» » Aparat de pui de bricolaj

Aparat de pui de bricolaj

Baza pentru creșterea cu succes a puiilor este păstrarea corectă a acestora. Pentru aceasta, este extrem de important să echipezi un stilou, a cărui sarcină principală este nu numai păstrarea numărului de păsări, ci și creșterea nivelului de productivitate. Cu toate acestea, pentru a o face corect, trebuie să studiați mai întâi cerințele de bază..

De ce ai nevoie de o aviară

Astăzi, creșterea puiilor este o formă de venit destul de populară pentru persoanele care au chiar și o mică bucată de pământ. În plus, păstrarea păsărilor vă va permite să aveți ouă și carne proaspete pentru familia dvs. Fermierii experimentați știu că sunt necesare clădiri speciale pentru o agricultură adecvată.. Luați în considerare de ce este nevoie de o astfel de structură:

 1. Pe lângă hrană, puii trebuie să ciugulească iarba și să sape bug-uri din pământ..
 2. Pentru a proteja împotriva posibililor prădători.
 3. Pentru a oferi spațiu pentru mișcare.
 4. Adăugați păsările de vreme rea în timp ce mergeți pe jos.
Prin urmare, spațiul închis este exact ceea ce aveți nevoie. Pentru a minimiza costurile, puteți face singur.
Știați? Puii zboară numai în condiții de iluminare adecvată. Chiar dacă a sosit deja acest proces, ea va mai aștepta să vină ziua sau să aprindă luminile.

feluri

În funcție de rezultatul final, aviara poate fi staționară sau mobilă. Fiecare dintre ele are avantaje și dezavantaje. Trebuie să vă familiarizați cu ei, hotărând să construiți așa ceva pe site-ul dvs..

afla, cum să faci un aviar pentru un câine cu propriile mâini.

Staționar

Acest tip este potrivit pentru utilizare permanentă. În funcție de dimensiunea inițială, poate găzdui un număr diferit de păsări. Avantajul este soliditatea structurii, dezavantajul este imposibilitatea schimbării locației sale.Aviară staționară

Mobil

Ideal pentru puii mici sau pentru creșterea tinerilor, această opțiune este, de asemenea, o versiune îmbunătățită a carcasei portabile. Datorită prezenței roților, mișcarea ei este mai ușoară decât cea a unui portabil. Avantajul principal este contactul direct cu iarba. Fiara mobilă

Construim un corral staționar

Se poate construi un padoc permanent. Într-o astfel de încăpere, pasărea poate merge tot timpul anului. O zonă de mers se poate face pur și simplu cu un gard din plasă. Cu toate acestea, făcând un acoperiș, veți evita multe probleme asociate curățeniei, deoarece teritoriul unei astfel de structuri va fi protejat de precipitații și resturi..

Important! Se recomandă construirea unui corral staționar pe partea de est. Acest aranjament va permite păsărilor să obțină vitamina D, iar soarele de dimineață nu este prea cald pentru mers..

Materiale necesare

Pentru a construi un stilou staționar, veți avea nevoie de:

 • nisip;
 • placi;
 • ciment;
 • grilă;
 • paie;
 • ardezie;
 • instrument de construcție;
 • sârmă.

Citiți și despre, cum se face un tăietor pentru furaje pentru pui, construi și echipează un cotlet de pui, și a face un coc, cuşcă și cuib.

Instrucțiuni

Luați în considerare cum să faceți independent un stilou de pui staționar:

 1. fundație. Un strat de pământ adânc de 30 cm este îndepărtat de-a lungul marginii perimetrului viitoarei clădiri, apoi locul este presărat cu var, pietricele mici sau nisip. Grosimea acestui strat este de 10 cm. În șanțul creat se creează cofraj, care este turnat apoi cu ciment. Următoarea lucrare va avea loc abia după 21 de zile. Adesea, corralul este construit din țevile săpate în pământ, acoperite cu o plasă Rabitz. Aceasta este o opțiune acceptabilă, este mai accesibilă din punct de vedere financiar și mai ușor de implementat, cu toate acestea, prezența unei fundații va proteja puii de pătrunderea prădătorilor care pot săpa sub gard.
 2. Podea. Această parte a clădirii este realizată din materiale naturale (plăcile trebuie să fie bine uscate) sau pur și simplu semănăm pământul cu iarbă. A doua opțiune este mai problematică, deoarece iarba va trebui tăiată, iar reziduurile uscate trebuie eliminate..
 3. pereţi. Locul selectat în apropiere de cotlet este înconjurat de o plasă de legătură, care este fixată pe suporturi din grinzi de lemn. Pentru a împiedica puii să se împrăștie, după ce a făcut un tunel, se recomandă îngroparea grilei la 20 cm în subteran sau să se facă încă o fundație.

Video: incintă de pui

Dacă doriți să acoperiți structura cu un acoperiș, atunci conductele de profil sunt potrivite ca cadru:

 1. De-a lungul perimetrului necesar, conductele sunt săpate la o adâncime de un metru (pasul dintre rafturi este de 2 m). Este recomandabil să faceți unul dintre zidurile viitoare cu 50 de centimetri mai mare pentru a asigura scurgerea apei.
 2. Gropile sunt acoperite cu moloz și umplute cu beton.
 3. Pe partea de sus a țevilor, din aceeași țeavă este construită o centură superioară de centrare, iar 20 cm mai mică - o centură inferioară. Între ele, suporturile conductelor sunt sudate la un unghi de 45 °.
 4. Așezați căpriori. Pentru a le fixa, fragmente dintr-un colț de metal cu găuri găurite în fiecare parte sunt sudate la fiecare 60-70 cm din centura superioară. Plăcile sunt înșurubate cu șuruburi autofiletante.
 5. Materialul selectat pentru acoperiș (ardezie sau altul) este atașat la căpriori.

Video: mers pentru pui cu baldachin

Important! Pentru 10 păsări, zona de mers trebuie să fie de cel puțin 2x2 m. Acest lucru trebuie luat în considerare atunci când se decide construcția unui corral.

Stilou mobil

Spre deosebire de un stilou staționar, un astfel de corral este realizat pentru sezonul cald sau folosit pentru creșterea animalelor tinere. Când temperatura aerului este scăzută, păsările se vor simți incomode acolo..

afla, cum să păstrezi puii în sezonul de iarnă.

Materiale necesare

Pentru a crea un stilou mobil, va trebui să achiziționați următorul material de construcție:

 • placi 30x100 mm;
 • bare 20x40 mm;
 • grilă;
 • ardezie;
 • cuie, instrumente de tâmplărie și capsator pentru construcții.
Știați? Există ouă cu două gălbenușuri, dar încă nu fac pui gemeni. Întrucât doi pui vor fi înghesuiți într-o coajă și nu se vor putea dezvolta.

Instrucțiuni

Luați în considerare cum puteți face un stilou mobil pentru copii

 1. Fabricarea pereților laterali. Pereții laterali ai viitorului corral sunt asamblați din scânduri. Pentru cei care au o lungime mai scurtă, colțurile superioare sunt tăiate la un unghi de 60 de grade, iar cele inferioare la un unghi de 30 de grade. După conectarea lor, trebuie obținută o intersecție, în timp ce plăcile transversale cu cele longitudinale ar trebui conectate printr-o margine. La sfârșit, plasa este trasă și fixată cu paranteze de construcție..
 2. Asamblarea cadrului. Părțile superioare sunt conectate între ele și fixate cu șuruburi autofiletante. Din partea de jos, pereții sunt conectați folosind o bară, având anterior tăiate capetele la un unghi de 30 de grade.
 3. Fixarea distanțierelor. Pentru ca structura să fie mai stabilă în mijlocul cadrului, distanțierele sunt instalate la fiecare 30 cm. Colțurile sunt tăiate cu 30 de grade. Puii folosesc distantiere pentru biban.
 4. cămașă. A treia parte a cadrului este acoperită cu foi de ardezie. Acest lucru va permite păsărilor să se ascundă de vreme sau de noapte. Ardezia este strâns presată de pereții laterali și fixată.
 5. Pentru a ajuta păsările să urce, o placă cu șipci transversale este instalată pe biban..
Cu chiar și o cantitate mică de teren și știind să construiți un stilou pentru păsări, puteți începe să le creșteți fără probleme. Chiar și costul furajului va plăti ca urmare a cărnii curate și a ouălor pe care le obțineți. Încearcă, cu siguranță vei reuși.
Opinii: 58