» » Clasice ale genului sau jucării simple, dar fermecătoare de brad de crăciun

Clasice ale genului sau jucării simple, dar fermecătoare de brad de crăciun

decorați copacul cu jucării din lemnÎn fiecare casă în care există copii mici, sarcina principală în decorarea unui brad de Crăciun este, în primul rând, siguranța acestuia. Aceste mici rascale nu numai că se străduiesc să înlăture toate lucrurile strălucitoare de pe ramuri, dar le și gust, mai ales dacă sunt tăiați dinții. Și aici decorațiunile retro uitate nemeritat pot veni în ajutorul părinților, în special, decorațiunile bradului de Crăciun din lemn. Ei nu se luptă, ceea ce elimină riscul de rănire prin fragmente ascuțite și chiar dacă un copil mestecă din greșeală o astfel de jucărie, el tot nu va putea mușca prin ea și înghiți particulele.

Forma și aspectul produselor din lemn pot fi foarte diverse: de la simple fulgi de zăpadă făcuți din crenguțe până la figurine de animale și păsări. Totul depinde doar de imaginația și răbdarea adulților care se vor implica în crearea de capodopere, deși copiii mai mari pot fi implicați și în fabricarea de modele simple. În timp ce tata este angajat în tăiere și asamblare, mama, fiica sau fiul vor colora golurile.

Deci, ce fel de decorațiuni pentru bradul de Crăciun puteți face cu propriile mâini pentru a vă decora copacul și a-i oferi un aspect original? Oferim o scurtă selecție de astfel de bijuterii.

Facem bilute delicate de la viță de vie cu mama

bile deschise din viță de vieÎn atelierul de Anul Nou, există suficientă muncă pentru toată lumea. Femeile cu ac pot face față cu ușurință celei mai simple preparate de bile și să le țese din crengute de salcie. Astfel de jucării nici nu trebuie să fie pictate suplimentar, structura de aer a baloanelor nu va sublinia decât lipsa lor de greutate, dar dacă există dorință, jucăriile pot fi aurite sau vopsite în culori diferite. Pentru a agăța o minge de Crăciun din lemn, trebuie doar să legați un fir mic sau o panglică din satin pe una dintre părți.bile colorate

Mingea va fi mai exactă, iar vița de vie va fi mai ușor îndoită dacă, înainte de țesut, ramurile de salcie sunt fierte mai întâi timp de 30 de minute și scoarța din ele..

Baloane realizate din crenguțe din lemn

balon din crenguțeUn alt mod ușor de a face caubele de brad de Crăciun din lemn va fi la îndemână dacă nu există unde să ia vița de vie. Este foarte posibil să îl înlocuiți cu crenguțe subțiri obișnuite, tăiate sau colectate din orice copac sau arbust dintr-un oraș sau grădină privată. Jucăria este făcută astfel:

 1. În primul rând, un balon obișnuit este umflat.
 2. Apoi crenguțele sunt lipite în jurul său, în așa fel încât să se atingă..
 3. După ce lipiciul se usucă, mingea este străpunsă.

Dacă crenguțele sunt groase, nu contează, sunt ușor de tăiat în două părți..

Bile de lemn din semifabricate

bile de lemn decoupagePuteți obține decorațiuni foarte frumoase de brad de Crăciun, făcute din lemn dacă rugați tatăl dvs. să facă goluri sub formă de două jumătăți ale unei mingi. Sunt montate și vopsite după bunul plac. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că astfel de bile vor avea mult mai multă greutate decât lucrările deschise, iar ramurile de sub ele se pot înfunda..

Aprindem stele din lemn pe copac

stele originale pe copacDecorațiunile din lemn de Crăciun sub formă de stele nu sunt mai puțin frumoase din ramuri subțiri și viță de vie. Pentru asta aveți nevoie:

 • alege cinci crenguțe chiar;
 • tăiați-le la aceeași lungime;
 • pliați sub formă de stea, fixând vârfurile în punctele de contact cu un fir subțire;
 • înfășurați interiorul stelei cu o viță de salcie.

Dacă doriți, stelele pot fi pictate sau lăcuite.

Jucării adorabile tăiate cu ferăstrău

Pentru cei cărora le place să deseneze, opțiunea de a realiza decorațiuni de brad de Crăciun din tăieturi de copaci este potrivită. Acestea pot fi găsite după recoltarea lemnului de foc pentru o reședință de vară, sau puteți să vă faceți singuri, tăind crengi de copaci inutile de diferite grosimi.

Este suficient ca grosimea rotundului să fie de până la 1,5 cm.

Suprafața tăiată în ferăstrău este vopsită după gustul tău:

 • pictura cu un marker sau un stilou cu gel-rotunde pictate cu un marker
 • desen arzător cu un fier de lipit-arse fulgi de zăpadă
 • crearea de imagini întregi pe o rundă.imagini rotunde mici

Pentru ca o astfel de jucărie de brad de Crăciun să dureze mai mult de un an, este mai bine să-ți deschizi suprafața cu două straturi de lac. Acest lucru nu numai că va prelungi viața bijuteriilor, dar îl va face și mai atractiv..

Animale adorabile din lemn, păsări și alte figuri

figurine din lemn pentru copacNu este rău deloc dacă există o mașină specială acasă, cu ajutorul căreia tăieturile de ferăstrău de lemn pot fi date orice formă. Deci, copacii de Crăciun, veverițele, caii, păsările și chiar fulgii de zăpadă sunt cioplite dintr-un bar obișnuit..tăiați figura

Sunt lustruite bine pentru a face suprafața perfect netedă, apoi sunt arse sau vopsite pe ele. Deși fără ea, o astfel de jucărie este foarte frumoasă și arată cât se poate de natural.figuri pictate

Artizanatul este foarte apreciat în orice moment, inclusiv în prezent. Un set de decorațiuni din lemn de Crăciun, realizate manual și ambalate frumos, vor deveni un cadou minunat pentru sărbătorile de Anul Nou.

Cum să atârne jucării din lemn pe un brad de Crăciun?

conectăm figurile dintr-o ghirlandăAlburile sunt făcute, vopseaua s-a uscat, jucăriile sunt gata și atunci apare întrebarea - cum să le rezolvi pe frumusețea de Anul Nou? Pot exista mai multe opțiuni pentru deținători pentru jucăriile de brad de Crăciun. Vă sugerăm să utilizați cele mai comune:

 1. Dacă jucăria are o gaură, cel mai simplu este să arunci o panglică din satin prin ea..
 2. Alternativ, puteți utiliza o sfoară simplă..legăm cifrele cu un bici
 3. Complicăm sarcina și aruncăm panglica în mărgele, fixând-o pe jucărie cu o priză pentru margele folosind lipici.frumos pandantiv pentru jucării
 4. Suporturile frumoase pot fi confecționate din sârmă moale subțire, prin coardarea mărgelelor pe ea și rostogolirea în orice formă.dispozitiv de fixare pentru jucării din mărgele și sârmă

Dacă nu există găuri pe jucăria bradului de Crăciun din lemn, acestea sunt găurite sau pentru a atașa suportul la figură, un inel mic suplimentar este înșurubat.

După cum vedeți, fabricarea jucăriilor din pomul de Crăciun din lemn cu propriile mâini nu este deloc dificilă, iar unele modele pot fi realizate chiar și de copii fără ajutorul părinților lor. Astfel de decorațiuni nu sunt numai ecologice, ci conțin și o fracțiune din suflet investită de creatorii lor, pentru că atunci când lucrează cu lemnul, stăpânul îi oferă o particulă de sine, ca și cum ar respira viața în copac. Strămoșii noștri au crezut în acest lucru și vom face și noi. Lasă copacul tău să trăiască cu personaje de basm, cu aspect de lemn, dar cu suflet viu și să atragi numai fericirea în casă. La multi ani!

Creăm capodopere - videoclip

Activați imaginația și creați - video


Opinii: 125