» » Descrierea porumbeilor rasei andijan

Descrierea porumbeilor rasei andijan

Dacă pe vremuri porumbeii erau foarte apreciați pentru capacitatea lor de a livra scrisori pe distanțe lungi, astăzi sunt crescuți pentru plăcere estetică, pentru a se bucura de frumusețea zborului lor. O rasa unică de porumbei - Andijan - este deosebit de populară în rândul iubitorilor acestei afaceri. În continuare, veți afla pentru ce sunt remarcabile aceste păsări și cum să le crească acasă..

Originea porumbeilor

Porumbeii Andijan sunt una dintre cele mai vechi specii de păsări uzbece, foarte răspândite în regiunea Andijan.

Știați? Conform celebrului om de știință albastru V.N.Kadushkin, porumbeii Andijan au fost aduși în 1890 la Andijan din Iran. Mai multe familii iraniene, care s-au mutat în Uzbekistan, au adus cu ei mai multe perechi de porumbei, printre care erau păsări, acum numite Andijan.

Eforturile pe termen lung ale crescătorilor au contribuit la faptul că rasa și-a îmbunătățit semnificativ calitățile exterioare și caracteristicile de zbor și a devenit rapid la cerere nu numai în Uzbekistan, ci și în orașele Kirgazistanului, și apoi în multe state ale spațiului post-sovietic..

Descrierea externă a rasei

„Andijan” este una dintre cele mai frumoase rase de porumbei, care a cucerit mulți experți albastri cu calitățile sale exterioare și caracteristicile excelente de zbor..

Vezi cele mai populare specii și rase de porumbei, și în special Banda Volga, tipplers, suflante, porumbei de păun și porumbei uzbek.

Culoare

Porumbeii andiieni sunt ușor de diferențiat de alte rase. Au un aspect luminos și o culoare caracteristică. Astăzi există reprezentanți cu peste 60 de tipuri de culori diferite, dintre care cele mai frecvente sunt:

 • alb pur;
 • alb cu stern roșu - kzyl-tosh;
 • gri-lila cu o nuanță de culoare roșie-maro - gur;
 • negru, cu mici pete albe pe cap, umeri și gât - scoarță-op;
 • alb, cu pete maronii în jurul gâtului, pe cap sau pe umeri - malla-bosh.

tors

Reprezentanții acestei rase sunt destul de masivi și au un fizic mare:

 • greutate - aproximativ 370 g;
 • lungimea corpului - până la 40 cm;
 • circumferinţă - până la 26-28 cm;
 • corp - lung, ușor ridicat;
 • cufăr - puternic, larg;
 • cap - de dimensiuni medii, în formă ovală, arată ca un glonț desfășurat;
 • moţ - lung și îngust, situat în partea din spate a capului, poate fi ușor teșit la dreapta, la stânga sau la spate;
 • ochi - mare;
 • picioare - vertical, cu o lungime de aproximativ 10–12 cm, cu penaj mic în partea inferioară, gheare și pinten ascuțite;
 • coadă - lung, 15-18 cm, cu 12-14 viteze de direcție.

Verifică toate caracteristicile păstrării porumbeilor domestici, și în special in iarna.

Cele mai stricte standarde de rasă se aplică ochilor de pasăre. Culoarea irisului este bej lăptoasă după standard, dar este permisă și gri-metalic. Pleoapele unei păsări cu „sânge albastru” nu trebuie să fie întunecate și clare - nuanțe de alb, albastru sau ușor liliac.

Cioc și aripi

Aripile lui Andijan sunt puternice și puternice, lungi de 26-30 cm, cu o întindere de până la 70 cm. Se potrivesc perfect la corp, iar capetele sunt amplasate perfect pe coadă. Fiecare pene se potrivește perfect.

Un adevărat Andijan de rasă pură are un cioc îngrijit, de dimensiuni medii, cu o lungime de până la 18 mm. Culoarea poate fi diferită: alb, albastru sau bej. Culoarea ciocului trebuie să se potrivească cu culoarea pleoapelor și a capului.

Probabil că va fi util să știți cum să scapi de porumbeii de la balcon, câte zile sunt porumbei pe ouă, și, de asemenea, verificați primii 10 cei mai neobișnuiți porumbei din lume.

Natura rasei

Porumbeii din Andijan sunt apreciați nu numai pentru calitățile lor estetice ridicate, ci și pentru caracterul lor persistent, pașnic și, bineînțeles, pentru caracteristicile lor excelente de zbor. Păsările sunt extrem de rezistente, puternice, capabile să stea în aer 4 până la 8 ore. Unele exemplare pot zbura peste 10 ore. Porumbeii andiieni aparțin rasei carnivore, care au un stil unic de zbor.. Ei se ridică pe cer, făcând mai multe rulouri și rulouri, în timp ce își lovesc aripile foarte tare. De asemenea, efectuează „ieșirea la post”, în care pot rămâne nemișcate câteva minute. Păsările se ridică în cercuri, turmele păstrează.

O calitate specială a păsărilor Andijan este afecțiunea lor pentru casă. Chiar și o pasăre foarte obosită își va găsi întotdeauna drumul spre casă și se va întoarce la proprietarul său. Păsările sunt înzestrate cu un excelent instinct parental, ele eclozează perfect și hrănesc urmași.

Important! Este obligatoriu să alegeți corect bibanul, în caz contrar, poziția incorectă și nefirească a corpului păsării poate contribui la dezvoltarea deformării sale, ceea ce va afecta negativ calitatea zborului și speranța de viață a păsării.

Caracteristici ale conținutului

Porumbeii andiieni sunt considerați una dintre cele mai populare rase în rândul crescătorilor, deoarece, alături de calități și caracteristici excelente, sunt nepretențioși în îngrijire, nu necesită condiții speciale pentru păstrare și o dietă specială.

In camera

Aceste păsări se înrădăcinează bine în aviari, dar nu acceptă conținutul de celule..

 1. Principalul criteriu pentru amenajarea unei camere pentru porumbei este libertatea. Adică, structura pentru păsări ar trebui să fie cât mai spațioasă, având cel puțin 1,5 metri cubi. m de spațiu aerian și 0,5 mp. m de etaj pe pasăre.
 2. Mărimea stâlpului trebuie selectată astfel încât să se potrivească cu circumferința degetelor păsării.
 3. La fel de important este să monitorizăm curățenia și uscăciunea materialului de așternut, care sunt perfecte pentru turbă, fân, rumeguș, zdrențe vechi etc..
 4. Se recomandă acoperirea podelei în porumbel cu un strat de nisip superficial.
 5. Curățarea trebuie să se efectueze în mod regulat - curățați bine excremente, controlați igiena.
 6. Este necesar să vă asigurați că rozătoarele sau insectele care pot deveni surse de diverse boli, în special febra paratifoidă, nu au acces în cameră..
 7. Este obligatoriu să instalați cutii sau baze din lemn cu pereți mici în porumbelul, unde păsările își vor incuba urmașii.

Atunci când crești porumbei din Andijan, trebuie să dedici timp pentru a-i antrena zilnic. Clasele ar trebui începute atunci când pasărea a trecut pragul de vârstă de 60 de zile. Esența principală a exercițiilor este că porumbeii sunt eliberați în stradă și, pentru un anumit timp, nu au voie să coboare pe acoperiș. Durata sesiunilor de antrenament este de 30-40 de minute.

Pentru reproducerea și creșterea porumbeilor, sunt necesare anumite condiții. Luați în considerare mai detaliat sfaturi și trucuri pentru construirea unei case de porumbei, și, de asemenea, aflați cum faceți un hrănitor de porumbei.

Ce să hrănești

În ceea ce privește alimentația porumbeilor din Andijan, totul este simplu și aici. Păsările au, prin natură, o sănătate bună, o imunitate puternică și, cu o nutriție echilibrată corespunzătoare, pot trăi 15-20 de ani.

Dieta principală a păsărilor este:

 • cereale: mei, orz, grâu de porumb, orez, grâu;
 • legume: cartofi fierți, morcovi tocați;
 • semințe: cânepă, floarea soarelui;
 • verdeaţă: iarbă proaspătă - vara, uscată - iarna;
 • aditivi: coajă, cretă, coajă de ouă, ulei de pește, drojdie.
Porțiunea zilnică de furaje pentru porumbel este de 40 g. Se recomandă organizarea a două mese pe zi:
 • 10 g se administrează dimineața;
 • 30 g - seara.
Înainte de vară, meniul păsărilor ar trebui să fie cât mai ușor posibil, iar după acesta - nutritiv, îmbunătățit.

Porumbeii ar trebui să aibă acces în orice moment la apă curată, curată, la temperatura camerei. Dacă în dietă predomină amestecurile uscate, atunci trebuie să li se administreze apă de trei ori mai mult în volum.

Crescătorii de păsări de curte vor găsi utilă citirea tot despre hrănirea porumbeilor domestici.

Porumbeii Andijan, preferații oamenilor de știință albastri, sunt „păsări de zbor ridicat”, care fascinează prin aspectul lor extraordinar, atractiv, dispoziție plină de viață și capacități excelente de zbor. Aceștia nu fac obiectul condițiilor de detenție, sunt ușor de îngrijit, au un caracter excelent și arată devotament și loialitate față de proprietar de-a lungul vieții.

Video: porumbei Andijan


Opinii: 188