» » Creșterea piersicilor eficient

Creșterea piersicilor eficient

randamentul piersicilorEste foarte problematic să crești o piersică în Rusia centrală. Grădinarii consideră că pomul nu este adaptat la climatele reci, dar principalul motiv al recoltării mici este boala piersicii. Fără tratamente chimice, randamentul va fi scăzut. Pentru ca arborele să formeze cât mai mulți muguri de flori, este necesar să se taie coroana vara. De asemenea, trebuie să monitorizați starea solului și să respectați tehnologia prelucrării piersicilor cu substanțe chimice..

Îngrijirea piersicii toamna

Înainte ca copacul să-și văruiască frunzele, tratați coroana cu o soluție de 5% uree. Începeți prelucrarea în timp ce copacul mai are 70% -80% lemn de esenta tare. La 2 zile de la prelucrarea pomului, trebuie să efectuați udarea de toamnă cu umiditate. Turnați 20 de litri de apă sub fiecare copac.

Apoi, înainte de apariția înghețului, când temperatura medie zilnică a aerului este de la 5 ° C la 10 ° C, piersicul este tratat cu fungicide. La prelucrarea toamnei, se folosesc preparate care conțin cupru, de exemplu, o soluție de 1% sulfat de cupru sau o soluție de 3% de lichid Bordeaux. Pentru a împiedica mugurii să moară în timpul înghețării, copacii sunt tratați cu „30B”.

Iarna, când solul este bine înghețat, se introduce bălegar proaspăt de vacă sub piersic, fără săparea solului. Acest îngrășământ se aplică la fiecare trei ani..

Îngrijirea de primăvară

În martie, repetați tratamentul cu preparate care conțin cupru. În stadiul de mugure roz, piersicul este tratat cu fungicide și insecticide. Se folosesc medicamente de contact, de exemplu, „Antrakol”. La o soluție de fungicid se adaugă un insecticid prietenos cu albinele. Când 10% din mugurii de flori au înflorit, începe formarea copacilor. Formarea târzie face posibilă estimarea câți rinichi au murit în timpul iernii. După tăiere, tratați piersicul cu un fungicid curativ, întrucât sporii bolilor fungice pot ajunge la tăieturi. Puteți utiliza medicamentul "TopsinM".

După apariția lăstarilor verzi, copacul este tratat cu preparate care conțin cupru. O soluție de sulfat de cupru sau lichid de Bordeaux nu mai poate fi utilizată. Vara, piersicile sunt tratate cu Campion.

După ploaie, este necesar să repetați tratamentul cu fungicide. De asemenea, repetați tratamentul cu fungicide la primul semn de deteriorare a ondulării frunzelor.


Opinii: 169