» » Tăierea este necesară pentru a obține o recoltă bună de prune

Tăierea este necesară pentru a obține o recoltă bună de prune

prune de prunPruna, ca toți pomii fructiferi, necesită formarea coroanei. Tăierea formativă se poate face primăvara înainte de înflorire, dar este mai puțin eficientă decât modelarea coroanei în timpul verii. Tăierea unui pom fructific economisește nutrienți acumulați în timpul creșterii. După tăierea coroanei vara sau primăvara, copacul formează mai multe ovare. Tăierea va accelera, de asemenea, o creștere nouă..

Dacă sunteți prune primăvara, începeți formarea coroanei din ramurile scheletului inferior. Ei sunt cei care adesea îngroșă coroana. După îndepărtarea ramurilor inferioare și subțierea coroanei, puteți lua în considerare mai bine creșterea de anul trecut și puteți alege fotografia principală.

Luați în considerare mai multe detalii prunele de primăvară și formarea coroanei de vară.

Tăierea primăverii

Tăierea de primăvară a coroanei copacului se efectuează la începutul - mijlocul lunii mai, în funcție de tipul de prună. În primul rând, coroanele care cresc în interior, ramurile bolnave și uscate sunt tăiate. În primăvară, ramurile cresc până la 20 cm. Creșterile anuale sunt dure la sfârșitul lunii aprilie. La începutul lunii mai, ramurile formează muguri de flori, prin urmare, nu este necesar să tăiați complet ramurile puternice care cresc în interiorul coroanei, deoarece pe ele se formează un număr mare de muguri de fructe.

Formați lăstari mici de fructe din aceste ramuri, scurtându-le la 10 cm. În acest fel puteți obține mai multe prune în perioada de fructificare.

După subțierea ramurilor scheletice inferioare și mijlocul coroanei, trebuie să alegeți tragerea conducătoare. Cel mai bun mod de a acționa ca lider este o lovitură care crește vertical în sus. Aceste lăstari acumulează substanțe nutritive mai repede decât ramurile care cresc în diagonală sau complet pe orizontală. Tragerea de frunte nu ar trebui să aibă concurenți puternici, prin urmare, lăstarii laterali ar trebui să fie scurtați cu o treime sau jumătate..

Prună de vară de vară

Lucrări de primăvară poate fi evitat prin efectuarea formării coroanei de vară. Cu această formațiune, redirecționați nutrienții către lăstari puternici, iar pruna va seta mai mulți muguri anul viitor. Atunci când se taie vara, nu este necesar să se îndepărteze ramurile care cresc în interiorul coroanei, acestea pot fi ciupite, iar apoi lăstarii nu vor mai crește. Dacă transferați astfel de lăstari pe ramificații laterale, atunci creșterea anuală va atinge o lungime de 30 cm. Pe o astfel de creștere laterală, prunul va forma un număr mare de muguri de fructe.

După tăierea de vară, toate tăieturile trebuie tratate cu lac de grădină pentru a evita formarea gingiilor. Dacă tratamentul nu este efectuat, randamentul prunului va scădea..


Opinii: 174