» » Cum să faci un hamac cu propriile mâini din țesătură

Cum să faci un hamac cu propriile mâini din țesătură

Vă rugăm să ne spuneți cum să faceți un hamac cu propriile mâini? De un an, fiica mea cere să o instaleze în țară - îi place să citească în aer curat. La început, au plănuit să cumpere un produs finit. Cu toate acestea, în magazinele locale, alegerea este țesături mici și în mare parte artificiale, nu foarte durabile. Am decis că va fi mai sigur să o fac eu. Dar nu voi refuza sfatul. Aș dori să știu ce bază este mai bine să aleg.

cum să faci un hamac cu propriile mâiniUn hamac este un atribut indispensabil al vacanței de vară. Cât de plăcut este să stai în grădină seara, să te bucuri de pasărea sau să citești o carte! Desigur, puteți pune o canapea pe terasa de vară, dacă există una. Dar transportul de mobilă voluminoasă este greu, mai ales dacă vrei să stai sub copaci. Nu va exista astfel de probleme cu un hamac. Cântărește puțin, este ușor să vă deplasați rapid și chiar să o luați cu voi într-o drumeție. În același timp, cumpărarea unui astfel de lucru funcțional nu este necesară dacă știi să faci un hamac cu propriile mâini. Tot ce este necesar este o bază solidă și elemente de fixare. Și cum să nu te înșeli și să obții un hamac cu adevărat puternic și de încredere, astăzi îți vom spune.

Recomandări generale

hamac din țesăturăÎnainte de a începe, merită să aflați câteva reguli generale pentru montaj și instalare. Respectarea acestora va ajuta să facă produsele de casă în siguranță și convenabile..

Deci, atunci când construiți un produs singuri, este important să fiți atenți la următoarele puncte:

  1. Baza hamacului trebuie să fie solidă. Dintre materialele din țesătură, este mai bine să acordați preferință prelatei, pânzei de camuflaj, pânzei, denimului. Acestea trebuie înlocuite la fiecare trei ani (dacă hamacul este atârnat în aer liber). Hamacurile de răchită trebuie să fie tricotate din fire puternice de bumbac, cabluri sau sfoară.
  2. Frânghiile pe care se va agăța hamacul nu trebuie să aibă mai mult de 8 cm în diametru.
  3. Dacă hamacul va fi atașat de stâlpi, acestea trebuie adâncite în sol cu ​​cel puțin 1 m. În cazul atașării la copaci, este necesar să alegeți exemplare adulte cu diametrul trunchiului de 20 cm..
  4. Pentru confort și siguranță maximă, distanța trebuie să fie de 3 m între cele două suporturi. Înălțimea instalației de hamac de la nivelul solului depinde de cât de mult este materialul din care este confecționat. De obicei este de 1-1,5 m.

Pentru a fixa baza hamacului (țesătură sau captiv), te vor ajuta benzi speciale de lemn, ochete sau cârlige metalice. Totul depinde de modelul specific al produsului.

Cum să faci un hamac cu propriile mâini: un model simplu de țesătură

țesut hamacuri foarte confortabil. Învelesc corpul unei persoane mincinoase ca un cocon. Mai mult, în astfel de „paturi”, nimic nu va cădea cu siguranță din obiecte mici, de exemplu, un telefon. Și nu va sufla de jos.

Puteți realiza un hamac din țesătură după cum urmează:

  1. Tăiați o țesătură de 230 cm lungime și 150 cm lățime din materialul selectat. Pentru tiv pe fiecare parte, asigurați încă 6-10 cm. Rotiți marginile (din partea de fixare - de două ori) și coaseți pe o mașină de scris.pânză
  2. Tăiați găurile pentru ochele pe părțile înguste cu foarfece de unghii. Instalați-le.ochet
  3. Pentru a preveni rularea hamacului, puteți să-l atașați de-a lungul marginilor de scândurile din lemn. Lungimea lor trebuie să fie egală cu lățimea pânzei. În acest caz, este necesar să găuriți găuri pe banda opusă fiecărui ochi.
  4. Trageți cablurile alternativ prin ochi și bara și treceți-le prin inelul comun. Este necesar să atârnați hamacul pe cârlig. În apropierea inelului, șnururile pot fi țesute într-un singur model sau înfășurate cu un șnur.fixarea barei

Pentru a determina lungimea hamacului, trebuie să adăugați 60 cm la înălțime.

Asta-i toate trucurile. Rămâne doar să instalați cârligele pe suporturi, să inele prin fir și să agățați hamacul.

Video despre cum să legați un hamac de frânghie


Opinii: 50