» » Cum să faceți o grădină frumoasă să se balanseze cu propriile mâini?

Cum să faceți o grădină frumoasă să se balanseze cu propriile mâini?

Să se bazeze pe dacha copiii pot fi făcuți și mai plăcuți oferind intrigă elemente și structuri interesante.

Acesta este un colț de grătar, un loc de joacă sau un întreg complex.

În acest articol, vom avea în vedere fabricarea și asamblarea unui leagăn de lemn pentru o reședință de vară Fă-o singur, desene și fotografii cu diverse opțiuni de construcție.

Blueprints

Există o mulțime de avantaje în autoconstrucția unei structuri:

 • alegerea unui design care să fie confortabil și funcțional în funcție de propriul gust și dorință;
 • un produs din lemn natural este ecologic și durabil (cu prelucrări adecvate);
 • economii de costuri (cumpărarea unui produs finit este întotdeauna mai mare, în plus, nu există întotdeauna o garanție de calitate);
 • copacul se va încadra armonios în decor zona suburbana, iar baldachinul peste structură vă va permite să vă bucurați de balansarea măsurată și de aerul curat, fără riscul de a vă arde sub zgârieturi soarele.

Știați? În Ecuador, în orașul Banos, există o balansă, călărie pe care, turiștii curajoși pot urca peste un abis de mai mult de 2000 m adâncime și pot admira vederea vulcanului Tungurahua.

Leagăn de grădină din lemn îl poți face singur în diferite formate, mai jos sunt desenele celor mai interesante opțiuni.

Materiale și instrumente necesare

Pentru un leagăn de grădină cu propriile mâini din lemn, este mai bine să folosiți pin bord și cherestea, care este deja impregnată cu material antiseptic.

De asemenea, veți avea nevoie de:

 • șuruburi autofiletante de diferite lungimi sau șuruburi de mobilier;
 • carabine;
 • lanț acoperit cu compus anticoroziv;
 • ancora cu inele;
 • șmirghel.

Vă sfătuim să citiți despre cum să construiți în țară chioşc, și care sunt avantajele gazebos din policarbonat și cum să o faci singur.

Instrumente:

 • pătrat;
 • bandă de măsurat și creion;
 • nivelul clădirii;
 • şurubelniţă;
 • Bormasina electrica;
 • Jigsaw;
 • avion electric.
 • clema pistolului.

Știați? Istoricul german Adam Olearius, amintindu-și șederea în Muscovy, a scris despre călătoriile care l-au uimit. Cel mai mult, el a fost lovit de structurile de pe stâlpi cu o traversă, asemănător în mod asemănător cu gârlă. O scândură era legată de traversă pe două funii, pe care oamenii se leagănau.

Instrucțiune pas cu pas

Înainte de a face un leagăn cu propriile mâini, trebuie să decideți cu privire la designul suportului, astfel încât acesta să fie fiabil și stabil.

Designul selectat al balansoarului descris mai jos va avea suporturi sub forma literei - „A”.

Pentru a face cabana de vară mai confortabilă și mai confortabilă pentru relaxare, construiți o banca, pergolă, decorați grădina cu propria voastră meşteşuguri și de răchită.

Postări de sprijin

Pentru ca balansarea să fie stabilă, lățimea dintre cele două componente de sprijin este calculată cu cel puțin o jumătate de metru mai mult decât lățimea banchetei.

Calculați lungimea ținând cont că structura va fi săpată teren.

Reglăm placa la dimensiunile dorite, le așezăm pe o suprafață dreaptă (pe podea) în poziția în care vor fi asamblate, măsurăm lățimea bazei și unghiul din partea de sus a raftului viitor..În partea superioară se vor fixa două stâlpi împreună cu un fascicul transversal. Prin urmare, unghiul este măsurat, ținând cont de acest detaliu, cel mai simplu mod este să faceți măsurători pentru tăierea excesului de lemn prin atașarea unui bloc scurt de aceeași lățime la părțile suporturilor pliate între ele, aplicați o linie de marcare cu un creion.Tăiați părțile în exces cu un puzzle electric, colectați toate părțile împreună. Fixați-vă cu o clemă pentru o imobilitate completă și asigurați-vă că partea inferioară a suportului nu este înclinată, un nivel este util aici, îndepărtați excesul.Faceți a doua postare în același mod..

În continuare, preluăm grinda superioară.

Tabla de dimensiuni potrivite poate fi rotunjită la margini proeminente de pe suport pentru estetică.În continuare, asamblăm suportul: înainte de înșurubarea șuruburilor sau șuruburilor autofiletante, asigurați-vă că toate colțurile structurii corespund calculelor.Standul nu este încă pregătit, ci va avea nevoie de șine laterale suplimentare pentru stabilitate. Încercăm pe o grindă cu o lungime adecvată până la partea inferioară a suportului, distanța de la podea corespunde nivelului viitoarei bănci suspendate.Utilizați un creion pentru a marca liniile tăiate, asigurându-vă la un nivel că nu există nici o frântură. Montați elementul transversal pregătit în locul dorit, fixați-l cu o clemă și fixați-l cu șuruburi.În același mod, faceți și instalați elementele transversale în colțul superior al suportului la aproximativ 20 cm sub punctul de fixare. Adăugați elemente de fixare în partea de sus pentru fixare finală - baza de leagăn este gata.

Important! Nu uitați, toate elementele de fixare trebuie să fie zincate: acest lucru va proteja lemnul de fisurare, va prelungi durata de viață a produsului din lemn.

Bancă

Trecem la bancă. Pentru a nu pierde nimic atunci când faceți un leagăn spre țară cu propriile mâini, verificați cu diagramele și desenele.Realizați piesele cadrului pentru bancă în dimensiunea dorită, macinați-le și macinați-le, marcați și cioplați canelurile în locurile potrivite. Nu uita cotiere, ele pot fi făcute cret.Apoi, cadrul trebuie montat și fixat cu o clemă (un instrument nu este suficient aici) pentru a calcula mai exact lățimea și lungimea spatelui și a părților scaunului.Începeți să faceți piese de banc pentru un leagăn din lemn, este ușor să le faceți singur, principalul lucru este să măsurați cu exactitate.

Două bucăți lungi, cu o canelură tăiată de-a lungul lungimii (pentru lamele) și vârfuri la capete. O bandă subțire, îngustată pe o parte (pentru lățimea canelurii) și egală cu lățimea cu două baze, va fi necesară în timpul asamblării pentru a închide canelura dintre lamele. Tăiați bara în bucăți egale cu lățimea decalajului dintre lamele.Mai departe faceți șipci, în funcție de lungimea băncii, vor fi de la 10 la 12 bucăți din ele pe spate, situate perpendicular pe baze, nu uitați să ciopliți vârfuri la ambele capete sub canelurile făcute în baze.Pentru scaun, faceți șipci mai lungi pe lungimea banchetei, vor alerga paralel cu bazele mai lungi ale scaunului. Numărul de lamele corespunde, de asemenea, cu lățimea scaunului.Toate detaliile sunt gata, mergeți la montarea băncii.

Asamblați spatele: așezați una dintre baze cu canelura în sus, marcați cu un creion locația lamelelor. Înveliți marcajul cu canelura și instalați toate lamelele una câte una, apoi cotletele care închid golurile între ele.De asemenea, fixați partea superioară cu lipici și fixați spatele asamblat cu cleme.Apoi, asamblați, după ce ați acoperit toate șanțurile cu lipici și fixați șurubul pentru bancă cu șuruburi. Instalați spătarul pregătit pe cadru, înfășurați vârfurile în canelurile celor două șine laterale ale cadrului cu lipici.Se macină, se nisipă, se lipesc șipcile scaunului și se apasă cu o clemă.Leagănul din lemn cu propriile mâini este aproape gata, rămâne să instalați o suspensie și un baldachin.

Nu este întotdeauna posibil să alegeți dale pentru pavaj care îndeplinesc toate cerințele gustului și funcționalității. Rezultat - aruncă-l singur!

Suport suspensiv

Instalare elemente de fixare cu lanț, pe care se va ține leagănul. Înșurubați prima pereche de ancore în bara spătarului, a doua în bara scaunului din față, fixați inelele de suspensie cu carabinierele din partea superioară. Avantajul unui leagăn din lemn pentru o reședință de vară, realizat manual după propriile desene, este vizibil în orice, chiar și în alegerea unui suport suspendat. De ce carabinele sunt convenabile: trecând un lanț prin el, puteți schimba unghiul bancii îndepărtând sau adăugând lungimea lanțului.

Gabioane Este un element multifuncțional excelent care poate fi gard, o parte din mobilierul de grădină, decorul site-ului și întărirea marginilor rezervorului.

Baldachin

Copertina poate fi realizată în formă de casă într-un unghi ușor, îl puteți acoperi cu orice material disponibil. În lungime și lățime, ar trebui să fie puțin mai mare decât perimetrul leagănului terminat.Un exemplu de construcție de baldachin în figura de mai jos.

Important! Pentru ca produsul să vă servească mult timp și să nu fie expus la influențe externe, deschideți-l cu lac.

Pentru a fixa întreaga structură, aceasta este instalată cu capetele suportului în gropi de cel puțin o jumătate de metru adâncime și betonată, puteți instala vergeturi pentru perioada de întărire a betonului.

Pe bancheta de canapea suspendată puteți pune perne, cumpărați sau coaseți perne cu temă.

În concluzie, mai multe opțiuni pentru un leagăn pentru o reședință de vară, realizate cu propriile mâini de la adjuncți sau fonduri rămase după construcție, fotografia lor.


Opinii: 142