» » Master class de revelion: minioni de vacanță de la șosete

Master class de revelion: minioni de vacanță de la șosete

An Nou - o vacanță magică, în special pentru copii. Amintiți-vă copilăria: cât de plăcute au fost pregătirile, mirosurile speciale și decor camere! Și o altă diferență importantă a acestei sărbători anume este aceea că general: atât la nivel global, cât și specific pentru fiecare familie. 

Minionii de Anul Nou
Minionii de Anul Nou

Oferim împreună cu copiii să facem ac de Anul Nou și să ne îmbrăcăm festiv minions - personaje din filme populare de animație. 

Pentru producție veți avea nevoie de:

  • 2 perechi de șosete: galben și albastru („denim”)
  • împletitură decorativă în două culori
  • sintepon (vată)
  • fulgi artificiali de zăpadă
  • o mică bucată de pânză roșie
  • ochi artificiali
  • o fâșie de carton negru
  • lipici, foarfece, ac, fir

Tot ce ai nevoie pentru a meștește minionii
Tot ce ai nevoie pentru a meștește minionii

Proces de lucru

Mai întâi trebuie să tăiați partea superioară și călcâiul șosetelor galbene.

Tăiați o parte din ciorap galben
Tăiați o parte din ciorap galben

Umplem semifabricatele rezultate cu un poliester de umplere sau cu un alt material de umplutură, după care cosim partea deschisă, împletind țesătura spre interior..

Umplem cu poliester captusit si cosim.
Umplem cu poliester captusit si coase

Acum trebuie să tăiați o parte din ciorapul albastru pentru „pantaloni scurți”. Pentru a face acest lucru, măsurați piesa de prelucrat galbenă rezultată și tăiați din partea inferioară a ciorapului albastru o parte cu lungimea egală cu aproximativ jumătate din lungimea „corpului” galben. În cazul nostru, lungimea „corpului” este de 15 cm, iar lungimea „pantaloni scurți” este de 7-7,5 cm.

Tăiați golul pentru pantaloni scurți
Tăiați golul pentru „pantaloni scurți”

Am pus „pantaloni scurți” pe minioni și decoram marginea. Pentru a face acest lucru, folosim împletitura decorativă, în timp ce cusim atât ea cât și țesătura albastră la „corpul” jucăriei. Pentru „fată” luăm o împletitură ușoară, pentru „băiat” - o întuneric.

Decorăm o tăietură din țesătură albastră, scurtăm pantaloni scurți la jucărie
Decorăm o tăietură din material albastru, cosim „pantaloni scurți” la jucărie

Hai să facem o șapcă. Pentru a face acest lucru, tăiați partea triunghiulară din clapa roșie pliată în diagonală, astfel încât lățimea sa se potrivește cu dimensiunea capului păpușii. Pentru a face acest lucru, puteți atașa țesătura pe piesa de prelucrat și puteți selecta dimensiunea corespunzătoare.

Determinați lățimea capacului
Determinați lățimea capacului

Acum coasem partea lungă a capacului.

Coaseți o șapcă
Coaseți o șapcă

Este timpul să faci o față. Pentru „băiat” aruncăm un ochi mare și, de exemplu, o mustață, ca în cazul nostru. Pentru „fată” am tăiat baza ochiului din carton negru, cu un diametru puțin mai mare decât ochii artificiali finisați. Veți avea nevoie de 2 astfel de părți. Lipim ochii „fetei” până la bază.

Apoi lipim un ochi mare și o mustață la păpușa „băiatului” și doi ochi mici la păpușa „fată”, lipiți anterior de o bază de carton.

Făcând o față
Făcând o față

Lipim un zâmbet decupat dintr-o pată roșie de țesătură la păpușa „fetelor”.

Lipiciune pe un zâmbet
Lipiciune pe un zâmbet

După ce lipiciul se usucă, punem o șapcă pe „băiat” și o decoram cu o bordură sintetică de iarnă. Poate fi și lipit.

Punem o șapcă pe păpușă și o decoram cu marginea
Punem o șapcă pe păpușă și o decoram cu marginea

Pentru „fata” facem o diademă din fulgi artificiali de zăpadă. În cazul nostru, au o bază adezivă, ceea ce este foarte convenabil.

Facem diademă unei fete
Facem o tiara "fete"

Rezultatul este personaje drăguțe de vacanță pe care mulți copii le adoră. Puteți vedea în detaliu întregul proces de confecționare a minionilor de Anul Nou din șosete în videoclipul pregătit de autorul nostru obișnuit Tatiana.


Vă invităm să vă alăturați Revelionul maraton al femeilor cu ac. Haideți să ne împărtășim ideile noastre pentru a realiza decorațiuni pentru bradul de Crăciun, suveniruri de Anul Nou și decorațiuni pentru casă și grădină cu propriile noastre mâini! Fotografiați procesul și publicați-vă cursurile de master în reviste personale.


Opinii: 130