» » Giant roman giant

Giant roman giant

Porumbelul roman, despre care vom discuta astăzi, este cea mai veche rasa de porumbei din lume, care a fost inițial folosită ca pasăre de carne în orașele Italiei. În articol vom arunca o privire mai atentă despre ce fel de pasăre este, principalele sale caracteristici și caracteristici..

Istoria originii

Porumbelul roman, care a fost poreclit gigantul roman pentru dimensiunea și greutatea sa impresionantă, a apărut pe teritoriul Italiei moderne aproximativ 2 mii de ani î.Hr. Nu se știe exact în ce condiții a fost crescut și ce rase au fost utilizate pentru aceasta..

Știați? Porumbeii pot avea un penaj frumos multicolor, de exemplu, porumbelul cu fructe se caracterizează prin penaj cu nuanțe roșii, verzi și galbene.

Predecesorii gigantilor romani erau rasele de pasari cartagineze, care erau o subspecia pitica si spaniola. Crearea de noi rase de rezidenți locali a provocat o cerere uriașă de carne de porumbei: cei care au păstrat fermele de porumbei au avut întotdeauna un venit constant mare.De-a lungul timpului, porumbeii romani au început să fie crescuți în Grecia Antică, Egipt și Roma, deoarece mâncarea preferată a localnicilor era carnea de porumbei, pe care o mâncau așa și preparau mâncăruri neobișnuite din ea. Există multe manuscrise antice care descriu fermele din acele vremuri care s-au specializat în creșterea acestor păsări..

Citește despre caracteristici ale porumbeilor de carne de reproducție și cei mai buni reprezentanți ai porumbeilor din carne.

Gigantul roman a fost mult timp un excelent material de reproducție și a fost folosit pentru a crea noi rase. În ciuda faptului că această rasă a fost crescută în Roma Antică, în Franța s-a desfășurat o muncă uriașă de selecție folosind giganți romani, unde s-au creat rase de porumbei englezi și vechilor.

Descrierea și caracteristicile distinctive

Ca orice altă rasă, giganții romani au unele caracteristici de aspect, fizic și alte caracteristici distinctive, despre care vom discuta mai jos..

Aspect și fizic

Reprezentanții rasei gigantului roman sunt caracterizați de:

 • corp mare alungit;
 • un cap ușor rotunjit cu o parte frontală înaltă;
 • un cioc mare, puternic, curbat, de culoare cenușiu deschis;
 • o fasole de ceară în formă de inimă, împărțită în jumătate;
 • cu ochi de perlă;
 • pleoape fin negate;
 • un gât mic, puternic, cu un pli evident al gâtului;
 • piept ușor convex, larg;
 • aripi mari;
 • penaj dens și dens de culoare albastru cenușiu, roșiatic, gri-maro, alb;
 • coada lungă și lată;
 • picioare scurte.

afla, câți porumbei trăiesc acasă și cum să distingi un porumbel de un porumbel.

Specificații

Gigantul roman are următoarele caracteristici:

 1. Greutatea minorilor la vârsta de 6 luni. este de 600 g - la bărbați și 500 g - la femei.
 2. Greutatea adulților este de 1400 g la bărbați și 1200 g la femei.
 3. Lungimea corpului adulților atinge 55 cm.
 4. Lățimea aripilor adulților este de 100 cm.

Alte caracteristici

Această rasă este clasificată ca una sedentară, deoarece a fost creată pentru consumul uman și a trebuit să se miște puțin pentru a câștiga mai bine în greutate. Porumbeii nu sunt susceptibili la infecții cu boli de porumbei obișnuite, de aceea sunt adesea alese în scopuri decorative. Natura păsării se remarcă prin viabilitate și prietenie față de oameni..

Important! Rasa în cauză nu este absolut lașă și permite altor animale și chiar prădători să se apropie de sine, ceea ce cauzează adesea o scădere accentuată a numărului de capete. Prin urmare, atunci când țineți acasă, asigurați-vă că prădătorul nu reușește să intre în păsări cu păsări..

Porumbeii foarte des au conflicte între ei, care se termină adesea în lupte. Pentru a le evita, păsările sunt ținute în aviarii spațioase, unde toată lumea ar trebui să aibă suficient spațiu și sunt prevăzute cu numărul necesar de hrănitori. Se recomandă așezarea aviarelor la o înălțime mică, deoarece au existat cazuri în care păsările îngrășate au căzut și au fost rănite grav..

Datorită faptului că pasărea este inactivă, are fertilitate redusă. Acest indicator este, de asemenea, afectat de o natură excesiv de agresivă - femelele eclozează prost, adesea uitând de ele în procesul de a sorta relațiile cu vecinii lor. O femelă poate produce 6 până la 12 pui pe an.Gigantul roman, datorită stilului său de viață inactiv, este predispus la obezitate și fiecare a doua pasăre adultă suferă de această boală. Porumbeii sunt obișnuiți să mănânce mult și din abundență, prin urmare, sunt predispuși la creșterea rapidă în greutate. Având în vedere acest fapt, atunci când țineți păsările acasă, ar trebui să selectați cu atenție dieta și să monitorizați cantitatea de mâncare oferită..

Bine de stiut, ce boli ale porumbeilor sunt periculoase și pentru oameni.

Astfel, porumbelul gigant roman, în ciuda antichității rasei, nu încetează să fie popular și continuă să fie folosit acum pentru conținut decorativ, precum și ca un bun material de reproducție pentru crearea de noi specii.


Opinii: 150