» » Cum să construiți un copac portabil cu propriile mâini

Cum să construiți un copac portabil cu propriile mâini

Există multe rase de pui care necesită mers. De obicei, un stilou staționar este organizat la puiul de găină, dar în anumite cazuri, un cotlet portabil este foarte convenabil și util pentru pasăre. O astfel de structură poate fi achiziționată gata, sau o puteți face singură.

Avantajele și dezavantajele unui găină portabil

Puiul mobil este bun, deoarece poate fi relocat împreună cu puii într-un loc nou, cu iarbă proaspătă, după cum este necesar.

Astfel, utilizarea acestei structuri oferă următoarele bonusuri:

 • păsările își diversifică dieta cu verdeață, insecte, viermi;
 • vor avea nevoie de mai puține furaje;
 • nu va fi nevoie de o schimbare regulată a gunoiului;
 • Structura portabilă relativ mică este mai ușor de curățat decât o casă staționară.
Știați? Atunci când testează noi motoare de avioane și aeronave, acestea sunt în mod necesar concediate cu carcasele de pui care zboară cu viteză mare. Aceasta verifică rezistența aeronavei sau a motorului la lovituri de păsări..
Principalul dezavantaj al casei de păsări mobile este capacitatea sa limitată. Deja o structură pentru 20 de pui va fi foarte greoaie și poate necesita un vehicul sau eforturile mai multor persoane pentru a-l muta..

Tipuri de pui portocali

Casele de păsări mobile pot varia în modul în care sunt mutate dintr-un loc în altul, ca mărime, în ceea ce privește designul. Să aruncăm o privire mai atentă la aceste diferențe..

Metoda de transfer

Astfel de structuri prin metoda de mișcare sunt împărțite în două tipuri:

 • poate fi mutat manual;
 • care se deplasează în jurul site-ului pe roți încorporate.
Manual, aceste structuri pot fi purtate de o singură persoană sau de două persoane - totul depinde de mărimea lor. Mânerele sunt prevăzute pentru transport. Casele de păsări cu roți pot avea o pereche de roți, iar apoi se rostogolesc ca niște roabe. Există însă și structuri pe patru roți care, dacă este necesar, pot fi preluate pe o remorcă..

Marimea

În funcție de mărime, găoașii mobili sunt împărțiți în cei în care se pot încadra 15 pui sau mai mulți și structuri mai mici. Structurile ușoare mici proiectate pentru 5-10 pui au devenit răspândite în rândul locuitorilor de vară - sunt ușor de întreținut, ușor de deplasat, iar un efectiv de animale mici nu necesită mult timp pentru îngrijire, dar oferă în mod regulat proprietarilor ouă proaspete.

Tip de construcție

Toate casele de păsări mobile au elemente structurale comune:

 • loc pentru cuiburi,
 • stinghii,
 • padoc.

Citiți și cum să construiți mersul pe jos și aviară pentru pui Fă-o singur.

De asemenea, conțin un băutor și un alimentator. Există multe modele de astfel de structuri, vom descrie pe scurt cele mai comune dintre ele:

 1. Puii triunghiulari la două niveluri. Se bazează pe un cadru sub forma unei prisme triunghiulare drepte, a cărei latură dreptunghiulară este situată pe pământ. Nivelul inferior al structurii, închis cu o plasă, este prevăzut pentru ca pasărea să meargă, pe partea superioară, protejată de un acoperiș, există un cuib pentru straturi și biban. Mânerele de transport sunt prevăzute. Acest design este de obicei conceput pentru nu mai mult de 5-6 păsări.
 2. Portofel portabil cu un singur nivel, care poate fi arcuit, în formă de cutie sau triunghiular. O parte din ea este acoperită cu material opac, cum ar fi placaj, și prichinde și cuiburi sunt aranjate în ea. De obicei găzduiește mai mulți pui.
 3. Cotlet de pui cu zăbrelă pentru păsări de curte. O astfel de structură este adesea echipată cu roți, este grea pentru transport manual. Casa în sine poate fi amplasată atât deasupra fiarei, cât și la același nivel cu ea, înapoi înapoi. Există, de asemenea, desene divizate, atunci când aceste piese sunt deconectate înainte de transport și reasamblate într-un loc nou. Capacitatea poate fi foarte diferită: de la doi sau trei pui la câteva zeci de persoane.
Știați? Ouăle de pui cu două gălbenușuri nu sunt atât de rare, dar puii gemeni nu ies niciodată dintr-un astfel de ou, deoarece nu au suficient spațiu pentru a se dezvolta.

Tehnologia de fabricare a găinilor de pui

După cum am spus mai sus, există multe proiecte de case mobile. Luați în considerare tehnologia de fabricație a uneia dintre cele mai simple și mai practice opțiuni - o casă de pasăre triunghiulară pe două niveluri.

Materiale și instrumente de care veți avea nevoie

Pentru producție veți avea nevoie de:

 • schiță pentru o constructie;
 • grinda din lemn 20x40 mm;
 • șipci 30x15 mm;
 • placi 30x100 mm;
 • traversă pentru acoperiș, secțiune circulară cu un diametru de 20-30 mm;
 • placaj impermeabil de 18 mm grosime;
 • căptuşeală;
 • ochiuri de oțel zincat (nu este galvanizat rapid ruginind) cu celule de 20x20 mm;
 • elemente de fixare (șuruburi, cuie, capsator de construcție);
 • Clești;
 • şurubelniţă;
 • un ciocan.
Important! Plasa metalică poate fi înlocuită cu o plasă polimerică - este mai ușoară și nu se teme de umiditate. Dar o astfel de plasă este ușor înțepată de șobolani, vulpi, dihoruri..

Video: coop de pui portabil

Formarea cadrului

În primul rând, pereții laterali triunghiulari sunt realizați din cherestea de 20 x 40 mm. Sunt conectate cu plăci care sunt fixate în mijlocul triunghiurilor. În ultima etapă, mânerele pentru transportul puiului sunt bătute în cuie pe aceleași scânduri. Există, de asemenea, o opțiune alternativă - pentru ca aceste plăci să iasă dincolo de limitele cadrului, partea lor proeminentă va servi drept mânere.

Construcția pereților

Părțile laterale pentru primul nivel sunt realizate din șipci de 30x15 mm. Peretele lateral este un cadru dreptunghiular, cu un distanțier în mijloc care împarte cadrul în jumătate. Cu o capsator se atașează o plasă.

Important! Găurile de ventilație trebuie făcute într-unul dintre pereții de la capătul superior, cel care este situat pe partea opusă cuibului..

Pereții de capăt se fac astfel:

 • de la un capăt, pereții superiori și inferiori sunt surzi, din placaj sau căptușeală, dar cel superior este demontabil, astfel încât să existe acces la cuib pentru îndepărtarea ouălor;
 • de la celălalt capăt, peretele de jos este scos cu o plasă și este detașat astfel încât să existe acces la alimentator și băutor pentru a le reumple, cel superior este fixat din placaj sau căptușeală.

Amplasarea coastei și a cuibului

Pardoseala pentru nivelul superior este din placaj. În podea se face o gaură de 200 x 400 mm, prin care puii se ridică. Pentru a ridica puii la acest nivel, se realizează și se instalează o scară dintr-o placă de tăiere cu șipci fixate în ea.

Ca perch se folosește o secțiune rotundă cu un diametru de 20-30 mm, fiind fixată de-a lungul nivelului superior. Coada nu trebuie să se desfășoare pe întregul nivel superior, deoarece o parte din ea va fi ocupată de cuib. Cuibul este aranjat lângă peretele final. Se realizează sub formă de cutie. Mărimi recomandate:

 • latime - 250 mm;
 • adâncime - 300-350 mm;
 • înălțime - 300-350 mm.

afla, cum să construiți un cotlet cu propriile mâini, face un design frumos și cuib pentru găini ouătoare.

În loc de un sertar, puteți utiliza un coș potrivit.

Acoperiş

Învelișurile superioare ale casei sunt, de obicei, din clapă sau placaj impermeabil. În principiu, puteți utiliza orice material adecvat, atât timp cât nu emite vapori nocivi și nu se încălzește prea mult la soare. Una dintre huse ar trebui să fie detașabilă pentru o curățare ușoară a cotletului.

Procesare externă

În faza finală, este recomandat să acoperiți elementele de lemn ale gălbenușului cu orice compoziție care să protejeze copacul de efectele atmosferei și umidității. Poate fi vopsea pe bază de apă, lac, etc. După cum puteți vedea, în anumite cazuri, un cotlet mobil este o opțiune foarte bună pentru o curte privată.

Proiectarea sa poate fi de diferite grade de complexitate, există și opțiuni care pot fi făcute chiar și de către o persoană care este puțin experimentată în tâmplărie. În plus, costul unei astfel de structuri este scăzut..


Opinii: 141