» » Porumbei obraznici

Porumbei obraznici

Dacă vă plac porumbeii și aveți în vedere opțiunea de a achiziționa noi soiuri, este logic să acordați atenție uneia dintre cele mai vechi rase - căpușa iraniană sau Karagez. Au multe avantaje, aspect original și sănătate bună. Istoria și caracteristicile acestei rase minunate sunt descrise mai jos..

Istoria rasei

Iranienii din medii sociale diferite au crescut porumbei din cele mai vechi timpuri. Ei credeau că aceasta este o ocupație sacră care aduce noroc și binecuvântări din partea puterilor superioare. Locuitorii Iranului au crescut o specie separată pe baza raselor persane - o pasăre mare, masivă, cu un corp puternic, membre scurte și puternice. Culoarea principală a penajului ei este albul, de obicei cu pete de diferite culori..Mai târziu, prin selecție, mai multe subspecii de porumbei iranieni au fost crescuți: Hamadan, golovat, căpușat.

Știați? Până în zilele noastre, pe teritoriul Iranului, porumbei antici s-au păstrat sub formă de case frumoase, asemănătoare castelelor. Erau confecționate din piatră și lut și erau concepute pentru peste 100 de animale. Picăturile de porumbei au fost folosite masiv pentru fertilizarea terenurilor agricole marginale.

Tradiția creșterii porumbeilor a fost păstrată în rândul iranienilor până în zilele noastre - sunt păstrate de aproximativ 5% din toate gospodăriile din Iran. Mai mult, majoritatea porumbeilor sunt localizate în orașe, nu în sate..

Descrierea și caracteristicile distinctive

Porumbelul iranian cu căpușă are un exterior original care îl diferențiază de alte rase. Această rasă include 2 soiuri: Tibriz și Teheran.

Video: Iranul a gătit porumbei de luptă

Aspect și fizic

Aceste păsări au un aspect atractiv, care la prima vedere vorbește despre calități excelente de zbor..

Pentru drept ținând porumbeii acasă vă va fi util să aflați despre particularități de reproducere și hrănind porumbei, și de asemenea cum să păstrezi porumbeii iarna și cum să faci un porumbel cu propriile mâini.

 1. carcasă: alungit, zvelt.
 2. Cap: mare, netedă, în Teheran - rotunjită cu fruntea largă, în Tibriz - alungită cu fruntea îngustă.
 3. Ochi: Mediu, de obicei întunecat, dar disponibil și în alte culori.
 4. Cioc: lung, cu capătul coborât.
 5. Gât: lung, neted.
 6. aripi: Lungime 21-25 cm.
 7. Coadă: lung - 11-12 cm lungime, lat, este format din 12-14 pene.
 8. Paws: scurt - lung de 9-10 cm, puternic, cu pene, cu degetele de la roz.

Alte caracteristici

Porumbeii obraznici au dimensiuni medii, spre exterior par a fi „subțiri”.

 1. Lungimea corpului: 34-37 cm.
 2. Circumferința corpului: 25-29 cm.
 3. Greutate: 250-300 g.
 4. Anvergura: aproximativ 60-70 cm.

Știați? Prima mențiune a competițiilor speciale de porumbei, în care păsările și-au demonstrat calitățile de zbor, datează din secolul al VII-lea î.Hr. e. Originea acestor activități a avut loc în Kashan (Iran), de unde ulterior s-au răspândit și în alte orașe. 7-10 păsări au luat parte la competiție.

Spectrul culorilor

Culoarea principală a penajului porumbeilor căpuși este albul. Sunt poreclite căpușe datorită faptului că obrajii și capul lor sunt vopsite în culori diferite - de obicei galben sau roșu..

Calități de zbor

La fel ca majoritatea porumbeilor iranieni, căpușele pot supraviețui pe cer timp de 4 până la 10 ore. Cei mai mari indicatori de durată a zborului sunt posibile dacă păsările beneficiază de îngrijire de calitate, control de sănătate și nutriție echilibrată. Plutirea gratuită în aer poate dura aproximativ 2 minute. Aceste păsări zboară foarte bine, ridicându-se liber la înălțimi mari, unde nu mai sunt accesibile observației umane din pământ..

Video: calități de zbor ale porumbeilor care luptă cu căpușe

Sunt clasificate ca rase de luptă, deoarece își bat aripile în aer atunci când zboară, făcând un sunet caracteristic de clic care poate fi auzit la o distanță mare. De asemenea, efectuează somersaults peste capul lor în aer, „tirbușeu” (ascensiune în spirală), „stâlp” (ascendent și descendent pe verticală cu crearea cercurilor), „fluture” (luptă frecventă cu aripi). Lupta lor este moderată. Zborul este calm și lent. Păsările zboară bine împotriva vântului.

Important! Pentru ca porumbelul să nu piardă abilitatea și să fie în formă, trebuie eliberat pentru zboruri de antrenament de cel puțin 2 ori pe săptămână..

Caracteristici ale conținutului

Porumbeii iranieni cu căpușă, ca și alte păsări de luptă, pot fi păstrați într-o cușcă, aviară sau porumbel. Înălțimea casei de porumbei trebuie să fie de cel puțin 1,5 m. Densitatea populației este de 1 porumbel la 1,5 mp. m. Cușca trebuie să fie din oțel inoxidabil.Locuința trebuie să fie echipată cu ventilație care să facă o treabă bună pentru a îndepărta excesul de umiditate. Este necesar să echipeze bibanuri, hrănitori, băutori, cuiburi în ea. Litiera este așezată pe podea cu un strat de cel puțin 5 cm. Pentru a evita apariția bolilor infecțioase, dezinfectarea se efectuează o dată pe lună. După îndepărtarea gunoiului, porumbelul este spălat din interior (pereți, biberoane etc.) cu apă cu săpun, apoi este tratat cu 2% soluție fierbinte de hidroxid de sodiu sau 1% soluție apoasă formalină.

Temperatura optimă pentru o ședere confortabilă a păsărilor este de 20-25 ° С.

Aflați mai multe despre caracteristicile menținerii acasă rase de porumbei, la fel de: bosumflare, Armavir, atins, Nycolaev, luptă turcească, Bătălia de la Baku, Bătălia turcomană, uzbec, porumbei de păun.

O luptă bună este posibilă numai cu alimentarea echilibrată, care ar trebui să includă:

 • amestecuri uscate de cereale (mei, ovăz, grâu, orz, porumb, orez);
 • pietris fin și nisip de râu;
 • semințe de in, cânepă, floarea-soarelui;
 • ierburi proaspete.
Cantitatea aproximativă zilnică de furaj este de 40 g. Păsările adulte sunt hrănite de două ori pe zi..

O condiție importantă este accesul constant la apă dulce și caldă.Cu o îngrijire și o hrănire corespunzătoare, păsările trăiesc în medie 15 ani, iar pofta lungă trăiește până la 35.

Important! Porumbeii cu căpușă ar trebui să fie achiziționați numai de la fermele de porumbei renumiți sau de la crescători cu experiență și de încredere. Sunt vândute acasă - în Iran, precum și în Rusia, Ucraina. De asemenea, sunt disponibile pe internet..

Astfel, porumbeii iranieni cu căpușă sunt populari la crescătorii din vremea noastră. Sunt atrași de rezistența, vitalitatea și nepretenția păsărilor, frumusețea aspectului și abilitățile de zbor. Este o adevărată plăcere să ții aceste păsări și să le privești zburând. Fiecare iubitor de porumbei, care cel puțin o dată și-a văzut zborul pe cer, este puțin probabil să rămână indiferent și va dobândi cu siguranță acest miracol alb de zăpadă.


Opinii: 164