» » Iepuri cu fluturi

Iepuri cu fluturi

Creșterea iepurilor devine din ce în ce mai populară în rândul fermierilor. În primul rând, în comparație cu alte animale de fermă, acestea nu necesită, în cea mai mare parte, dificultăți mari în îngrijire și hrănire. În al doilea rând, sunt suficient de fertile. Și, în sfârșit, au carne și piele gustoase, care sunt cumpărate cu ușurință. Pe scurt, iepurii oferă un venit bun..

Iepurii cu fluturi nu fac excepție..

Descriere

Iepuri Fluture - rasa de piele de carne, puțin mai mare decât media. Greutatea adulților este de aproximativ 4,5 - 4,8 kg, iar în unele cazuri până la 5 kg. Lungimea corpului - 54 - 56 cm.

Iepurii din rasa Butterfly au o constituție corporală puternică, pieptul și spatele larg, picioarele sunt drepte și musculare. Capul are dimensiuni medii. La bărbați este rotund, iar la femei este alungit. Urechile sunt erecte, cu lungimea de 14 - 16 cm. Pielea acestei rase este strălucitoare, destul de groasă.

Aspect

Rasa și-a primit numele datorită unui model bizar în formă de fluture, cu aripile deschise pe nas. Iepurele în sine este alb. Pe obraji, pe spate, pe părțile laterale ale carcasei, există pete întunecate care contrastează cu culoarea principală. Ochii sunt întunecați. Pigmentul întunecat înconjoară ochii cu o bordură continuă. În plus, iepurii din această rasă au urechi întunecate, iar de-a lungul întregului spate, de la baza urechilor până la vârful cozii, există o dungă ondulată întunecată.

După culoarea petelor, rasa Butterfly este împărțită în negru, albastru, galben și gri.

Productivitate

Iepurii fluture sunt apreciați în special pentru blana lor strălucitoare neobișnuit de frumoasă. De regulă, pieile nu necesită tratament cosmetic suplimentar. Și în forma lor naturală au o mare cerere de consum..

Piei de fluture sunt utilizate pentru a coase pălării, genți, haine de iarnă pentru iarnă. În același timp, furorii, chiar și cu culoarea pielii în sine, încearcă să păstreze modelul inițial de pe ea. Carnea acestei rase de iepuri este foarte gustoasă. Dar producția sa letală este mică și se ridică la doar 53 - 55%.

Avantajele rasei fluture:

  • Piele strălucitoare de culoare originală
  • Fertilitatea femelelor
  • Rata mare de supraviețuire a iepurilor
  • Pretențios în îngrijire și hrănire

Dezavantaje ale rasei:

  • Aveți prea multe picături și un spate scurt
  • Când se încrucișează cu alte rase, forma de culoare este perturbată și calitatea pielii scade
  • Sensibil la îngrijire necorespunzătoare
  • Iepurele mănâncă uneori urmașii ei

Caracteristici de îngrijire

Iepurii necesită puțină întreținere. Cel mai bun mod de a le crește este în cuști. Ele tolerează căldura și frigul destul de ușor. Însă se pot îmbolnăvi de ciorne.

Pentru a preveni boala, este necesar, de asemenea, să schimbați așternutul în cuști zilnic, pentru a evita acumularea de urină și mirosuri de fecale..

Și, desigur, trebuie să fie vaccinați..

Sunt nepretențioși în alimentație. Dieta trebuie să conțină plante verzi, cartofi fierti, furaje suculente solide (morcovi, sfeclă de zahăr și nutrețuri etc.), proteine, vitamine, furaje minerale.

Iepurii din această rasă sunt, de asemenea, fericiți să râșnească ramuri de pomi fructiferi, vârfuri de plante de grădină, fân. Dar fânul nu trebuie să conțină ierburi otrăvitoare (rostopască, drog și altele asemenea), deoarece atunci când mănâncă fân de calitate slabă, Fluturele poate fi otrăvit.

Nu trebuie să-i învingi. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele care sunt păstrate pentru reproducerea rasei. Masculii și femelele obeze vor avea urmași mici, iar femelele nu vor avea suficient lapte.

O trăsătură distinctivă a iepurilor fluture de la alte rase este că beau mult. Prin urmare, trebuie să existe în orice moment apă în cuști.

Hrănește de cel puțin 2 ori pe zi (altfel vor exista carne și piele de calitate inferioară);

Asigurați-vă că dați vitamine;

Dă-le în mod constant mâncăruri tari, ca să nu te muie pe părțile de lemn ale cuștii;

Nu vă hrăniți cu fructe aglomerate (altfel poate exista stomacul supărat, balonare).

Okrol

Femelele din rasa Fluture sunt foarte fertile. Important este nu numai selecția corectă a masculului și vârsta perechilor de reproducere, ci și blândul și, în același timp, bogat în minerale și proteine, care alimentează femela însărcinată.

Copiii la indivizi tineri sunt de 8 iepuri, dar la cei mai maturi poate fi mare (până la 16 iepuri). Mamele sunt lactate și în mare parte au grijă de puii lor. Există însă cazuri de a mânca iepuri nou-născuți. Prin urmare, este necesar ca agricultorul să fie prezent în timpul rotunjirii. Și în caz de probleme, îndepărtați-i bebelușii de la femelă la timp.

Nașterea are loc de obicei noaptea. Acestea durează 15 - 20 minute, dar sunt și mai lungi - până la o oră. După naștere, femeia trebuie să i se dea o băutură, ca și în cazul tuturor raselor, iepurii fluture se nasc fără păr. Femela le linge și le duce într-un cuib făcut din fân și în jos pentru a le feri de îngheț. Alăptarea la iepuri durează în medie 12 săptămâni. Dar iepurii nou-născuți consumă jumătate din lapte deja la vârsta de 24 de zile, adăugând tot mai multe alimente vegetale la dieta lor. Iar în ziua a 35-a din momentul nașterii lor, ei refuză complet laptele.

Când înțărăt iepurii de la mamele lor, îi sortez în funcție de grăsime, dimensiunea greutății vii și sex.

Acei indivizi care rămân în urmă în creștere sunt plasați separat. Motivul pentru aceasta este că acestea sunt cele mai sensibile la boli și pot infecta toate animalele tinere. Iepurii cu greutate mică sunt păstrați în cuști și hrăniți pentru carne..

La împlinirea vârstei de 3 luni (în această perioadă, ei intră doar în pubertate) sunt transplantate în cuști pentru iepurii adulți.

Mâncarea iepurilor trebuie să fie blândă și blândă. Sunt introduse în alimentație făină din plante, premixuri, făină de oase, fosfat dicalcic, fosfat tricalcic, fosforină. Furajele verzi sunt introduse foarte atent în alimente. Și tare suculent - până la vârsta adultă este în general interzis.

Dieta iepurilor înțepată de la femelă în perioada laptelui este hrana pentru proteine. Acesta este, în primul rând, lapte integral și smântână, lapte degresat, lapte praf, zer, lapte de lapte.

Iepurii înțărcați care încă nu au ajuns la vârsta adultă nu trebuie supraalimentați. În caz contrar, acestea pot avea tulburări frecvente de stomac, balonare, diaree.


Opinii: 178