» » Cum să faci cărări în țară cu propriile mâini

Cum să faci cărări în țară cu propriile mâini

Crearea unei căi de grădinăEchipamentul rețelei rutiere este o etapă importantă în îmbunătățirea zonei de grădină. Frumusețea și confortul întregului peisaj înconjurător depinde de cât de competente sunt traseele din țară. Înainte de a începe această lucrare, este necesar să studiați calea de mișcare și să o descrieți pe diagramă. Toate căile ar trebui să ducă undeva: spre o casă, o zonă de agrement, clădiri.

Materiale tradiționale de cale

Există multe materiale diferite din care puteți face trasee în țară.. Acoperiri care vă vor ajuta să vă deplasați în grădină fără probleme:

 1. Calea de bricolaj în grădinăAsfalt. Acest material este utilizat în principal pentru amenajarea drumului de acces la o casă privată. Un tip de înveliș scump, dar întreținere minimă, durată de viață lungă și ușurință de reparație pot compensa toate costurile.
 2. Beton. Material practic și relativ ieftin, adesea folosit pentru așezarea pieselor. Copii cu sarcini mari, durează mult timp, nu necesită îngrijiri speciale. Un anumit dezavantaj al materialului poate fi considerat neatractivitatea sa externă, dar dacă adăugați chipsuri de piatră colorate pe beton, astfel de căi de comunicare se pot încadra armonios în designul grădinii.
 3. O piatră naturală. Căile din țară pot fi construite din piatră naturală. O astfel de pavare nu poate fi numită o opțiune ieftină, dar aceste căi vor dura foarte mult timp. Acestea sunt echipate cu granit, marmură, dolomit, bazalt, ardezie, calcar.
 4. Lemn. Ei folosesc cânepă rotundă, traverse de cale ferată, plăci de lemn (parchet) și tăieturi de copaci groși. Dezavantajul materialului este că devine umed și alunecos după ploaie. Căile pe care trebuie să te plimbi mult (spre grădină, clădiri) se recomandă să fie echipate cu alte materiale. Un alt dezavantaj este o durată scurtă de viață, deoarece arborele se putrezește sub influența precipitațiilor. La material se va adăuga o anumită rezistență prin tratarea acestuia cu agenți antiseptici și hidrofuganți.
 5. Caramida clincher. Dintre toate tipurile de cărămizi, clincherul este folosit cel mai des pentru pavaj. Are o rezistență crescută la umiditate, are o suprafață aspră și nu vă permite să alunecați pe ea după ploaie.
 6. Cărări și cărămizi de grădinăPavaje plăci. Pietrele pentru pavaj sunt adesea folosite pentru pavaj. Se folosesc plăci cu presiune vibrată (aspră) și vibrate (netede)..
 7. Placi de cauciuc. Aceste produse câștigă în popularitate datorită rezistenței la apă și a durabilității lor. Materialul este rezistent la decolorare, nu necesită îngrijiri speciale și nu este vătămat. Instalat pe o bază de beton. Nu este recomandat să aplicați plăci de cauciuc pe suprafețe care se pot micsora în timp.
 8. Pietriş. Materialul este folosit pentru echipamente temporare de poteci sau în zone care sunt rareori vizitate. Căile de pietriș sunt rapide și ușor de instalat fără a fi nevoie de calcule precise. Pietrisul este turnat și compactat cu atenție. Piste mai bune se obțin dacă instalați limitatori (borduri), caz în care materialul nu se va crăpa pe părțile laterale.
Ce meserii din anvelope vechi poți face singur

Materialul liber este călcat în pământ în timp: acest lucru nu se va întâmpla dacă îl așezați pe o bază de beton.

Capac modern din plastic

Viteza de instalare, costul redus și practicitatea plasticului l-au făcut popular pentru căile de asfaltare. Materialul plastic poate fi prevăzut ieftin pe căi în țară.

Tipuri de acoperire din plastic:

 1. Căi de bricolaj în țarăParchet de grădină. Este fabricat din PVC cu adaos de făină de lemn sub formă de scuturi cu diverse modele. Material rezistent la umiditate și rezistent, cu o suprafață ondulată (antiderapant). Dotarea șinelor cu punte, nu vă puteți teme să alunecați pe parchet după ploaie.
 2. Acoperire modulară. Placile intr-o varietate de forme si culori au castigat rapid popularitate. Cu ajutorul lor, puteți echipa rapid și ușor rutele de călătorie. Acestea sunt utilizate fără a pune o fundație, dar dacă este posibil să le instalați pe o suprafață de beton, astfel de căi vor dura mult mai mult.
 3. Gratar de gazon. Materialul de gazon este utilizat pentru accesul ușor la paturile cu flori. Are proprietăți bune de drenaj și ajută la întărirea solului în apropierea paturilor de flori.

Capacul din plastic a câștigat popularitate pentru faptul că poate fi îndepărtat cu ușurință și înlocuit cu altul, mai solid. Acest material simplu este utilizat cu succes la echiparea oricărui traseu, cu excepția drumului principal (este posibil să nu reziste la greutatea mașinilor).

Caracteristici ale pavării cu propriile mâini

Tehnologia pentru amplasarea căilor de grădină depinde de materialul care va fi utilizat. Recomandări pentru amenajarea căsuțelor de vară cu propriile mâini:

 1. Amenajarea grădinii cu cărăriPiatră. Căile de piatră spectaculoase se vor încadra în orice peisaj, dar materialul este destul de scump. Puteți folosi pietre rămase de la construirea unei case. În primul rând, se calculează numărul de pietre, dar cel mai bine este să se organizeze aspectul lor dur. Acest lucru va face ușor de înțeles dacă materialul disponibil este suficient. Apoi se construiește un fel de „pernă” de nisip. Pietrele sunt sortate în funcție de forma lor, lustruite pentru a le face mai uniforme. După pregătirea atentă, pietrele sunt așezate conform metodei mozaicului, iar apoi rosturile sunt sigilate cu mortar de ciment. Articulatiile cimentate impiedica germinarea ierbii.
 2. Beton. Pentru o cale de beton, este așezat și un strat de nisip, compactat cu atenție și turnat abia apoi cu un amestec de beton. Pentru ca soluția să nu fluiere, este necesar să instalați cofraj în jurul marginilor. În magazine, puteți cumpăra forme gata pregătite și turnați beton în ele, apoi nivelați și eliminați excesul. După o scurtă aderență a mortarului, forma trebuie îndepărtată, iar blocurile finisate trebuie utilizate pentru așezare.
 3. De lemn. Puteți utiliza cherestea, scânduri care nu au mai rămas de la construirea unei case. Materialul este tratat cu impregnări de protecție, puteți lua mastic de bitum. După ce agentul protector este absorbit, căile sunt așezate cu lemn. Multe persoane folosesc lemnul rotund ca borduri, iar pietrișul este turnat între ele. Calea din tăieturile de lemn arată spectaculos.
 4. Căi de grădină din lemnCărămidă. Înainte de a pune, verificați rezistența cărămizii. În zona marcată, îndepărtați solul și așezați un strat de drenaj de moloz. Cărămizi sunt așezate pe scurgere (se pot pune diferite modele din ele), lipite cu o șapă de beton. Cărămizi sparte pot fi folosite pentru a crea un mozaic frumos.
 5. Pietriş. Dispozitivul cu propriile mâini în cabana cu pietriș nu va fi dificil. Este ușor să faceți căi de orice lățime din material vrac și să le oferiți diverse forme. În primul rând, se fac marcaje și se sapă un șanț adânc de 15 cm, pe unde vor trece cărările. Pietrisul este turnat în șanț, nivelat și compactat. Se recomandă așezarea unei borduri de cărămidă de-a lungul marginilor căii. Pietrișul nu se va crăpa în jurul marginilor, iar calea va avea un aspect finalizat.
Realizarea unei căsuțe de vară cu propriile mâini

Puteți face o cale în țară cu propriile mâini din pietricele râului, jetoane de beton, capace de sticlă de plastic.

Sfaturi utile

Mucegai de grădinăClimatul rusesc aspru cu multă zăpadă iarna și ploile vara îi face pe grădinari mai raționali în alegerea materialului cărărilor de grădină.

Trebuie luate în considerare condițiile climatice locale și alegeți materiale pentru pavaj care nu se vor prăbuși dintr-o scădere bruscă a temperaturii.

În zone mici, nu este recomandat să desparti cărările drepte de grădină care ascund o zonă deja mică. Căile de lichidare vor extinde vizual proprietateai, dar trebuie evitate extremele. Mersul pe parcursul lucrărilor la căsuța de vară pe căi excesive de înfășurare provoacă iritații și necesită multă energie, iar grădinarii în cele din urmă își deschid drumul de-a lungul paturilor și a paturilor de flori rupte de un număr.

Care va fi calea pe site - fiecare decide pentru sine. Este important nu numai să organizăm mișcări convenabile, ci și să creăm o singură imagine a peisajului grădinii..


Opinii: 156