» » Cum să faci un simplu scaun de bătut cu bricolaj

Cum să faci un simplu scaun de bătut cu bricolaj

Cum să faceți un scaun agățat cu propriile mâini este gândit în principal de rezidenții de vară în timpul vacanței. La urma urmei, nu numai că este convenabil de utilizat, ci și decorează întreaga cabană de vară. Când vine vara, toți locuitorii megacităților încearcă să scape de natură. Cineva își poate permite să meargă în țară pentru tot sezonul, în timp ce alții vin doar pentru weekend. Cu siguranță, nu există nicio persoană care să nu vrea să se plimbe într-un hamac, să asculte păsările și să se înnebunească. Un scaun suspendat este mai ușor de cumpărat, în afară de asta, există suficiente modele și toți vor găsi cel optim pentru ei înșiși. Unora le va plăcea un scaun cu cocon, în timp ce altele le va plăcea un leagăn. Dar costul unui astfel de mobilier este destul de mare, așa că mulți oameni se gândesc dacă să facă un scaun cu hamac cu propriile mâini.

De ce nu? Într-adevăr, pentru fabricarea unor modele, puteți utiliza materiale (scaune, cercuri, frânghii, blocuri de lemn etc.) care se află în hambar și ocupă spațiu. Un scaun cu suspendare mai sofisticat poate necesita materiale care pot fi colectate din natură sau achiziționate. Unele tipare vă vor cere să tricotați și să țeseți, astfel încât întreaga familie va fi implicată în realizarea structurii atârnate. Dar mai întâi trebuie să vă dați seama ce fel de scaune sunt.

Soiuri de scaune batante

Pentru prima dată, distribuția în masă și marea popularitate a scaunului suspendat a început la mijlocul secolului trecut - a fost vârful modei. În acest moment, meșterii au inventat și implementat diverse modele și diverse elemente care au făcut ca scaunele suspendate să fie individuale și spre deosebire de altele. Iată câteva tipuri:

 1. Fotoliu cu ramă rigidă din răchită, plastic, metal sau alt material. Baza este acoperită cu țesătură sau împletită cu crengi. Principiul de proiectare este același ca hamacul.
 2. Scaunul leagăn este realizat în același mod, doar cu un cadru moale. Scaunul poate avea dimensiuni diferite, iar suportul poate fi simplu.
 3. Un scaun de cocon cu ramă rigidă și pereți de răchită. O trăsătură distinctivă a acestui scaun - spațiul interior este pe jumătate închis de lumea exterioară.
 4. Un scaun cu picături este un model care este utilizat mai ales într-o creșă. Reprezintă o casă mică în care poți să te joci sau să dormi. Există suficient spațiu în ea pentru a aranja jucării.
Scaun de hamac

Scaun de hamac

Realizarea unui hamac agățat sau a unui leagăn cu propriile mâini nu este foarte dificilă, această afacere va necesita creativitate și materiale durabile care vor face utilizarea scaunului în siguranță.

Ce fel de scaune leagănate vă puteți confecționa singur

Scaunele balansoare, care vor fi descrise mai jos, pot fi realizate de unul singur. Opțiunile propuse nu vor fi doar un loc preferat de vacanță, ci și un punct de vedere unic al interiorului căsuței dvs. de vară. Autoproducția va face posibil să vă faceți fantezia realitate.

Leagăn agățat

Această versiune a scaunului poate fi făcută din diverse materiale. Vei avea nevoie:

 1. Materialul are o lungime de 2 m și o lățime de 1-1,2 m. Alegeți un material dens, în primul rând, cu cât este mai dens, cu atât va rezista mai multă sarcină, iar în al doilea rând, țesătura groasă se va uza mai puțin.
 2. Centimetru, foarfece, fier, mașină de cusut.
 3. Bloc din lemn sau scândură.
 4. Carabiner din oțel, frânghie din nailon.

Țesătura trebuie pliată pe jumătate de-a lungul lungimii sale și trage o linie nu de-a lungul liniei de pliere, astfel încât atunci când este desfăcut, se obține un trapez. Se pare că nu un hamac, ci un scaun cu hamac.

Marginile superioare și inferioare ale trapezului trebuie tivite și călcate, părțile laterale trebuie să fie fixate de două ori la un unghi de 90 °, acesta va fi un tunel pentru frânghie. Cusătura trebuie să fie cusută.

În scândura de lemn, trebuie să se găurească 2 găuri pe fiecare parte la o distanță de 2 cm unul de celălalt. Dacă doriți, bara în sine poate fi lăcuită sau vopsită cu vopsea.

Capetele frânghiei trebuie să fie arse astfel încât să nu se deschidă, să lege un nod pe o parte și să treacă prin găuri, apoi prin unul dintre tunelurile din țesătură. Trebuie avut în vedere faptul că bucla pe care o obțineți este atât dimensiunea scaunului, cât și înălțimea la care veți agăța leagănul. Prin urmare, înainte de a tăia frânghia și a lega al doilea nod, trebuie să vă asigurați că totul vi se potrivește. După ce treceți frânghia de cealaltă parte a barei, bucla poate fi fixată pe suport cu ajutorul carabinierei. În continuare, frânghia trebuie trecută printr-un al doilea tunel din țesătură și legată un al doilea nod.

Opțiune împletită

Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de orice material care are rezistență și flexibilitate, poate fi salcie, vișine de pasăre, tije de ratan, baston sau viță de vie.Vați avea nevoie de aproximativ 400 de tije cu un diametru de 1-2 cm. Rama pentru scaun poate fi din plastic sau cerc de metal. Tesutul poate fi urmatorul:

 1. În primul rând, o cruce este făcută din 3-4 dintre cele mai groase tije, acestea trebuie să fie legate cu o funie înmuiată în lipici. Din cât timp tijei le iei, scaunul viitorului scaun va atârna.
 2. Piesa transversală este înfășurată în jurul tijei, astfel încât tija se dovedește a fi fie de jos, fie de sus, atunci când tija se termină, luați alta și continuați până la obținerea scaunului necesar. De regulă, dimensiunea scaunului este de aproximativ 80 cm. Ultimul cerc trebuie legat cu o funie înmuiată în lipici.
 3. Pentru a face spatele, aveți nevoie de un cerc. Trebuie să legați 5 cabluri la acesta și să atașați celelalte capete ale cablurilor pe scaun și ungeți cu lipici. Mai mult, cablurile din față 2 ar trebui să fie mai scurte decât cele din spate 3, deoarece spatele este spatele. În continuare, 5 cabluri trebuie împletite cu orice țesătură cu macrame. Pentru ca spatele să fie mai durabil, poate fi întărit cu o pereche de tije mai groase. Apoi, în 4 locuri, trebuie să atașați cârligele la cerc, conectați-le cu o carabinieră și agățați un cârlig.

Un scaun cu cocon este mai dificil de realizat, pentru asta trebuie să fii priceput în tehnica de țesut a macramei. Veți avea nevoie de două cercuri: unul - 70 cm în diametru pentru scaun, al doilea - 110 cm pentru spate. Puteți utiliza țevi metal-plastic cu o secțiune transversală de 3,5 cm. Mai întâi, trebuie să determinați ce tip de cadru doriți. Întreaga parte centrală a cercului, destinată așezării, trebuie împletită cu o țesătură densă și puternică. Apoi, atașați al doilea cerc pe scaun și impuneți cabluri în jurul întregii sale circumferințe, care sunt atașate cu cel de-al doilea capăt la cel de-al doilea capăt al scaunului. Pentru a menține scaunul în formă, spatele poate fi consolidat cu mai multe tije de salcie. Apoi, pe cadrul rezultat, puteți țese orice tipare de macrame. Atașați o carabinieră la vârful cercului, care va fi fixată pe cârlig.

Câteva recomandări

Atunci când vă confecționați propriile scaune suspendate, nu trebuie să uitați că acestea vor trebui să reziste la sarcini mari, prin urmare, alegerea materialului trebuie abordată foarte responsabil. Tese funii, frânghii, țesături, elemente de fixare - totul trebuie conceput pentru a susține greutatea unei persoane. Dacă faceți un leagăn pentru un copil, rețineți că este puțin probabil ca acesta să stea liniștit în ei, cel mai probabil, copilul va sări, va sta cu picioarele pe scaun etc..

Toate nodurile trebuie să fie duble și strânse bine. Capetele frânghiilor trebuie arse pentru a nu înflori. Carabinierele, elementele de fixare și cârligul real pe care se va agăța balansoarul trebuie să fie din metal rezistent și să reziste la sarcini mari. Pentru fotoliile țesute din tije de salcie, este obligatoriu să coaseți câteva perne, altfel nu va fi foarte confortabil să stați pe ele.

Există o mulțime de opțiuni pentru scaune suspendate și nu este deloc necesar să folosiți desene și diagrame gata. Puteți da frâu liber imaginației dvs. și puteți crea un scaun unic, pe care nimeni altcineva nu îl are. Principalul lucru este să înțelegeți principiul construirii unei structuri și atunci puteți fantasa atât cât doriți.

Dacă dacha-ul este proiectat într-un anumit stil, atunci, astfel încât scaunul suspendat să nu se discordeze, este necesar să-l încadrați armonios în interiorul general sau, cel puțin, să vă concentrați pe schema de culori. Puteți agăța scaunul atât pe o ramură puternică de copac, cât și pe o structură metalică în formă de L, care trebuie concretizată din motive de siguranță.


Opinii: 185