» » Top 10 porumbei decorativi

Top 10 porumbei decorativi

Cele mai populare păsări urbane sunt porumbeii..

Cu toate acestea, pe lângă rasele sălbatice, există și altele decorative care nu pot fi găsite pe străzi..

În articolul nostru vă vom spune despre cele mai neobișnuite rase decorative de porumbei și caracteristicile lor..

Caracteristici ale porumbeilor decorativi

Acest grup de păsări se distinge de altele prin prezența anumitor decorațiuni exterioare. Poate fi creste neobișnuite, lungimea și forma penelor, tot felul de creșteri. În plus, reprezentanții decorativi pot avea o culoare originală a penajului, forma corpului și postura impunătoare..

Obiectivele reproducerii

În cele mai multe cazuri, cunoscătorii de frumusețe sunt angajați în reproducerea păsărilor frumoase și neobișnuite în scopuri personale sau pentru a câștiga bani (fotografii, expoziții).

Important! În ciuda faptului că insectele ar trebui să fie în dieta unui porumbel, trebuie avut grijă ca pasărea să nu mănânce gândacul de cartofi din Colorado, deoarece este otrăvitoare.

Observând frumusețea porumbeilor decorativi, puteți obține cu adevărat o plăcere estetică, deoarece unii reprezentanți pur și simplu uimesc prin aspectul lor.

Rase de porumbei decorativi

Vă aducem în atenție o descriere a celor mai neobișnuite păsări decorative.

iacobin

O trăsătură distinctivă a acestei rase este prezența penajului în gât, care acoperă întregul cap. Această caracteristică a păsării explică al doilea nume, care este mai frecvent în Europa, - un porumbel peruc.Pasărea este de mărime medie. Corpul este alungit, destul de îngust la nivelul umerilor. Reprezentanții au un cap mic, rotunjit, cioc scurt, ușor curbat la vârf. Ochii păsărilor sunt pleoape albe, roz. Capetele aripilor sunt de obicei localizate pe coadă.

Iacobinii se remarcă prin conținutul lor nepretențios, dar toate procedurile cu ei trebuie efectuate cu mare atenție, întrucât sunt adesea înspăimântați. Practic nu pot zbura, iar penajul imens de pe cap poate interveni adesea cu privirea prădătorului.

Porumbeii sunt, de asemenea, distribuite în grupuri precum Mare de zbor, sălbatic și pădure, Acasă, impunător, timbre, luptă, carne și cel mai neobișnuit.

Creț

Această rasă se distinge prin prezența penajului cret, de la care a plecat numele. Porumbelul are vârfuri ondulate de pene pe aripi, coadă și chiar picioare. Păsările pot fi de diferite culori: alb, gri, maro și chiar reperat.Reprezentanții au un cap rotund de dimensiuni mici și un cioc negru..

Știați? Porumbeii pe care noii căsătoriți îi eliberează la nuntă sunt capabili să viteze până la 80 km / h.

ghimpe

Această rasă este un reprezentant luminos al războiului. Caracteristica principală este prezența formațiunilor piele, care sunt situate în jurul ochilor și deasupra ciocului. Pasărea are și o frunte bombată. Culoarea gratiilor este solidă.Pot fi găsite persoane cu culori alb, roșu, negru, maro și galben.

Pene au un cioc mic, gât lung alungit și degetele de la roz roz..

Brno dutysh

Această rasă are un aspect destul de extravagant. Penele se disting printr-un corp zvelt și o postură dreaptă..

Aflați mai multe despre soiuri de rasa puffer.

Dacă te uiți de departe, se pare că corpul porumbelului a fost ușor tras sub cultura cu o centură. Rasa și-a luat numele tocmai din cauza gâștelui mărit și umflat..În plus, o caracteristică a manechinului Brno este că, atunci când merge, se sprijină doar pe degete. Acest lucru este echivalent cu persoana care merge constant pe vârfuri..

Suflantă pitică

Această pasăre are un cap oval mic, îi lipsește un blocaj și are o parte frontală ușor convexă. Penei se disting prin prezența unui piept lung și îngust. Coada include pene lungi și pare rotunjită la vârf.Reprezentanții acestei rase pot avea culoarea neagră, albă, argintie, gri-gri și ocazional roșie..

Lungimea corpului manechinului pitic este de maximum 35 cm, labe - până la 15 cm.

Păun

Acest tip de porumbei decorativi pot primi titlul de cel mai frumos. O trăsătură distinctivă a păsării este prezența pene luxuriante și o coadă largă, care este similară vizual cu coada unui păun.Cele mai populare sunt persoanele cu o culoare albă, dar uneori puteți găsi reprezentanți ai altor culori..

afla, cum să crești porumbei de păun acasă.

Spectacolele de circ și nunțile nu sunt adesea complete fără această rasă frumoasă, delicată, neobișnuită.

Înghițire boemă

Patria acestor păsări este Republica Cehă. Reprezentanții au un corp destul de mare și un penaj gros pe picioare. Cele mai comune păsări sunt albe..O caracteristică a rasei este modelul neobișnuit de șah de pe aripi și picioare. Poate fi alb-negru, alb și maro sau alb și gri..

Berlinul cu factură lungă

Această rasă este extrem de rară, o puteți găsi doar în unele orașe germane..Berlinul cu coada lungă se remarcă printr-o postură zveltă, un cap și un corp vertical, în timp ce gâtul este, de asemenea, vertical. Aspectul păsării își justifică pe deplin numele - porumbeii au un cioc subțire alungit.

Important! Datorită medicamentelor veterinare moderne, durata de viață a porumbeilor păstrați acasă a crescut la 25 de ani.

Călugăr german

Această rasă este considerată veche, a fost dezvoltată în secolul al XVII-lea în Germania. Particularitatea ei este că pasărea nu este capabilă să zboare în sus și, dacă o face, este complet nesigură. Au fost adesea folosite ca momeală pentru a răpi păsările din columbofilul altcuiva..Porumbeii au o glugă cu pene, care este situată în partea din spate a capului. Poate că aceasta este trăsătura lor distinctivă..

Îți va fi util să știi despre îngrijirea porumbeilor, cum să faci un băutor și hrănește-te singur, cum se construiește o casă de porumbei, cum să păstrezi corect porumbeii iarna.

Preot săsesc

Reprezentanții rasei sunt păsări foarte frumoase, neobișnuite, cu decor bogat în pene. O caracteristică a porumbeilor este considerată a fi prezența unor pene lungi pe picioare și a două tufuri pe cap..Fruntea păsării este de culoare albă, iar culoarea corpului poate fi foarte diversă.

Știați? Există multe monumente ale porumbelului în lume, dar primul a fost instalat în 1880 la Paris.

Varietatea de rase decorative de porumbei ne permite să concluzionăm că natura este multifacetă. Dacă se dorește, toată lumea poate nu numai să admire păsările interesante, ci și să se angajeze în reproducerea lor și să adauge puțină frumusețe naturală vieții lor.


Opinii: 184