» » Fungicide delan: instrucțiuni de utilizare pentru piersic

Fungicide delan: instrucțiuni de utilizare pentru piersic

Am visat să cresc o piersică de mult timp, dar tânărul meu copac este bolnav tot timpul. Un prieten m-a sfătuit să-l pulverizez cu un fungicid, în special medicamentul Delan. Spune-mi ce instrucțiuni de utilizare a fungicidului Delan pentru piersică?

În grădinăritul modern, nu puteți face fără utilizarea fungicidelor, deoarece ciupercile dăunătoare pot lăsa un proprietar zelos fără o recoltă sau îl pot strica semnificativ. În special este vorba piersică - un copac cu caracter care necesită o atenție sporită la creștere. Acest pom fructifer este iubit nu numai de oameni, ci și de diverse infecții..

Printre varietatea de medicamente, fungicidul Delan s-a dovedit bine, ceea ce are un efect complex în lupta împotriva bolilor fungice ale pomilor fructiferi, precum și a strugurilor.

Caracteristicile medicamentului

pachete

Delan este o granulă care se dizolvă complet și rapid în apă. Preparatul conține ingredientul activ dithianon. Într-o soluție apoasă, își păstrează efectul, dar este distrusă într-un mediu acid.

Medicamentul este utilizat:

  • pentru a preveni aparitia infectiilor fungice;
  • pentru tratamentul bolilor.

Fungicidul Delan nu poate fi aplicat pe sol, ci trebuie să pulverizeze copaci și arbuști.

Caracteristicile medicamentului

a făcut 1 kg

Pentru un efect maxim, fungicidul trebuie aplicat chiar înainte de debutul bolilor - atunci când există pericolul de infecție a copacului. În cazul piersicii, Delan ajută la combaterea unor boli cum ar fi frunze ondulate, scabie și clotterosporia.

Avantajele medicamentului sunt acțiunea acestuia și anume:

  1. După pulverizare, pe copac se creează o peliculă de protecție, care nu se prăbușește în timpul ploii timp de aproximativ o lună și protejează culturile de sporii aruncați de vânt.
  2. Medicamentul „oprește” ciuperca din zona afectată și împiedică răspândirea acesteia.
  3. Sporii fungici sunt complet distruși în mai multe tratamente.
  4. Soluția pătrunde în scoarță și crește imunitatea culturilor la posibile boli.
  5. Delanul nu este „dependent” și este bine tolerat de pomii fructiferi, chiar și cu prelucrarea frecventă.

Fungicidul Delan este absolut inofensiv pentru oameni și insecte.

Procesarea piersicii de Delan

presararea piersicii

Conform instrucțiunilor de utilizare a fungicidului Delan, primul tratament al piersicii trebuie efectuat primăvara în scop preventiv. Pentru a face acest lucru, dizolvați 14 g de medicament în 10 litri de apă. În medie, un copac va necesita aproximativ 3 litri de soluție gata. Trebuie pulverizat uniform, iar acest lucru trebuie făcut pe vreme uscată.

Soluția finalizată nu poate fi stocată.

Reprocesarea este permisă nu mai devreme de 2 săptămâni, cu excepția ploilor abundente după pulverizare. În acest caz, puteți repeta procedura într-o săptămână. În total, va trebui să faceți 3 tratamente, cu ultima - 20 de zile înainte de recoltare.

Boli și dăunători ai unei piersici: cum să salvezi un copac - videoclip


Opinii: 127