» » Tipuri de porumbei de carne cei mai populari

Tipuri de porumbei de carne cei mai populari

Carnea de porumbel

- blând, suculent, dietetic și foarte sănătos. În cele mai vechi timpuri, era una dintre delicatesele preferate ale regilor și împăraților. Astăzi, reproducerea porumbeilor din carne în Rusia nu este foarte frecventă și este o industrie destul de promițătoare pentru afaceri. În acest articol vom analiza cele mai populare rase de porumbei cu carne și, dacă te hotărăști brusc să începi să crești o astfel de pasăre, vei ști care sunt rasele de care trebuie să fii atent..

rege

Această rasă a fost crescută în 1890 în SUA, prin reproducere. Regii sunt crescuți pentru producția de carne, precum și pentru afișare la expoziții. Masa unui porumbel variază între 700 g și 1,5 kg. În aparență, acești porumbei sunt foarte asemănătoare cu puii. Au un corp puternic, un gât scurt, gros și un cap mare, neted. Păsări albe cu ochi negri, colorate cu galben. Pleoapele subțiri sunt bej sau roșu, ciocul este puternic, de dimensiuni medii. Pieptul este rotunjit, larg, convex. Aripile sunt scurte, strâns presate de corp. Picioare - fără pene, dimensiuni medii. Coada este mică, ridicată spre vârf. Penele sunt grosiere, aproape de corp. Regii pot fi albi sau variați, când galben, gri, roșu se găsesc printre pene albe.

Știați? Pentru a îmbunătăți performanța, bărbaților li se recomandă încrucișarea cu porumbeii sportivi, care se disting printr-un nivel crescut de fertilitate. Puii dintr-o astfel de pereche vor fi mai cărnoși..

Kingii sunt foarte populari în creșterea porumbeilor: cresc rapid, au pielea subțire, cărnoasă, aduc mulți pui și au grijă de ei. Într-un an, cu o îngrijire corespunzătoare, se pot obține aproximativ 16 pui de la ei.. Cea mai delicioasă, fragedă și dietetică carne la animalele tinere. Prin urmare, porumbeii pentru producția de carne sunt crescuți de obicei până la 45 de zile. La această vârstă, un individ atinge aproximativ 750-800 g în greutate..

Important! Regii nu zboară. Având în vedere acest lucru, cuiburile lor trebuie așezate pe podea sau nu foarte înalte de acesta..

Carnot

Carnot a crescut în Franța. Aceștia sunt porumbei de dimensiuni medii: masa lor ajunge de la 500 la 700 g. Cresc rapid și se reproduc bine. Se disting printr-o regiune toracică excesiv de convexă și o dimensiune a capului disproporționat de mică. Gâtul lor este scurt, gros, ciocul este roz lung, ușor îndoit. Picioare fără pene, scurte. Coada este scurtă și coborâtă spre podea. Penele sunt groase și late. Poate fi monocromatic (maro, alb, negru) și variat (alb cu pene cenușii, roșii sau maro cu pene albe) Karno sunt potrivite pentru cultivarea aviară. De fapt, această rasă a fost crescută pentru a reduce costurile de îngrijire a porumbeilor și pentru a reduce costul cărnii de porumbei..

monden

Porumbeii Monden sunt originari din Franța. Ei și-au primit numele de la numele orașului Mont de Marsan, în care au fost crescuți pentru prima dată. Sunt păsări foarte cărnoase și prolifice. În greutate lunară Monden ajunge la 500 g, iar un adult - până la 1, 2 kg. Acești porumbei pot fi, de asemenea, crescuți ca porumbei ornamentali. Reprezentanții rasei se disting printr-un corp puternic, un piept convex larg, un cap mic, un gât scurt gros, care este aproape invizibil.. Ciocul este mediu și atinge 0,3 cm. Ochii sunt mici, maronii. Aripile sunt mici, strâns legate de corp și cu greu ies în evidență. Penele au o culoare argintie frumoasă. Picioarele sunt scurte, roșu închis, aproape negru. Coada este ridicată spre vârf.

Știați? Porumbeii Monden sunt printre cei mai rezistenți la boli, cresc rapid și câștigă în greutate. Această rasă este adesea folosită pentru încrucișarea și obținerea hibrizilor extrem de productivi..

român

Porumbei romani originari din Italia. Este una dintre cele mai vechi rase și este adesea folosită pentru reproducerea unor rase mari de porumbe. Porumbeii romani se disting printr-un corp mare, alungit, penaj gros și o coadă lungă. Au aripi dense foarte frumoase. Capul este neted, de dimensiuni mari, cu fruntea înaltă. Cioc lung, ușor curbat. La păsările de culoare albă, ochii sunt întunecați, în cei colorați, albi. Pleoapele sunt roșii sau maro închis.

Porumbeii acestei rase au pieptul și spatele foarte larg. Gâtul este gros și scurt, bine definit. Picioare - mici, fără pene, roșii. Aripile sunt lungi, aproape de coadă. Spre deosebire de speciile anterioare, păsările romane au o coadă lungă și largă, cu un capăt rotunjit. Porumbeii au o culoare gri fermecătoare, albăstrui, cu dungi negre verticale pe aripi și coadă.. Există bej cu dungi maro sau gri pe coadă și aripi, precum și păsări negre cu puncte ușoare pe cap.

Important! Porumbeii din această rasă nu cresc mulți pui. De aceea, pentru performanțe bune, este recomandat să le încrucișezi cu Regi sau Mondens..

Păsările romane sunt mari și cărnoase. Masa unui porumbel adult ajunge de la 1, 2 la 2 kg. Rezistența la boli este, de asemenea, un mare avantaj. Au un temperament destul de neplăcut..

Strasser

Există mai multe versiuni cu privire la locul în care această rasă a fost crescută și din care porumbei. Unii cred că locul de naștere al păsărilor este Germania, iar rasele din care au fost crescute sunt gri, porumbeii florentini și Mondens. Alții susțin că păsările au fost crescute în Austria de la Modena și „florentini” sau în Moravia. Cele mai mari germane - până la 1, 2 kg, cehă - până la 700 g. Corpul și capul sunt frunte mari, convexe. Ciocul este de dimensiuni medii, puternic. Ochii au o culoare portocalie, pleoapele sunt lungi și înguste. Gâtul - nu lung, gros, ușor curbat. Sân - larg, convex.

Aripile lui Strasser - scurte, dar largi. Picioare - puternic, mediu lung, de culoare roșie. Coada este de dimensiuni înguste și mijlocii. Acești porumbei se disting printr-o culoare interesantă a penelor: corpul inferior și pieptul sunt albe, iar capul, gâtul, coada sunt colorate. Există, de asemenea, indivizi cenușii cu dungi negre pe coadă sau păsări cu pene roșii, bogate și o „eșarfă” albă în jurul gâtului. Această rasă este valoroasă pentru fertilitatea sa, aproximativ 12 pui pot fi ecloși într-un an.

Important! Nu este recomandat să încrucișați Strassers cu alte rase. Porumbeii peste cinci ani nu sunt potriviți pentru reproducere..

texan

Texanii originari din America, cresc rapid și câștigă în greutate. Calmează-te, adaptează-te bine mediului extern. O pasăre adultă cântărește 1 kg. Texanii, într-un anumit sens, sunt porumbei unici, prin culoarea lor puteți determina clar sexul, iar sexul puiului poate fi calculat imediat după ce eclozează. Masculii au un cioc ușor și foarte scurt în jos, femelele au un galben lung în jos, iar după câteva zile se formează pe cioc o pată maro sau roz închis.. Masculii adulți au pene albe cu o nuanță maronie sau aurie pe zona gâtului și piept, sau complet albe cu pete colorate în zona pieptului. La femele, aripile sunt bej sau maro, toracele este gri sau albastru.

Știați? Această rasă este considerată una dintre cele mai prolifice. Aproximativ 24 de pui pot fi eclozați pe an.

Teksanii au un piept puternic, lat, ușor ridicat. Capul este de dimensiuni medii, neted. Masculii au ochii gri sau roz, femelele portocaliu. Corpul este cărnos și puternic. Picioarele sunt scurte și ușoare. Texanii pot zbura, dar o fac foarte rar..

Prahensky canik

Rasa cehă de porumbei, foarte veche. Greutatea porumbeilor - medie, aproximativ 750 g. Fertil, rezistent la boli. Rasa a fost creată din porumbei de pui Domashny, Florentin, Viena și Lapwing Cehă. Porumbeii cresc rapid și cresc în greutate. Spre deosebire de alți porumbei broiler, ei zboară foarte bine. Corpul lor este mic, grațios. Ciocul este roșu-portocaliu. Pieptul este larg, convex, aripile sunt bine dezvoltate. Gâtul are dimensiuni medii. Ochii sunt portocalii. Picioare medii, fără pene. Coada continuă linia spatelui.

Lince polonez

Rasa de linci poloneze este foarte populară, iar astfel de porumbei sunt minunați pentru creșterea alimentelor. Greutatea unei păsări adulte ajunge la 800 g, iar aproximativ 8 pui sunt ecloși pe an. Păsările au un caracter calm, pot zbura, pieptul este larg, convex. Spatele este scurt. Capul este rotund și mare. Ciocul este ușor și lung. Gâtul este gros, scurt, nu deosebit de proeminent.Ochii sunt portocalii, pleoapele înguste. Picioarele rasei sunt de lungime medie, distanțate pe larg. Coada - îngustă, strânsă, situată la nivelul spatelui.Cel mai adesea, se găsesc păsări de o singură culoare: negru, alb, gri, maro, albastru. Există, de asemenea, diverse modele: dungi sau pete de altă culoare pe coadă, aripi, gât.

Important! Carnea linxului polonez se remarcă prin proprietățile sale gustoase ridicate, dar nu se recomandă încrucișarea porumbeilor acestei rase cu alte specii, pentru a nu-și pierde caracteristicile de calitate..

Razele de porumbei enumerate sunt cele mai potrivite pentru producție.. Carnea lor are un gust excelent, nu sunt capricioase de îngrijit, cresc rapid și se înmulțesc.


Opinii: 180