» » Pui de pui pentru copii, pentru găini ouătoare acasă

Pui de pui pentru copii, pentru găini ouătoare acasă

Pui de găină pentru găini ouătoareCreșterea puilor pe o curte privată este un mod ieftin și necomplicat de a oferi unei familii carne de calitate și ouă proaspete. Cel mai mare număr de întrebări pentru fermierii de pasăre începători apar cu privire la modul în care pot construi găoași pentru găini ouătoare la domiciliu.

Caracteristici de păstrare a găinilor ouătoare în găleți și cuști

Într-adevăr, pentru ca păsările de curte să nu-și dea jos proprietarul și să-i ofere o cantitate de invidiat de produse din ouă, puii au nevoie de propria locuință:

 • cu temperatură și umiditate optime;
 • cu menținerea orei de zi cu o durată de 14-18 ore;
 • cu acces convenabil pentru dezinfectare și curățare;
 • cu băutorii și alimentatorii necesari.

Toate condițiile de mai sus pot fi îndeplinite atât cu păstrarea tradițională a păsărilor de curte în copacii de pui cu mersul, cât și dacă pasărea este ținută în cuști.

Construcția unei cărucioare de puiAmbele metode comune astăzi au adversarii și apărătorii lor. În favoarea construirii unui găinuș acasă pentru găini ouătoare, spune:

 • stil de viață activ al păsărilor;
 • producție lungă de ouă stabilă;
 • stația păsărilor în aerul curat și la soare;
 • procurarea automată a furajului verde proaspăt.

Cu toate acestea, în acest caz, este necesar mai mult spațiu pentru conținut. În plus față de găină, este necesar să se prevadă un loc pentru mersul liber, în interiorul locuinței pe care o fac bibanuri și, cel mai important, cuiburi pentru găini ouătoare. Citit: cum se face un bol de băut pentru pui?

Colivii de bricolaj pentru găini ouătoare

Proiectarea coliviei pentru păstrarea găinilorÎn cuștile realizate conform desenelor făcute de tine pentru găini ouătoare, păsările stau mai aglomerate, se mișcă mai puțin și nu obțin băi de soare utile. În același timp, toate grijile legate de suplimentele de vitamine intră în fermă..

Dar există avantaje aici:

 1. Găinile depunătoare nu au contact cu păsările sălbatice, insectele și animalele care transportă infecții periculoase.
 2. Cu custile, este mai ușor să mențineți condiții optime pentru pui.
 3. Spațiile, în special cu cuștile cu mai multe niveluri, necesită mult mai puține pe turmă.

Reprezentarea schematică a unei cuști pentru o pereche de straturiDesene ale unei cuști pentru găini ouătoare cu dimensiuni și o descriere detaliată a structurii unei astfel de structuri dintr-o varietate de materiale pot fi găsite în multe surse deschise. Un fermier de pasăre care nu are încă experiența corespunzătoare trebuie să acorde atenție nu numai dimensiunilor carcasei fabricate pentru păsări de curte, ci și comodității sale..

Este mai bine să alegeți cuști cu o podea înclinată, cu șipci și o tavă de continuare pentru colectarea ouălor în exteriorul structurii. Jgheaburile prin intermediul jgheaburilor sunt atașate din exterior. Sunt instalate băuturi cu tipuri.

Pui de bricolaj pentru găini ouătoare: fotografie și descrierea opțiunilor

Pui de pui din lemn cu o plimbare pentru puiDacă aveți instrumentele, materialele și abilitățile necesare, creați un cotlet cu propriile mâini pentru straturi, ca în fotografie nu este dificil. Principalul lucru este să fie ghidat de desene precise, bine executate, în care sunt luate în considerare toate nevoile păsării și cantitatea acesteia.

Pentru echipamentul găinerii de pui, sunt utilizate spații existente sau sunt construite clădiri independente pentru păstrarea păsărilor de curte pe tot parcursul anului și pe tot parcursul anului..

Pot fi din bloc, cărămidă, lemn, echipate cu sisteme de încălzire și ventilație autonome sau pot utiliza soluții temporare. Prin urmare, lista materialelor necesare pentru muncă depinde în totalitate de nevoile fermierului de păsări de curte și de capacitățile acestuia. Înainte de a echipa un pui de găină pentru găini ouătoare, gândiți-vă la locurile pentru hrănitori, băutori și cuiburi.

Un exemplu de gașcă de lemnCel mai adesea, în fermele private puteți găsi pui de lemn. Zona structurii depinde de mărimea efectivului. Un metru pătrat al casei este suficient pentru 2-3 straturi. Dar pasărea are nevoie de mai mult spațiu pentru mers. Aici este prevăzut un metru de suprafață pentru fiecare pui.

Reprezentarea schematică a cadrului unei găini pentru straturiOricare ar fi casa de pui construită acasă pentru găini ouătoare, acesta ar trebui să aibă o intrare pentru o persoană și o pasăre, iar în interior sunt perchezi și cuiburi confortabile pentru rezidenți. Dacă păsările trebuie să petreacă iarna în curte, găina trebuie izolată, iar un vestibul este completat în fața intrării, astfel încât puii să nu sufere de modificări de temperatură.

Locul pentru clădire se găsește în așa fel încât păsările să primească suficientă lumină, gaura puiilor era pe partea cea mai caldă, sudică, iar zona de mers ar putea fi folosită în orice vreme.

Instalarea pereților, a podelei și a acoperișului unei căldărițe pentru găini ouătoare

Cel mai simplu mod de fabricare este structurile compacte de rame. Acestea nu necesită investiții serioase de forță de muncă și resurse, iar construcția unui astfel de găină este în puterea unei persoane.

Amenajarea căldării de pui în interiorPentru a face puii confortabili în casa lor, de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei, este mai bine chiar și pentru un cotlet sezonier să facă pereți dubli, un podea și un acoperiș. În acest caz, un strat de izolație poroasă este așezat între straturile exterioare și interioare de placaj, lemn sau PAL.

Puii de vară sunt adesea ridicați deasupra nivelului solului, ceea ce creează un decalaj de aer și reprezintă un obstacol bun pentru rozătoare și alți oaspeți neinvitați.

Apariția celui mai simplu pui de găină pentru găini umblanteCasele de iarnă pentru păsări de curte sunt mai complexe din punct de vedere structural și mai grele, de aceea necesită costuri și eforturi ridicate, inclusiv construcția fundației, dotarea căldării cu sisteme de încălzire, ventilație care funcționează chiar și la temperaturi subzero, iluminare și vitraj al ferestrelor..

Dacă în afara diferitelor tipuri de case pentru pui pot fi serios diferite, atunci în interiorul găinilor pentru găini ouătoare este același tip.

Cum să echipezi un cotlet de pui în interior pentru straturi?

Dispozitiv de gaina de puiMod tradițional păstrarea păsărilor de curte în găleți asigură echiparea lor cu bibanele, cuiburi obligatorii pentru găini ouătoare, hrănitori și băutori. Cantitatea acestui echipament este calculată în funcție de numărul de animale domestice. De exemplu, lungimea totală a bibanelor dintr-o găină este calculată luând în considerare 25 cm pe pasăre.

Placaj cuiburi pentru găini ouătoareModul de a dormi și de a petrece ore de odihnă pe bibanii este inerent fiziologic la pui. Prin urmare, atunci când alegeți desenele necesare pentru construirea prăpastiilor pentru pui cu propriile mâini, trebuie să aveți grijă de selecția corectă a dimensiunii stâlpilor. Acestea trebuie să fie netede, fără burcuri și noduri care ar putea răni labe de pui. Diametrul optim al bibanului este de 5-6 cm. Dacă nu există stâlpi potriviți la îndemână, sunt potrivite bare similare cu colțuri netezite în prealabil.

Coafurile sunt fixate la același nivel, și anume la o înălțime de 50 cm de la podea cu un interval de aproximativ 35 cm. În același timp, un gol mai mare de 25 cm este lăsat la peretele cel mai apropiat, altfel va fi dificil pentru puii să utilizeze ultima foaie.

Cuibă de găleată din plasticPe lângă bibanuri, se fac cuiburi confortabile pentru găini ouătoare în casa găinilor. Proiectarea acestor structuri obligatorii poate fi diferită.

Amenajarea unui cuib pentru o găină ouătoare dotată cu o tavă pentru colectarea ouălorNumărul total de cuiburi este calculat astfel încât să existe întotdeauna un spațiu liber pentru cinci pui. Mărimea unui cuib pentru găini ouătoare depinde de dimensiunea unei păsări dintr-o rasă anume, dar în medie, înălțimea și lățimea sunt egale cu 30 cm, iar adâncimea pentru comoditatea păsării este luată puțin mai mult - aproximativ 40 cm.

Ca și podeaua puiului, fundul cuibului este acoperit cu paie, fân bine uscat sau bărbierit. Alegând un design de cuib, meșterul de acasă poate refuza să construiască cutii sau celule speciale. Pentru un gătean suburban, cuiburile pentru găini ouătoare din coșuri de răchită, găleți de plastic sau containere de dimensiuni potrivite sunt destul de potrivite.

Pui de cotlet cu un calvar pentru straturi - video


Opinii: 99