» » Stele și coroane de crăciun: decorațiuni diy

Stele și coroane de crăciun: decorațiuni diy

Curand curand An Nou! Pregătirea pentru vacanță, în opinia mea, nu este mai puțin încântătoare decât vacanța în sine. Câte idei minunate Bijuterii, decorațiuni de Crăciun, suveniruri și Pachetele de Anul Nou adunate pentru cadouri pe site-ul nostru web - ochii curg!

Coroana festivă DIY
Coroana festivă de bricolaj

Oferim o clasă de master pentru a face festiv stele și coroane. Vom lua în considerare diferite opțiuni: pentru cei care pot tăia liber un număr suficient de ramuri proaspete și pentru cei care nu sunt disponibili.

Stele și coroane de viță de vie și ramuri

Pentru a realiza astfel de bijuterii din materiale naturale, veți avea nevoie de ramuri proaspăt tăiate și o viță de vie, sfoară sau fire, lipici (o versiune a pistolului este foarte bună în cazul nostru) și un pruner. Toate stelele și coroanele sunt făcute pentru mai mult de un an și de fiecare dată înainte concediu puteți pur și simplu să schimbați sau să actualizați decorul.

Cum să faci o stea

Este necesar să tăiați ramurile în lungimi egale, câte 5 bucăți pentru fiecare stea. Se vor face ramuri tinere netede, iar cele vechi acoperite cu lichen, puteți lua în general bețe lungi de scorțișoară - totul este limitat de imaginația dvs..

Materiale pentru realizarea unei stele
Materiale pentru realizarea unei stele

După ce am pliat bastoanele pregătite sub forma unei stele cu cinci vârfuri (știu în continuare să deseneze un asterisc!), Trebuie să lipiciți locurile de la intersecția lor și convergența cu vârfurile. Acest lucru trebuie făcut din două motive: în primul rând, va fi mai ușor să lucrați mai departe, iar în al doilea rând, ramurile proaspete se vor usca și vor scădea ca mărime, deci nu trebuie să vă bazați doar pe fixarea cu sfoară.

Lipim locurile de contact ale bețelor
Lipim locurile de contact ale bețelor

După ce lipiciul se usucă, înfășurați strâns vârfurile stelei cu sfoară sau altă funie.. 

Fixează bețele cu sfoară
Fixează bețele cu sfoară

Baza stelelor este gata. Acum pornim imaginația și începem să decorați. Puteți picta steaua cu vopsea aurie sau o puteți picta alb. Panglicile sunt potrivite pentru decorare., decorațiuni de Crăciun, material natural (umflaturi, nuci, sămânță). În cele din urmă, astfel de stele sunt bune nu numai în decorarea de Anul Nou, ci pot fi folosite în interior și în afara sărbătorilor..

Opțiuni de decor cu stele
Opțiuni de decor cu stele

Cum să faci o coroană

Pentru o cunună, este convenabil să luați o viță de vie proaspătă, bine adaptată din strugurii fetiși, care crește peste tot, adesea ca un agresor dăunător. Atât crenguțele foarte subți, cât și cele mai groase vor face. Este necesar să ridicați o grămadă de ramuri și, răsucindu-vă puțin, să rostogoliți o coroană cu diametrul dorit.

Formăm o coroană cu diametrul dorit
Formăm o coroană cu diametrul dorit

Apoi învelim baza rezultată cu partea liberă a lăstarilor. Dacă nu aveau suficient de mult timp să ocolească întregul cerc, atunci le puteți asigura introducându-le între ramuri sau folosind un fir floral. De asemenea, este bine să faceți o buclă din ea pentru a atârna o coroană finită..

Ramurile nu erau suficient de lungi
Ramurile nu erau suficient de lungi

Continuăm să înfășurăm coroana, luând următoarea grămadă de crenguțe. Este convenabil să le reparați punându-le sub bobina existentă.

Fixăm ramuri suplimentare prin împingerea lor sub rândul existent
Fixăm ramuri suplimentare prin împingerea lor sub rândul existent

Acum trebuie să vezi cât de groasă și voluminoasă vrei să creezi: imaginează-ți cum va fi decorată și unde își va găsi locul. În funcție de aceasta, continuați înfășurarea lăstarilor flexibili până la grosimea dorită. Capetele ramurilor se fixează în același mod - prin împingere sub viraj și se taie excesul. După uscare, o astfel de coroană se ține foarte bine și nu se destramă mulți ani..

Este timpul să decorați! Din nou, trebuie să îți pornești imaginația la putere maximă și să decorezi o coroană festivă. 

Opțiuni de proiectare a coroanei
Opțiuni de proiectare a coroanei

„Este mai bine să vezi o dată decât să auzi de șapte ori”, spune un cunoscut proverb. Și mai multe sfaturi și idei pentru realizare stele și coroane puteți afla din materiale naturale vizionând videoclipul autorului nostru permanent Alena (Letonia)

Coroana fără a folosi o viță de vie

În condițiile urbane, colectarea unui număr suficient de ramuri, și chiar mai mult de viță de vie, este adesea problematică. Dar nu te descuraja! Baza pentru coroana poate fi realizată din materiale complet urbane. Oferim o altă opțiune glob de Craciun.
 

Veți avea nevoie de următoarele materiale:

  • baza. Poate fi orice îți place, în cazul nostru - izolație termică pentru o țeavă de plastic lungă de 120 cm;
  • sforii;
  • lipici impermeabil;
  • email decorativ;
  • Scotch;
  • panglici decorative în două culori;
  • conuri;
  • crengute de molid;
  • pânză de sac;
  • o mică bucată de țeavă de plastic.

Materiale pentru realizarea unei coroane
Materiale pentru realizarea unei coroane

În primul rând, formăm un inel - baza coroanei. Pentru a face acest lucru, îndoiți izolația și o fixăm cu o bucată scurtă de țeavă, lipind-o cu lipici. Pentru fiabilitate, se recomandă înfășurarea articulației cu bandă.

Fixăm capetele izolației
Fixăm capetele izolației

Am tăiat o bandă de 10 cm lățime și 2 m lungime din pânza de manta. Dacă tăierea nu este atât de mare, atunci este foarte posibil să folosiți mai multe benzi. Pe panglică, pe o parte, trebuie să faceți o franjă de aproximativ 0,5 cm lățime.

Tăiați banda din burlă
Tăiați banda din burlă

Tăiați firul în bucăți de 40 cm, sunt necesare 15-16 bucăți.

Am tăiat firul
Am tăiat firul

Acum înfășuram baza cu bandă de guler, astfel încât franjuri să fie în exterior. Fixează periodic burlaua cu arcuri de sfoară.

Învelim baza cu burlap
Învelim baza cu burlap

Avem o astfel de bază pentru coroana, hai să începem decorarea.

Baza pentru coroana este gata
Baza pentru coroana este gata

Conurile trebuie acoperite cu email decorativ, este mai bine să faceți acest lucru în aer liber și cu mănuși.

Acoperim conurile cu smalt auriu
Acoperim conurile cu smalt auriu

Atașăm ramuri de molid la inelul de bază finisat. Pentru aceasta folosim sfoară, facem arcuri îngrijite în două sau trei locuri..

Atașăm ramurile de molid
Atașăm ramurile de molid

Tăiați panglica decorativă în bucăți de 70 cm lungime. Legați arcurile în vârful coroanei.

Decorați coroana cu arcuri
Decorați coroana cu arcuri

Decupăm o altă bandă de 10 cm lățime și 1 m lungime de guler. Marginile trebuie să fie tăiate 1 cm lățime pe ambele părți. Din această panglică împăturim arcul și îl fixăm la baza coroanei cu sfoară împăturită de mai multe ori.

Atașăm un arc la baza coroanei
Atașăm un arc la baza coroanei

Până în acest moment, vopseaua de pe conuri se uscase. Le lipim pe ramurile de molid.

Decorăm coroana cu conuri
Decorăm coroana cu conuri

Cununa este gata! Dacă doriți, puteți adăuga mici decorațiuni pentru bradul de Crăciun, tinsel sau „ploaie”. Puteți vedea întregul proces de realizare a unei astfel de coroane în videoclipul pregătit de autorul nostru regulat Tatyana (regiunea Tula).

Vă invităm să deveniți creativi! Pentru idei, vă invităm la publicațiile noastre:


Opinii: 64