» » Decoratiuni frumoase diy - decoratiuni pentru bradul de craciun folosind tehnica kimekomi

Decoratiuni frumoase diy - decoratiuni pentru bradul de craciun folosind tehnica kimekomi

kimekomi decorațiuni de CrăciunKimekomi este arta de a face produse, atunci când sunt decorate cu fâșii de țesătură, fixate în sloturile de pe bucățele. Dacă credeți că acest lucru este dificil, încercați să faceți decorațiuni pentru bradul de Crăciun folosind tehnica kimekomi. Acest cuvânt de neînțeles nu este deloc atât de groaznic și imposibil. Cu puțină răbdare, făcând lucrul cu atenție și pas cu pas, vei fi plăcut surprins de rezultate. Astfel de decorațiuni nu le va fi rușine să fie scoase la vânzare și nu ce să atârne de copac. Nu ne vom mai convinge, ci spunem și învățăm pe toată lumea arta japoneză..

Materiale pentru fabricarea jucăriilor

Pentru a face o frumoasă minge kimekomi, trebuie să pregătiți:

 • bila de spumă cu diametrul de 7,5 cm;
 • două bucăți de țesătură cu modele diferite, dar potrivite în culori;
 • dantelă strălucitoare în culoarea țesăturii;
 • o stea mică sau orice alt decor care să acopere partea inferioară unde se alătură țesăturile;
 • ace de croitor;
 • fire de cusut (oricare);
 • un stilou;
 • cuțit clerical ascuțit;
 • hârtie;
 • riglă sau contor de croitorie;
 • foarfece;
 • lipici;
 • abur (dispozitiv de tricotat) sau orice alt instrument subțire;
 • pistol de lipit.

Jucăria bradului de Crăciun Kimekomi: cum să faci

În primul rând, facem marcaje pe minge, de-a lungul căreia o vom decora în continuare cu țesătură și vom pregăti semifabricate. Când totul este terminat, să începem decorarea.

Cum să marchezi mingea

Introducem un știft pe părțile opuse ale piesei. Întindem un fir într-unul dintre ele, fixăm (legăm un nod). Cu linii paralele, împărțiți mingea în sectoare, răsucind firul cu știftul opus. Rămâne să desenați sectorul de-a lungul firului cu un stilou, astfel încât să poată fi îndepărtat.

Pentru a face sectoarele la fel, mai întâi împărțiți mingea în 4 segmente. Îi împărțim pe fiecare în alte 2 segmente și așa mai departe. Pot exista atâtea sectoare cât doriți, principalul lucru este să le puteți decora frumos cu țesătură.

Este mai bine să desenați cu un marker, deoarece pasta de heliu este ștersă în timpul lucrului.

Acum, cu grijă cu un cuțit ascuțit, facem tăieturi clar de-a lungul contururilor trase, adâncind nu mai mult de 8 mm. În continuare, se măsoară cea mai largă parte a mingii și înălțimea ei. Folosind aceste dimensiuni, adăugând încă 5 mm, realizăm un șablon de petală pe hârtie. Desenați un dreptunghi, desenați un arc, pliați-l de 4 ori și tăiați-l. Petala trebuie să fie puțin mai mare decât segmentul. Dacă șablonul este prea larg sau prea lung, puteți decupa.

Dacă segmentele dvs. nu sunt aceleași, trebuie să fie create șabloane pentru fiecare dintre ele.

Decupăm semifabricatele în funcție de dimensiunea șabloanelor, le atașăm și le încercuim cu un stilou.

Cum să decorezi

Șabloanele și mingea sunt gata, să mergem la partea de finalizare:

 1. Învelim segmentul cu lipici.
 2. Am pus o petală de țesătură pe ea.
 3. Folosind un dispozitiv de strângere sau alt instrument, împingeți cu atenție marginile țesăturii în sloturile din bilă. Este mai convenabil să faceți acest lucru de la cel mai larg loc (mijloc) până la marginea îngustă. Tăiați excesul de blaturi.
 4. Așadar, închidem întreaga bilă una câte una, alternând țesături multicolore.
 5. Definim partea inferioară a jucăriei, fixăm acolo capătul dantelelor și începem să înfășurăm mingea de-a lungul contururilor segmentelor. Fixăm punctele inferioare cu un pistol cu ​​lipici.
 6. Închidem locul în care cusăturile s-au intersectat cu un asterisc în partea de jos.

Rămâne doar de atașat în partea de sus, trecând sub șireturi, o buclă realizată din același material. Acum jucăria noastră de brad de Crăciun făcută cu ajutorul tehnicii kimekomi este gata și va aștepta în aripi până la sărbătorile Anului Nou. După cum puteți vedea, nu este nimic dificil în acest sens, așa că mergeți pentru asta și faceți provizii pentru a decora bradul de Crăciun..

Cum să faci o jucărie de brad de Crăciun folosind tehnica kimekomi - video


Opinii: 116