» » Cum să faci un pui în țară cu propriile mâini?

Cum să faci un pui în țară cu propriile mâini?

pui de găină în țarăOamenii din ce în ce mai mulți aleg case de țară pentru reședință permanentă sau cel puțin sezonieră. Prin urmare, dorința de a se oferi nu numai cu o recoltă din paturi, ci și cu ouă proaspete de pui nu este doar de înțeles, ci și destul de realizabilă. Și dacă nu toată lumea are ocazia să construiască o structură monumentală pentru un gătean, atunci aproape toată lumea poate aranja o întreținere confortabilă pentru mai multe straturi..

Mai mult, există multe opțiuni interesante pentru puii de țară care vor permite faceți un cotlet în țară nu numai o dependență funcțională, ci și o transformă într-un element decorativ care stabilește stilul întregii parcele personale.

Pentru a oferi unei familii produse ecologice și pentru a menține puii fără dificultăți în țară, este suficient să ai un pui de găină pentru păsări. Cu toate acestea, indiferent de numărul de straturi, construirea unui pui de găină confortabil este o adevărată știință, deoarece această casă nu trebuie să fie numai puternică și frumoasă, puii ar trebui să fie confortabili și în siguranță în ea..

diferite tipuri de copaci de pui

Locația găinerii de pui în țară

Pentru un crescător de păsări începător, pentru supravegherea de înaltă calitate a animalelor de companie, este mai bine să construiți un pui de găină în țara din apropierea casei, fără să uitați de necesitatea de a oferi puiilor condiții de trai adecvate:

 • Solul de sub găină trebuie să fie uscat și chiar mai bine dacă este nisipos.
 • Dacă solul este argilos, mlăștinos sau deseori excesiv de umed, atunci trebuie luate măsuri pentru a-l scurge prin eliminarea umidității, canale, găuri sau reumplerea locului cu nisip. Mai mult, umiditatea colectată poate fi redirecționată către un loc desemnat pentru scăldat puii..
 • Este bine dacă zona de sub găină are o pantă spre sud-est, ceea ce contribuie la cea mai bună iluminare.
 • Puiul de pui din țară ar trebui să fie îngrădit de pescaj și de un vânt străpungător, pentru care pot fi folosite garduri verzi sau structuri de construcții.
 • Este necesar să se ofere peluze confortabile pentru mersul păsărilor cu adăposturi obligatorii la soare sau vreme rea.
 • De asemenea, este de dorit o piscină superficială pentru înot.

Dacă nu respectați aceste recomandări pentru păstrarea puiilor în țară, pasărea poate deveni letargică, straturile vor produce mai puține ouă, iar bolile puii nu sunt excluse. Mai mult decât atât, pasărea este la fel de negativ afectată de supraîncălzirea ei, fără umbrire suficientă de la soare, și umiditate crescută, aglomerație și frig.

Construcție de găină de pui DIY

etape de construire a unui găinăAtunci când intenționați să construiți un căldar în țară, ar trebui să țineți cont de toate aceste caracteristici și să încercați să oferiți viitorilor rezidenți toate condițiile pentru confort.

Plafonul ar trebui să fie o protecție fiabilă nu numai de razele soarelui, ci și încălzirea excesivă a casei de păsări, ceea ce poate duce nu numai la letargia păsării, ci și la dezvoltarea unor colonii de paraziți de pui deprimant..

Pardoseala din gaina trebuie să fie caldă și fiabilă, dar și respirabilă, astfel încât să nu existe umiditate excesivă, ceea ce duce la dezvoltarea mucegaiului și a mucegaiului.

Prin urmare, cărămida, asfaltul sau podeaua din piatră nu sunt potrivite pentru casa de pasăre. Pe un podea rece, puii vor suferi de reumatism și alte boli ale picioarelor..

Deci, pentru condițiile benzii de mijloc, cea mai bună opțiune este o podea din lemn cu două straturi..

Amenajarea unui pui de găină în țară

etape de construire a unui găinăConfortul pentru găinile ouătoare care trăiesc într-o găină este:

 • În abundență de spațiu, se recomandă asigurarea a cel puțin 50 mp. suprafață cm.
 • Disponibile alimentatoare și băutori;
 • În stâlpi situați la diferite înălțimi.
 • În cuiburi echipate pentru găini ouătoare în țară.
 • În iluminare și ventilație bună.

Paturile de paie se fac la locurile de hrănire și la cuiburi, care trebuie curățate și reînnoite în mod regulat..

Dacă se presupune o păstrare de iarnă a unei păsări, atunci este important să se ofere un loc special pentru înot și auto-eliminarea paraziților, acoperit cu zece centimetri amestecat cu cenușă și nisip gri.

Plimbare prin pasare

pui de puiCu cât păsările de curte se acumulează mai mult într-o zonă limitată, cu atât este mai mare riscul de infecții și alte boli la pui. Prin urmare, este important să le oferim puiilor un spațiu suficient de mers, ceea ce va crește producția de ouă a straturilor și grăsimea raselor de carne..

În acest scop, puii, în special primăvara, sunt împărțiți în 10 - 12 păsări, oferindu-le zone separate pentru mers.

Percuse pentru găini ouătoare în țară

După ce a făcut un cotlet în țară cu propriile mâini, rezidentul de vară ar trebui să acorde atenție aranjamentului cuiburilor, unde va fi convenabil ca puii să depună ouă.

Cel puțin două sau trei cuiburi sunt aranjate pentru o duzină de pui, iar în timpul verii se recomandă amenajarea prăjinilor în aer, unde pasărea se plimbă.

Distanța dintre bibanuri trebuie să fie de cel puțin jumătate de metru, în timp ce cuiburile situate la cel puțin o jumătate de metru de podea nu trebuie să se îndoaie. Păstrarea cuiburilor permite dispozitivul de viziere de deasupra lor. Și pentru a umple cuiburile, folosesc paie curățată și înlocuită în mod regulat..

Nu merită să folosiți fân, deoarece începe să putrezească rapid și devine cauza dezvoltării infecției și a dăunătorilor..

Cuiburile trebuie să fie ușor întunecate, deoarece găinile ouătoare în țară nu le place să fie purtate cu lumină puternică. Ei bine, dacă bibanele sunt detașabile, atunci pot fi îndepărtate și curățate de două ori pe an..

Sfaturi pentru amenajarea unui coș de pui în țară

Dimensiunea modestă a multor loturi gospodărești a făcut o varietate de modele de pui de căldură la cerere, inclusiv clădiri neobișnuite, dar foarte practice.

pui modular

Acest lucru este valabil și pentru mini-construcții portabile. Puteți face un pui de găină în țară cu propriile mâini exact așa, ceea ce va face ușoară mișcarea structurii, în timp ce puii vor fi întotdeauna la vedere și nu vor strica niciodată plantarea culturală, ceea ce se întâmplă adesea atunci când este liber.

În proiectarea unui astfel de galben în miniatură, ca oricare altul, trebuie prevăzute trei domenii principale:

 • spațiu pentru prăjituri;
 • un loc pentru pasărea păsărilor de curte;
 • cuiburi pentru găini ouătoare în țară

Ce este mai bine să construiești un pui de găină în țară?

Cel mai adesea, următoarele materiale sunt utilizate pentru construcția unei case de găini:

 • Un cadru de lemn este utilizat pentru rama de găină;
 • Acoperirea pereților este adesea realizată din căptușeală din lemn;
 • Este obligatoriu să furnizați o tavă extragere sub biban, astfel încât curățarea să poată fi realizată mai rapid și mai eficient. Pentru acest palet se ia o foaie galvanizată;
 • Pentru mersul cu garduri, luați o plasă metalică cu o plasă fină.
 • Dacă este conceput un cotlet cu acoperiș verde, unde vor fi plantate culturi decorative sau verzi, atunci este necesară impermeabilizarea acoperișului. Orice material de impermeabilizare în role este ideal pentru o astfel de izolare..

Acoperișul verde nu numai că creează un aspect original al gălbuiului de pui, dar protejează în mod fiabil pasărea împotriva supraîncălzirii în interiorul casei în zilele toride.

Ei bine, dacă nu există suficiente materiale de construcție, atunci puteți face un cotlet de pui în țară cu propriile mâini, din mijloace improvizate, de exemplu, puteți găsi vopsele de pui arcuite realizate pe bază de țevi de plastic, paleți sau soluții complet originale.

pui de pui compact

După ce a construit un cotlet în țară, toate elementele din lemn ale structurii, indiferent de mărimea și designul său, este important să acoperiți cu o compoziție specială care să protejeze lemnul de daunele provocate de dăunători și de influențele atmosferice.

Opțiuni de proiectare pentru colindătorii de pui din țară

Case fixe pentru pui de diferite capacități, destinate vieții de vară sau a tuturor păsărilor de curte.

găină de două etaje

Un fermier începător de păsări de curte poate fi sfătuit cu un design simplu de coajă de pui, care poate fi mutat într-o locație nouă, dacă se dorește, folosind două plăci care acționează ca mânere portabile. În același timp, puiul de pui este similar cu o cabană cu un etaj cu mansardă.

cotlet triunghiular

Puiul de pui portabil cu un singur etaj din țară este chiar mai compact decât cel precedent.

cotlet triunghiular

Arcul de pui portabil.

puii de pui mobili

Mulți locuitori de vară astăzi acordă atenție structurilor mobile și fac un astfel de găină mobilă cu propriile mâini..

Pui de coada mobilă sub formă de roată.
Astfel de dispozitive sunt instalate pe un cadru cu un singur ax cu roți. Această schemă este bună pentru foarte mulți pui, ceea ce face ușoară deplasarea păsării pe gazonul șantierului sau al pășunii împrejmuite..

puii de pui mobili

Remorcă mobilă pentru găină.
Aceasta este o remorcă cu două axe pentru construcția unui pui de dimensiuni și capacități semnificative, care este grea, ceea ce vă permite să duceți pasărea pe pășuni îndepărtate.

puii de pui mobili

Puii de țară mobile pe rotile.
Mini-coop-urile de pe rotile mici pot fi aranjate și deplasate în zone mici.

Dispozitiv de pui de găină - sfaturi video practice


Opinii: 94