ramurile tinere sub coaja copacului. Ramurile afectate se umflă, iar mugurii lor frunziși mor.

Este foarte dificil să te descurci cu ondularea frunzelor de piersic. Prin urmare, la începutul primăverii, este necesar să se înceapă prevenirea acestei boli fungice..

Tăierea preventivă a piersicii

La jumătatea lunii martie, când mugurii copacului nu s-au trezit încă, este necesar să se efectueze tăierea preventivă a coroanei. Agenții cauzali ai ondulării frunzelor de piersic și sporii acestei boli fungice se acumulează în mugurii tineri de foioase din copac. Prin urmare, pentru a proteja pomul de frunzele cretate, aveți nevoie de:

  • îndepărtați trei-patru muguri extrem, tăind fiecare ramură cu 8-10 cm;
  • tăierea trebuie făcută cât mai repede posibil, înainte de înflorirea mugurilor vegetativi.

Deoarece piersicul crește foarte repede masa verde, copacul se va reface de la tăiere până la începutul verii. Tăierea preventivă poate contribui la reducerea impactului bucla de frunze de piersic, dar riscul de a contracta această boală fungică persistă până la stadiul de trandafir. Curliness poate să apară în timpul înfloririi.

Prelucrare în timpul înfloririi

În timpul înfloririi, irigării și tratamentelor umede cu fungicide pe frunză sau sub rădăcină nu trebuie efectuate, deoarece din cauza excesului de umiditate, piersicul își poate pierde culoarea. Dacă observați primele semne de curliness cu o săptămână înainte de înflorire sau în stadiul de trandafir, aruncați o privire atentă la copac. Îndepărtați orice frunze îngălbenite, bubite și ardeți-le. Astfel de frunze nu pot fi adăugate la grămada de compost..

Dacă există o mulțime de frunze infectate și boala fungică s-a răspândit deja la lăstarii tineri de piersic, diluați amestecul de Bordeaux în 8 litri de apă și adăugați 30 g de preparat "30B". După un timp, amestecul se va îngroșa până la o stare rășinoasă și va fi posibil să prelucrați lemnul cu acesta..


Opinii: 140