» » Cele mai ciudate porumbei din lume

Cele mai ciudate porumbei din lume

Porumbeii sunt una dintre cele mai uimitoare și frumoase păsări de pe planeta noastră. Există un număr mare de specii ale acestor păsări frumoase în lume, diferind prin culoarea penajului, aspectul general și calitățile zborului. Articolul nostru se va concentra pe porumbei neobișnuiți creat de natură..

Tipuri de porumbei

În timp ce explorau noi teritorii, europenii transportau cu ei toate mărfurile disponibile, inclusiv animale domestice. Asa ca porumbeii s-au raspandit pe toata planeta. Există 4 soiuri ale acestor păsări: poștale, zbor, carne și decorative. Să luăm în considerare fiecare în detaliu.

timbre

Anterior, aceste păsări erau folosite ca mijloc de comunicare. Porumbeii care acasă au capacități cu adevărat rare pentru orientare și zbor rapid..

afla cum a funcționat înainte postul de porumbel.

Pot atinge viteze de până la 80 km / h. O orientare excelentă în spațiu, capacitatea de a găsi cu ușurință drumul de întoarcere, indiferent de distanță, sunt o caracteristică ereditară.Zbor

Aceste rase au o frumusețe specială în zbor. Au un stil propriu de „dans aerian”.

Întregul subgrup de zbor este împărțit în tipuri:

  • zboruri înalte - sunt capabile să fie în zbor până la 15 ore și la o astfel de altitudine încât nu sunt deloc vizibile de la sol;
  • luptă - zboară jos, în timpul zborului se întoarce peste cap și coadă;
  • role - ele se disting prin metoda de a întoarce aripa, ca și cum înșurubați un șurub.
Vă sfătuim să citiți, ce boli poți obține de la porumbei, cum să afli genul unui porumbel, care este speranța de viață a porumbeilor în sălbăticie și acasă, cum să îndepărtați corect și în mod sigur porumbeii de la balcon, unde puteți vedea pui de porumbei.

Decorativ

Aceste rase se caracterizează printr-un aspect neobișnuit și o varietate de culori luminoase de penaj: de la albastru la verde și chiar roșu strălucitor..Păsările decorative sunt foarte nepretențioase și pot fi păstrate chiar și în aviarii interioare. Aceste păsări sunt folosite la nunți, în timpul spectacolelor de circ și teatru..

Carne

În vechime, porumbeii erau crescuți special pentru hrană. Aceste păsări au fost servite la masa imperială din Roma antică. Toate au un penaj unic, dar este apreciat cel mai mult carnea lor delicioasă, din care sunt preparate cele mai delicate preparate..

Verifică cu cei mai populari porumbei de carne, și sfaturi pentru reproducere.
Carnea de porumbel are proprietăți dietetice speciale: conține o cantitate mare de proteine, este ușor digerabilă și este recomandată pentru prevenirea multor boli. Conține vitamine A, B, PP, precum și oligoelemente: calciu, fosfor, sodiu, potasiu, fier, magneziu, zinc și alte substanțe utile organismului.În anii de război, porumbelul a salvat oamenii de foame. Porumbeii tineri de 5 săptămâni sunt potriviți pentru mâncare. Până în acest moment, puii câștigă masa necesară, iar carcasele sunt mai ușor de procesat.
Știați? Pentru musulmani, porumbelul este o pasăre sacră. Îi tratează foarte respectuos și nu ucid niciodată..

Top 10 porumbei cei mai neobișnuiți

În lume există numeroase rase de porumbei uimitori. Cei mai frumoși dintre ei participă la concursuri de frumusețe a păsărilor. Să admirăm priveliștile originale și frumoase, care sunt printre cele mai neobișnuite zece.

Ruffed

Cea mai neobișnuită este porumbeul manat - această pasăre rară trăiește în turme mici sau perechi în junglă pe insulele nelocuite din Malaezia, Cambodgia, Thailanda, Indonezia și Filipine.Lungimea corpului unei păsări adulte este de aproximativ 40 cm. Se distinge printr-un colier de smarald format din pene lungi. Coada este albă. Labe roșii.

Pasărea are picioare puternice, musculoase. Porumbeii se deplasează în principal pe sol și parcurg distanțe lungi în căutarea hranei. Se hrănesc cu fructe de pădure, fructe, diferite semințe și insecte mici. Stomacul păsărilor este capabil să digere nuci dure cu cochilii. Zboară foarte rar.

Important! Un porumbel poate trăi fără hrană aproximativ două săptămâni, dar fără apă va muri în câteva zile..

Păsările se împerechează o dată pentru totdeauna. Locurile impecabile din mijlocul pădurii sunt alese pentru cuibărit. Părinții incubă oul depus la rândul său, fiecare timp de 2 săptămâni. Durata de viață a porumbeilor ocupați este de aproximativ 12 ani. Această specie este listată drept „pe cale de dispariție”.

Verde african

Aceste păsări preferă păpușile tropicale și subtropicale din Africa sub-Sahariană ca habitat. Vegetația densă servește ca o deghizare excelentă pentru ei, cu greu se observă în frunziș. Penele păsării sunt de culoare verde, cu o tentă de măslin sau gălbui. O caracteristică distinctivă a acestui gen este o crestătură specială, care se află în a treia pene de zbor de la margine..

Vă recomandăm să citiți despre, cum se construiește un porumbel, și cum să faci un hrănitor de porumbei.

Porumbeii au o coadă scurtă, există penaj pe picioare. Lungimea corpului lor atinge 30 cm. Dieta verzilor africane constă în fructele smochinului și fructe. Păsările înghit mâncare întreagă. În timpul zborului, acestea emit sunete de fluiere deosebite, datorită cărora sunt uneori numite fluier.

Gât verde cu gât roz

Aceste păsări spectaculoase se găsesc în Asia de Sud-Est: în unele părți din Vietnam, Singapore, Thailanda, Filipine, Cambodgia, Malaezia, Indonezia și Myanmar. Și-au primit numele datorită neobișnuitei culori multicolore a penelor, care servește ca camuflaj și face pasărea invizibilă printre vegetația pădurii tropicale..

Păsările își petrec cea mai mare parte a timpului în copaci și foarte rar coboară pe pământ, în principal pentru a bea apă. În perioada de împerechere, când perechea începe să cuibărească, masculul și femela construiesc un cuib foarte simplu și transparent din ramurile subțiri.

Masculul colectează material de construcție pentru cuib, iar femela ia crengute și construiește un cuib din ele. De obicei, un porumbel eclozează două ouă.

Păun

Această pasăre decorativă frumoasă vine în diferite nuanțe, dar cel mai adesea este alb. O trăsătură distinctivă a acestei rase este o coadă largă și luxuriantă, precum un păun.

Citiți mai multe despre, cum să crești porumbei de păun acasă.
Datorită penajului lor alb-zăpadă, aceste păsări devin participante la spectacolele de circ și la evenimentele de nuntă..

Ventilator încoronat

O pasăre maiestuoasă rară din familia porumbeilor a ales pădurile mlăștinoase din Noua Guinee. În exterior, aceste păsări sunt similare cu fazanii. Acestea diferă ca dimensiuni mari până la 75 cm lungime și cântăresc până la 2,5 kg.

Știați? Primii porumbei purtători sunt cunoscuți încă din cele mai vechi timpuri, au fost folosiți în Grecia antică și Roma pentru a transmite mesaje de pe câmpul de luptă.
Creasta originală de pe cap, sub formă de pene libere, este atractivă. Păsările își petrec cea mai mare parte a vieții pe pământ. Decolează numai în cazuri de pericol. Se hrănesc cu fructe căzute, semințe și fructe de pădure.

Înghițire boemă

Acești porumbei cu pedigree sunt originari din Republica Cehă. Au o construcție mare, cu labe dens de pene. Aparțin grupului de porumbei colorați: sunt alb-maro sau alb-negru.

Știați? Viteza de zbor a porumbeilor poate atinge 65 km / h.
Dar principala caracteristică a acestei specii este un model de tablă de control bine definit pe aripi, care atrage atenția..

Fructe bicolore

Fructe bicolore - pasăre mare de 37-44 cm lungime, de două tonuri, cu o anvergură de până la 45 cm. Locuiește păduri tropicale, mangrove și tufișuri de pe insulele mici și din regiunile de coastă din sud-estul Asiei.

Vă sfătuim să citiți diverse tipuri de porumbei impunători.

Culoarea sa constă din două culori - alb și negru. Culoarea principală este albul. Pe vârfurile aripilor și cozii, penajul este negru. Picioarele sunt gri. În căutarea hranei, ei zboară spre alte insule. Se hrănesc cu fructe și nuci. Cuibăresc în colonii, cuiburile sunt construite pe copaci, pe plantații de nucă de cocos.

Trompeter englez

Locul opt este ocupat de trompetistul englez - o rasă decorativă crescută în Anglia. Și-au luat numele de la sunetul care seamănă cu sunetele unei trompete, tambur sau gurgle.

Important! Porumbeii care sunt păstrați în condiții apropiate de condițiile naturale și mănâncă furaje naturale produc ouă și carne cu o palatabilitate mai mare decât cele crescute în condiții intense ale fermelor de păsări de curte, prin urmare, astfel de produse sunt ușor achiziționate la prețuri mai mari.
În multe țări sunt numiți toboșari. Porumbei de talie medie. Se disting prin prezența unui guler înalt, care formează un semicerc în partea din spate a capului. Aveți un forelock pe cioc.

iacobin

Porumbelul jacobin este o rasă decorativă antică originară din India. Un descendent al unui porumbel. Iacobinii au o construcție zveltă. Pieptul lor este ridicat înalt, umerii lor sunt înguste. Capul este mic, rotund.

Probabil veți fi interesat să citiți despre păstrarea porumbeilor domestici.

Pasărea se distinge printr-un guler cu pene deasupra capului, ale cărui culori se regăsesc în diverse culori: de la alb, galben, roșu, maro la negru. Un porumbel din această specie zboară prost, are un caracter timid. Din cauza „perucă” care închide ochii, aceste păsări cad adesea pradă diverselor prădătoare.

Câmpul săsesc

Această specie a fost crescută prin selecție timp de câțiva ani. Este descendent al unui porumbel de stâncă. În sălbăticie, se așează pe stâncile de coastă, în cheile munților sau pe malurile abrupte ale râurilor, adesea în apropierea terenurilor agricole.

Știați? Porumbeii care locuiesc sunt cei mai scumpi din lume. Puii cu o genetică bună costă sute de mii de dolari.
În natură, aceste păsări trăiesc, de obicei, nu mai mult de 3-5 ani, acasă trăiesc până la 15 ani, iar uneori până la 35 de ani. Acestea sunt păsări atât de uimitoare și frumoase care trăiesc pe planeta noastră. Nu este de mirare că bărbatul a ales porumbelul ca simbol al păcii, al bunătății și al familiei.


Opinii: 144