» » Instalarea diy a unei case de schimbare: instrucțiuni pas cu pas

Instalarea diy a unei case de schimbare: instrucțiuni pas cu pas

Proprietarii de căsuțe de vară vor să aibă un depozit pe site-ul lor. Mulți decid să realizeze o structură adecvată - acesta este un șopron sau un șopron - cu propriile mâini, instrucțiuni pas cu pas sunt prezentate mai jos. Scopul spațiului poate fi diferit (în funcție de nevoile proprietarului site-ului), unii consideră că acesta va servi drept baie, duș și bloc de utilități. Dar majoritatea locuitorilor din vară au nevoie de o casă de schimbare doar pentru depozitarea uneltelor și a echipamentelor, în unele cazuri pentru depozitarea stupilor sau cuștilor pentru iepuri. Acest lucru sugerează că clădirea ar trebui să fie practică din toate părțile. Pe baza nevoilor, se aleg și tipurile de case de schimbare a cadrelor:

  • facut din lemn-
  • metal-
  • portabil.

Cadrul de cherestea este excelent pentru construirea unei structuri care va dura mulți ani. La sfârșitul lucrării, acesta poate fi adus în dacha, asamblat pe șantier și lăsat ca o cameră de utilitate, sau poate fi echipat cu alte funcții, fundație, etc. Rama este ridicată dintr-o bară de lemn cu dimensiunea de 100x100 mm. Cu un transport frecvent, structura își pierde rapid calitățile originale, dar astfel de structuri se disting prin material ecologic, o bună izolare termică și un preț relativ redus.

Schimbă casa cu rama metalică

Aceasta este una dintre cele mai reușite opțiuni pentru construcția unei singure structuri la o căsuță de vară. O astfel de casă de schimbare constă dintr-un cadru de lemn încorporat într-un cadru metalic sudat de la canale și colțuri. Cadrul metalic protejează în mod fiabil partea din lemn a structurii de deformare, astfel încât casa de schimbare poate fi deplasată în siguranță pe distanțe lungi.

Sudarea unui cadru metalic

Sudarea unui cadru metalic

Această versiune a cabinelor construite este rareori considerată un obiect pentru construcții independente, dar uneori este imposibil să se gândească la o înlocuire a acesteia.

Cabine transportabile

Există 2 opțiuni pentru clădiri transportabile pentru nevoi interne. Primul este din metal, iar al doilea este din lemn. Structura de lemn diferă de opțiunile anterioare, prin faptul că nu există niciun finisaj decorativ deloc. Structura are un design interior simplificat. Ca grinzile portante se utilizează un fascicul de lemn de 150x100 mm sau mai mult. Pentru a instala o casă de schimbare, nu este necesară pregătirea suplimentară și legarea rigidă a structurii la sol.

Instalarea unei cabine

Instalarea unei cabine

Cabinele metalice sunt foarte similare cu remorcile amplasate pe șantiere. Un șopron metalic bine asamblat poate dura până la 15 ani cu mișcare constantă din loc în loc. Cadrul acestor structuri este de obicei realizat dintr-o țeavă profilată. Pereții sunt înveliți cu căldură și impermeabilizare, iar interiorul camerei - PAL. Pentru o utilizare mai convenabilă, lumina, apa, încălzirea sunt efectuate în remorcă cu propriile lor mâini. Dezavantajele acestui design includ costul ridicat al materialului, greutatea ridicată și nevoia de a monitoriza constant starea pielii exterioare, astfel încât realizarea unui recipient bloc cu propriile mâini este destul de dificilă.

Proiecte case schimb

Dintre toate cabinele existente, cele mai practice sunt cabinele cu o dimensiune de 6x3 m. Pentru fiecare caz, este ușor să întocmiți un proiect individual al cabinelor, pornind de la designul tipic. Dacă clădirea este planificată pentru reședința temporară în schema structurii de bază, trebuie să adăugați partiții și deschideri. Un dulap obișnuit de 6x3 are camere separate:

  • de bază - 3x4,5 m cu încălzire și alte facilități-
  • intermediar - 1,5x1,5 m, folosit ca coridor-
  • colț - pentru echiparea unei toalete, duș etc..

Acoperișul structurilor pentru nevoile casnice este realizat numai din plăci ondulate.

Schema cadrului casei de schimbare

Cadrul principal al casei de schimbare este format din 2 blocuri dreptunghiulare de lemn cu o dimensiune de 100x100 mm. Sunt interconectate de stâlpi verticali de 6 m lungime și 3 m lățime. Dreptunghiul inferior trebuie consolidat cu un fascicul longitudinal central. În partea de sus, grinzile transversale pentru podeaua de 50x100 mm cu o lățime de pas de 0,6 m sunt umplute. Pentru a obține un acoperiș înclinat, înălțimea dintre stâlpii față și spate trebuie să difere cu 0,5 m să fie de 2,8 m, iar partea din spate - 2,3 m. În plus, aveți nevoie de 2 stâlpi verticali suplimentari de la o bară de 50x100 mm pe toate părțile laterale ale structurii. Poziția stâlpilor trebuie să corespundă locațiilor pentru uși și ferestre.

Construcția cadrului casei de schimbare

Construcția cadrului casei de schimbare

Este necesar să instalați bretele diagonale de la o bară de 100x40 mm în partea de sus a fiecărui colț. Stâlpii de colț auxiliari care nu sunt fixați prin deschideri pentru ferestre și uși, trebuie să fie prevăzuți cu bretele suplimentare. Căpriori sunt din lemn de 50x100 mm, care sunt distribuite uniform pe întregul cadru cu un pas de 0,6 m, în timp ce o parte a căpriței ar trebui să se extindă dincolo de nivelul cadrului pe ambele părți cu 30 cm. Căprița extremă trebuie fixată pe grinzile laterale superioare cu plăci transversale.

Realizarea unei case de schimbare nu este un proces complicat, prin urmare, nu necesită cunoștințe specifice sau instrumente costisitoare. Dar acest lucru nu înseamnă deloc faptul că, după ce ai stăpânit teoria modului de a face o casă de schimbare, nu vei întâmpina anumite dificultăți. Numărul de lucrări de instalare presupune că poate dura cel puțin o lună pentru construcția independentă a unei încăperi pentru nevoile casnice.

Cum se construiește o casă de schimbare: instrucțiuni de construcție

Pentru a construi o casă de schimbare pe cont propriu, trebuie să respectați o anumită schemă care va evita confuzia în procesul executării lucrărilor. În aceste scopuri, este necesară o instrucțiune pas cu pas care să vă permită să efectuați toate acțiunile în ordinea corectă:

1. Selectarea locurilor. Înainte de a începe lucrările de instalare, trebuie să selectați un site adecvat. Este de dorit ca acesta să fie amplasat pe un teren plan. Acest lucru va evita lucrările suplimentare de teren..

2. Pregătirea unui loc pentru o fundație. Inițial, trebuie să îndepărtați un strat de pământ adânc de 30 cm în întregul perimetru al casei de schimbare. Când pregătiți un loc pentru o fundație, trebuie să aveți în vedere că ar trebui să depășească structura până la o distanță de 0,5 m. În locul stratului de sol îndepărtat, nisipul trebuie turnat și tamponat cu atenție.

3. Instalare. Temelia pe care va fi ridicată casa de schimbare poate fi realizată din blocuri de beton, cărămidă, piatră, suporturi metalice. În această etapă a construcției, totul depinde de cât timp trebuie să stea clădirea. Dacă instalați stâlpi din beton sau fier, adâncimea de sub suport trebuie să fie de cel puțin 30 cm. Pentru a instala o casă de schimbare 6x3, veți avea nevoie de 12 stâlpi așezați în 4 rânduri.

4. Fixarea cadrului pe stâlpi. Înainte de a pune coroana, stâlpii trebuie să fie prevăzuți cu impermeabilizare. Baza trebuie să fie formată din 5 bare de 150x100 mm: trei longitudinale și două transversale, care trebuie să fie aliniate și ancorate în siguranță la stâlpi.

Versiunea casei de schimbare

Versiunea casei de schimbare

cinci. Instalarea garniturii inferioare. De-a lungul perimetrului structurii este prevăzută o bară cu o secțiune de 100x100 mm. Cureaua nu se aplică grinzilor mijlocii. După finalizarea lucrărilor de instalare, trebuie să apară un pas de 50 mm de-a lungul întregii margini interioare a bazei.

6. Târg de instalare. Pentru instalarea unui bustean de pardoseală, este necesar un fascicul de 50x100 mm, care este instalat în jos cu o margine pe 3 grinzi longitudinale ale coroanei. Pentru a face acest lucru, trebuie să le instalați în sloturile pregătite din partea inferioară.

7. Instalarea stâlpilor de colț vertical. Înainte de a fixa rafturile din lemn 100x100 mm, acestea trebuie nivelate folosind un nivel de clădire și fixate cu o brată temporară cu două fețe.

8. Instalarea garniturii superioare. Stâlpii din spate și din capăt trebuie atașați la același nivel. Fasciculul frontal trebuie poziționat puțin mai sus decât restul.

nouă. Elementele de fixare. Aceasta este urmată de fixarea structurii cu șuruburi adiționale și verticale realizate din cherestea de 50x100 mm. În plus, rafturile trebuie instalate pe pereți fără deschideri cu un pas de 1,5 m..

După finalizarea acestor lucrări, puteți instala grinzi orizontale cu o dimensiune de 50x50 mm, ceea ce va limita deschiderile ferestrelor și ușilor. Bretelele temporare ale cremalierelor trebuie înlocuite cu cele permanente realizate din plăci de 100x40 mm. În continuare, trebuie să instalați sistemul de caprior, lăzi și să repariți materialul pentru acoperiș. Treceți la instalarea subsolului, pentru care o placă canelată de 150x30 mm este perfectă. Impermeabilizarea și izolarea trebuie așezate pe pardoseală. În continuare, puteți începe să instalați pardoseala de-a lungul jurnalului, pentru care se folosește o placă tivită de 150x40 mm. Clapboard, bord tăiat, placaj gros și alte materiale pot fi folosite ca placare exterioară a casei de schimbare.

Interiorul camerei este de obicei învelit cu PAL, placă din fibre, foi de placaj sau placă. Instalarea pereților despărțitori se realizează din cherestea de 50x50 mm prin fixarea pe tavan și podea cu placarea ulterioară. După ce toate lucrările de instalare au fost finalizate, puteți trece la amenajarea finală a casei de schimbare, care constă în lucrări decorative.


Opinii: 70
    

De asemenea, vă recomandăm