» » Dale pentru pavaj din țară - frumoase, simple și de încredere

Dale pentru pavaj din țară - frumoase, simple și de încredere

Având o căsuță de vară, o condiție necesară pentru amenajarea ei este formarea căilor de grădină. Cel mai bine este să le așezați cu plăci de pavaj. Munca nu este deosebit de dificilă. Un începător le poate face și cu propriile mâini. Este important să urmați corect instrucțiunile..

Dintre numeroasele soiuri de gresie, trebuie să o alegeți pe cea care se potrivește cel mai bine zonei date. Apoi, întocmiți o schemă de coafură și dezvoltați un model optim.

Soiuri de produse

Plăcile de pavaj, care sunt prevăzute pentru o grădină sau parcele stradale, au mai multe tipuri. Pot fi cumpărate gata sau făcute manual. Unele soiuri sunt prezentate în tabel.

Numele specieiDescriereFotografia
PavajPietrele nu se ating între ele când se așază. Acest lucru dă impresia că teritoriul a fost creat în timpurile țariste. Materialul de construcție este selectat în diferite culori
GzhelkaAcelași model se formează și în colțuri. După punere, când ating, apare un nou model
ClasicTigla este împărțită în 4 părți, fiecare conținând 3 dungi
CasoÎn procesul de lucru, produsul este tăiat în unghi. Acest lucru face posibilă crearea de figuri în stilul gotic.
frunză de arțarFiecare țiglă este realizată sub forma unei foi
NetedUn produs simplu, fără culori inutile
ParchetMulte coaste mici sunt aplicate la suprafață. Reduce alunecarea pantofilor pe timp de iarnă

Beneficiile lucrului cu dale

Utilizarea plăcilor de pavaj ca material atunci când se dau trasee pe stradă se datorează faptului că are o serie de avantaje:

 1. 1. Datorită varietății mari de produse, este posibil să se formeze o varietate de modele.
 2. 2. Apa de ploaie nu formează bălți. Pleacă între cusături.
 3. 3. Timpul de funcționare este de 15 ani. Materialul este rezistent și nu se deformează. În caz de deteriorare, site-ul poate fi reparat cu ușurință.
 4. 4. Lucrările de instalare nu sunt dificile.

Opțiuni de styling

Înainte de a începe un eveniment în grădină sau în țară, trebuie să decideți opțiunea de styling. Principalele tipuri sunt prezentate în tabel.

NumeDescriereFotografia
ComandaOpțiunea este una dintre cele mai ieftine și mai ușoare. Plăcile sunt stivuite una după alta. Fiecare element este pătrat sau dreptunghiular
DecalajAl doilea rând este deplasat în raport cu primul cu jumătate din placă. În acest caz, puteți utiliza elemente multicolore. Principalul lucru este că acestea se potrivesc în parametri.
ŞahModelele constitutive constau din 2 culori. Toate dimensiunile trebuie să fie aceleași
herringboneSe folosesc componente dreptunghiulare sau cretate, care sunt situate la un unghi de 45 sau 90 de grade. Atunci când formați un model, este mai bine să lucrați cu 2-3 culori, nu mai mult

Pentru a forma o cale complexă dintr-o țiglă simplă, trebuie să o combinați cu culori și textură.

Calcularea elementelor

Atunci când achiziționați un material, trebuie să țineți cont de rezistența și caracteristicile sale funcționale:

 • rezista la sarcină;
 • gradul de netezime a suprafeței;
 • capacități de procesare.

De regulă, plăcile sunt fabricate din beton. Tehnologia prin care se obțin produsele este bine dezvoltată și nu este complexă. Suprafața betonului durează mult timp.

Pentru a calcula numărul dorit de plăci, se elaborează o diagramă a site-ului unde se vor efectua lucrările. Zona sa este determinată. Atunci această valoare este împărțită la suprafața de 1 țiglă. Obțineți rezultatul dorit.

Formarea pernei

Înainte de a așeza dale, îndepărtați 20 cm de sol de pe suprafața pământului. Apoi pregătiți baza. Aceasta se face în 2 moduri:

 1. 1. Sandy. Un strat de nisip gros de 5 cm este așezat pe fund, este umezit și compactat. Geotextilul se întinde deasupra. Apoi pietrișul sau piatra zdrobită se completează și se compactează. Stratul final de nisip 5 cm este așezat, umezit din nou și în cele din urmă compactat. Opțiune aplicabilă dimensiunilor mici ale pistei.
 2. 2. Beton. Constă din 2 straturi. Nisipul este așezat cu un strat de 5 cm, este umezit și compactat. Apoi se prepară un mortar de ciment cu nisip în raport de 1: 3. Este așezat pe nisip și nivelat cu o mistrie. Formarea pistei se realizează în orice dimensiune.

În prezența solului argilos, este necesară scurgerea. Pentru aceasta, în șanț sunt făcute pantele longitudinale și transversale pentru curgerea laterală a apei.

Fabricarea plăcilor

Pentru turnarea betonului în matrițe, acestea trebuie achiziționate sau făcute manual. Sunt:

 1. 1. Plastic. Astfel de boluri sunt achiziționate. Acestea trebuie păstrate în cantități mari pentru a economisi timp..
 2. 2. lemn. Scoateți din scânduri obișnuite.
 3. 3. metalice. Pentru a face acest lucru, cercurile sunt dărâmate de butoi și i se oferă forma necesară..

Cimentul și nisipul M400 sunt utilizate ca amestec de beton. Raportul este luat 3: 1. La soluția de plasticitate se adaugă plastifianți. Pentru a obține nuanța dorită, se folosesc pigmenți.

Procesul de turnare constă în următoarele etape:

 1. 1. Se amestecă o soluție uscată într-un recipient.
 2. 2. Adăugați lichid în porții mici. Amestecul este agitat constant. Lotul final trebuie să aibă o consistență fermă de aluat.
 3. 3. Suprafața interioară a matrițelor este unsă cu ulei de mașină pentru a evita lipirea.
 4. 4. Încet soluția se toarnă în forme. Pentru a umple golurile, acestea sunt agitate și agitate în mod constant. Se acordă atenție umplerii colțurilor.
 5. 5. Uscarea are loc în 5-7 zile.
 6. 6. Produsul din beton este îndepărtat din matriță. După 2-3 decenii, se usucă în sfârșit și este gata de lucru.

Formarea traseului

În timpul procesului de fabricație, vor fi necesare următoarele materiale:

 • ciment;
 • nisip;
 • pietriș sau piatră zdrobită;
 • cuie;
 • sforii;
 • cuțit de țiglă;
 • Rammer;
 • ciocan de cauciuc;

Lucrările la formarea piesei constau în următorii pași:

Pe baza schemei dezvoltate, sunt instalate clape, între care se trage sfoara. Un strat de sol de 20 cm este îndepărtat. Toate rădăcinile existente sunt eliminate.

În șanțul format se formează o pernă de pietriș și nisip.

Compactarea se realizează cu ajutorul unui rammer. Poate fi benzină sau de casă. Fabricat dintr-un mop. De jos, până la mâner, este fixată o placă planificată cu șuruburi.

Fiecare țiglă este așezată separat. Sigilat prin baterea cu un ciocan. Dacă este necesar, nisipul este turnat de jos cu o mistrie.

În timpul funcționării, nivelul este folosit constant. Cu ajutorul său, suprafața orizontală este verificată. Prezența neregulilor este inacceptabilă.

Un șanț este săpat de-a lungul marginilor căii. Un chenar este inserat acolo. Tăierea superioară a acesteia trebuie să fie completă cu suprafața comună. Distanța dintre bordură și plăcile de pavaj este de 5-7 cm. Acest loc este acoperit cu nisip și compactat.

În ultima etapă, nisipul uscat este cernut printr-o sită și turnat pe cărare. Dacă umiditatea este prezentă în ea, trebuie să așteptați să se usuce. Apoi, folosind o perie, toate golurile sunt umplute cu nisip. Excesul de material vrac este măturat. După aceea, țiglă este turnată din furtun.

Pentru a face o pasarelă cu propriile mâini, trebuie să studiați cu atenție instrucțiunile pas cu pas și să vă aprovizionați cu materialele și instrumentele necesare. Nu există operații complexe în lucrare, deci formarea structurii nu ar trebui să creeze probleme.


Opinii: 116