» » Sfaturi pentru reproducerea porumbeilor din carne

Sfaturi pentru reproducerea porumbeilor din carne

Tradiția creșterii porumbeilor din carne a luat naștere în urmă cu foarte mult timp, în special în țările mediteraneene. Carnea de porumbel seamănă cu carnea de pasăre sălbatică prin aspect și gust - este un produs dietetic și ușor digerabil, potrivit chiar și pentru copiii mici.

Astăzi, tot mai mulți iubitori de păsări de curte manifestă interes pentru reproducerea porumbeilor de carne, care poate fi nu numai un hobby, ci și o sursă de venit. Acest articol prezintă principiile de bază pe care ar trebui să le cunoască fermierii începători de păsări de curte sau cei care au decis să înceapă să crească porumbei ca o afacere profitabilă..

Știați? Chiar și vechii egipteni, greci și romani foloseau carnea de porumbel la gătit. Savantul roman antic Varro, în secolul I î.Hr. e. a descris porumbelul imperial, care conținea mai mult de 5.000 de păsări. Au fost îngrășate special pentru slujirea familiei imperiale și a nobilimii aristocratice. Gustul ridicat și calitățile dietetice ale cărnii de porumbei au fost apreciate și de marele om de știință și medic Avicenna, care a recomandat-o oamenilor bolnavi..

Alegerea rasei de carne (calitatea cărnii de porumbei)

Porumbeii din carne de reproducție au câteva caracteristici interesante pe care trebuie să le cunoască toți cei care decid să asume acest tip de păsări de curte. În primul rând, trebuie menționat că porumbeii sunt păsări nepretențioase și foarte independente, care vara sunt capabile să aibă grijă de căutarea hranei singure..

De asemenea, porumbeii au o serie de diferențe față de alți reprezentanți ai păsărilor:

 • în primul rând, aparțin păsărilor școlare, care se păstrează în principal în grupuri mari;
 • în al doilea rând, porumbeii sunt monogami, adică, odată formată, o pereche este foarte durabilă și nu se prăbușește niciodată (fără a conta moartea unuia dintre parteneri);
 • în al treilea rând, porumbeii sunt singurii reprezentanți ai păsărilor care secretă așa-numitul „lapte de pasăre”, cu care își hrănesc puii. Acesta este un fel de gruel care este secretat la păsările adulte de epiteliul pereților gâștelui. Mai mult, această substanță este secretată nu numai la femei, ci și la bărbați, în contrast cu mamiferele. „Laptele de pasăre” este principala sursă de nutriție pentru pui în primele zile de viață.

De asemenea, înainte de a obține porumbei de carne, trebuie să vă familiarizați cu rasele existente, pentru a-l alege pe cel mai potrivit. Printre cele mai productive rase de porumbei de carne sunt următoarele:

 • "Rege" - originar din SUA, distins prin fertilitatea ridicată a reprezentanților săi. Cu o întreținere adecvată, porumbeii câștigă rapid în greutate: în 45 de zile ating o greutate medie de 700 g. O „Kinga” feminină poate aduce 18 pui buni bine hrăniți pe an. Păsările adulte din această rasă cântăresc în medie 650-800 g, și arată exemplarele ajung uneori la o greutate de până la un kilogram și jumătate. Greutatea porumbelilor variază de la 60% la 68% și depinde de condițiile de păstrare: atunci când cresc păsările exclusiv în cuști, greutatea carcaselor este mult mai mică decât în ​​condiții de mers limitat;

 • Porumbel mare de carne "Strasser", crescute în Europa de Vest, are performanțe ridicate. Greutatea unui mascul din această rasă poate ajunge la 1,2 kg. La vârsta de 30 de zile, greutatea unui porumbel este adesea de 700 g. Carnea „Strasser” este cu fibre fine. Greutatea abatorizării acestei rase ajunge la 60%.
 • "Român" porumbei - rasa a fost crescută în Italia și îmbunătățită în Franța. Greutatea bărbaților adulți ajunge la 1-1,3 kg, femelele - până la 1,1 kg. Greutatea abatorizării cu îngrijire adecvată poate ajunge la 70%.
 • "Mondenskaya" o rasă de porumbei de carne originari din Franța, Monde-Marsan. Greutatea porumbeilor adulți ajunge la 1,1 kg. Timp de 30 de zile, creșterea tânără a acestei rase poate fi îngrășată până la 700 gr. Producția de carne de sacrificare este de 61%. Porumbeii din rasa „Monden” au cel mai mare indice de masivitate printre alte rase de porumbei cu carne, care este de 28,7%;
 • "Carnot" - cea mai timpurie rasa de porumbei cu carne. Greutatea unui bărbat adult variază între 550 și 700 g. Într-o lună, animalele tinere pot fi îngrășate până la 330-340 g. Desigur, acest lucru nu este mult comparativ cu alte rase, cu toate acestea, în cazul acestei rase, greutatea nu este principalul lucru. "Karno" sunt apreciate pentru calitățile lor gustative cele mai înalte ale cărnii, care sunt de câteva ori superioare celorlalte rase.
 • În general, nu există atât de multe rase de carne de porumbei, cum ar fi, de exemplu, rase de pui sau rațe. Prin urmare, principala problemă în selecția păsărilor de curte este găsirea unui producător bun. Cel mai adesea, fermierii de păsări trebuie să caute cei mai buni reprezentanți ai unei anumite rase în străinătate: în Polonia, Cehia, Germania, în funcție de țara în care porumbeii acestei rase sunt cei mai crescuți și mâncați..

  Atunci când alegeți o pasăre pentru reproducere, trebuie în primul rând să acordați atenție sănătății acesteia. Porumbelul nu trebuie să fie letargic și letargic, ochii săi să fie curați, iar penele sale să fie netede, să nu fie smulse. Este necesar să deschideți aripa păsării și să verificați dacă există găuri în pene (semn de infecție din partea mâncătorului), desigur, nu este necesar să cumpărați o astfel de pasăre.

  De asemenea, este foarte important să achiziționați porumbei în perechi.. Pentru a înțelege unde se află perechea, puneți păsările în cutie două câte două. Dacă un porumbel se învârte, iar un porumbel își înfundă penele și își înclină capul, atunci ai un cuplu în fața ta. Dacă păsările se luptă, înseamnă că sunt persoane de același sex..

  Camera cu porumbei

  Din moment ce porumbeii sunt păsări extrem de nepretențioase, nu este nevoie de mult spațiu pentru a construi o fermă de porumbei. O va face o cameră de mansardă sau o suprastructură de pe magazii și camere de depozitare. Desigur, opțiunea ideală este să construiți o cameră separată în care să fie păstrate porumbeii. Dar acest lucru nu necesită costuri financiare mari: atât o cușcă în aer liber, cu o rețea întinsă, cât și o casă tipică de porumbei, unde păsările se vor odihni și se vor ascunde de ploaie, vor face.

  Indiferent de alegerea spațiilor, principalul lucru este că pisicile și alți prădători mici nu pot ajunge pe teritoriul porumbelului. Prin urmare, nu va fi inutil să ridicați porumbelul deasupra solului. Când se calculează suprafața pentru un porumbel - trebuie avut în vedere faptul că 12 m² pot găzdui până la 50 de porumbei. După amenajarea spațiului, partea de jos a porumbelului trebuie să fie stropită cu nisip, deoarece acest lucru va facilita curățarea în viitor. Perchile trebuie ajustate de-a lungul pereților porumbelului.

  Pregătire pentru porumbei de cuib

  Înainte de sezonul de cuibărit în porumbel, este necesar să curățați și să dotați bine dispozitivele de cuib și cutii cu aburi. Este imperativ ca numărul de cutii cu aburi să fie mai mare decât perechile de porumbei din porumbel. Acest lucru va permite porumbeilor să își aleagă independent locul de împerechere și să nu lupte pentru el..

  Pentru împerechere, este convenabil să folosiți o cutie cu cu ușă. Cutiile trebuie așezate cât mai departe, astfel încât păsările să-și amintească locația cuibului. După ce porumbeii au familii, cutiile de împerechere trebuie transformate în cutii de cuiburi, pentru aceasta, două cuiburi sunt așezate în fiecare cutie, la dreapta și la stânga.

  În porumbei mici, puteți aranja cuiburi fără cutii, chiar pe rafturi. Apoi, cuiburile vor trebui despărțite între ele prin pereți verticali. Trebuie avut în vedere faptul că cutiile cuiburi trebuie să fie poziționate astfel încât să fie suficient de iluminate, dar nici o lumină directă nu intră în cuiburi. Înainte de împerecherea porumbeilor, cutiile sunt acoperite cu un pat moale de fân sau paie. Când păsările fac cuiburi, trebuie să turnați cenușă sau febră sub ele.

  Cultivarea porumbeilor tineri

  Pentru a crește porumbei pentru carne, este foarte important să formulați corect dieta pentru păsările tinere. Cantitatea și calitatea cărnii la ieșire depind direct de aceasta..

  Îngrășarea animalelor tinere

  Animalele tinere sunt cele mai expuse la diverse boli în timpul creșterii. Prin urmare, furajul trebuie să conțină cantități suficiente de vitamine, nutrienți și minerale. În primele săptămâni de la eclozarea porumbeilor tineri, porumbeii tineri necesită o cantitate mare de hrană. Porțiunile sunt reduse atunci când irisul ochilor indivizilor tineri devine același ca la păsările adulte. Dimineața, păsărilor li se oferă o porție mică de furaje, iar seara este crescută.

  Se recomandă umezirea bobului cu o cantitate mică de ulei de pește înainte de hrănire. Pentru ca porumbeii tineri să crească bine, ei sunt hrăniți cu grâu mult cu orz și mazăre. După ce tinerii încep să zboare într-o turmă cu păsări adulte, cantitatea de grâu este redusă de 2 ori, înlocuind-o cu părți egale de mazăre și măceș. Cea mai comună formulă pentru hrănirea animalelor tinere: grâu 20%, mazăre și porumb 10% fiecare, orz 20% și mei 30%. Rata zilnică a unui astfel de amestec pentru 1 pasăre tânără este de 40 g.

  Pentru persoanele tinere slăbite, care rămân în urmă în creștere și dezvoltare, este mai hrănitor un amestec de grâu, grâu de porumb, orez rafinat, terci de grâu și drojdie pentru furaje. De asemenea, trebuie să adăugați 5 picături de ulei de pește în amestec și soluție de glucoză 5% în apa de băut.

  Animalele tinere vor necesita suplimentare în dietă și sub formă de furaje verzi suculente, în proporție de 10 g pe 1 pasăre pe zi. Ca aditivi, cartofii fierți, terciul și pâinea sunt potrivite. Animalele tinere sunt hrănite timp de 12-14 zile. De asemenea, trebuie să vă asigurați că cultura păsărilor de curte este goală înainte de fiecare masă..

  Important! Nu învingeți stocul tânăr cu aditivi la amestecul principal de furaje, acest lucru va duce la o supărare intestinală și pierderea în greutate.

  Abator de pasăre

  Păsările porumbeilor cu carne sunt de obicei sacrificate la vârsta de 28 până la 35 de zile. Înainte de asta, pasărea este hrănită cu semințe de mărar, semințe de caras, anason, pentru a oferi cărnii un gust picant de vânat. Pentru a face carnea albă și mai fragedă, puteți uda pasărea cu lapte sărat înainte de sacrificare. Cu o zi înainte de sacrificare, hrănirea păsărilor de curte este oprită, acest lucru simplifică eviscerarea carcaselor și îmbunătățește calitatea cărnii. Porumbele pot fi sacrificate în același mod ca și alte păsări de curte..


  Opinii: 80