» » Proprietăți utile de gutui chinezesc - un depozit de vitamine

Proprietăți utile de gutui chinezesc - un depozit de vitamine

Spune-ne care sunt proprietățile benefice ale gutuiului chinezesc. Anul trecut am plantat o răsad, iar primele fructe au început deja. Le-am încercat o dată la casa unui prieten, într-o formă coaptă - o deliciozitate de nedescris. Și recent am auzit că sunt, de asemenea, curative și ameliorează umflarea bine. Unde mai este folosit acest soi?

proprietăți utile din gutui chinezescCel mai adesea în grădinile private puteți găsi gutui comun, iar soiul său chinez este încă o relativă raritate. Și este complet în zadar, deoarece proprietățile benefice ale gutuiului chinezesc sunt cunoscute de multă vreme. Fructele sale conțin multe substanțe și vitamine utile, iar pulpa aromată are un efect pozitiv asupra organismului. Care este diferența dintre această plantă și gutuiul comun al grădinii și care este proprietățile sale vindecătoare?

Trăsături caracteristice ale culturii

gutui chinezescGutuile chinezești cresc ca un copac compact, a cărui înălțime nu depășește 2 m. Are o coroană luxuriantă foarte densă și un trunchi curbat bizar, care arată foarte decorativ. Primăvara, printre frunzele ovale verzi, inflorescențe delicate de culoare rozalie.

gutui înflorit
CAMERA DIGITALĂ OLYMPUS

Virtutea culturii este roadele ei. În ciuda mărimii modeste a copacului, un gutui mare se maturizează pe ramuri până în toamnă. Nu este rotund, ca cel obișnuit, ci mai mult ca o lămâie în formă. Fructele sunt alungite, ovale, cu tubercul proeminent la peduncul. Greutatea unei gutui poate depăși 1 kg. Este vopsită într-o culoare tradițională galbenă, dar aroma este de multe ori mai puternică decât cea a unui gutui simplu.

Spre deosebire de gutui obișnuit, ale cărui fructe pot fi consumate direct din ramură, cel chinezesc nu este atât de gustos. Mai mult decât atât, când este proaspăt, este puțin probabil ca cineva să-i placă, cu excepția aromelor care îți taie respirația. Carnea de gutui proaspăt este foarte densă și dură. Dar dacă îl fierbeți sau îl coaceți, este foarte gustos.

Proprietăți utile de gutui chinezesc

gutui într-un borcanFructele parfumate conțin mai multă vitamina C decât lamaia, precum și o cantitate mare de uleiuri esențiale și alte substanțe utile. Gutuile pot fi adăugate în mâncărurile cu carne, gem, compoturi sau doar decorațiuni de gătit. O astfel de băutură aromată și fructele în sine au un efect vindecător, și anume:

  • relaxați sistemul muscular;
  • reglați funcția hepatică;
  • ameliorați spasmele;
  • amelioreaza durerea in articulatii si coloana lombara;
  • ameliorați umflarea și ajutați la eliminarea excesului de lichid;
  • normalizați tractul digestiv;
  • ajută la ameliorarea intoxicației cu intoxicații alimentare.

Măștile din pulpă de gutui usucă bine pielea grasă și sunt utilizate cu succes în cosmetologie.

Cu toate acestea, trebuie amintit că gutuiul chinezesc galben poate provoca o reacție nedorită la persoanele predispuse la alergii..

Beneficiile și prejudiciile gutuiului - videoclip


Opinii: 140