» » Rase de carne de iepure

Rase de carne de iepure

familie de iepuri într-o cușcăMulți grădinari consideră că cultivarea iepurilor este o afacere foarte profitabilă. Dar, ca în orice afacere, creșterea iepurilor are propriile secrete și nuanțe. Conform statisticilor, crescătorii de iepuri novici își pierd animalele în al doilea an din cauza condițiilor improprii de locuire și a alegerii greșite a rasei. Merită să ne amintim că există două reguli principale pentru reproducerea iepurilor: iepurii nu tolerează ciorile - cuștile ar trebui să fie întotdeauna curate. Citit despre custi de iepure DIY

!

Toate rasele de iepuri poate fi împărțit în trei categorii: blană, carne - blană și rase de blană de iepuri. Dacă sunteți un crescător de iepuri începători, atunci ar trebui să începeți să reproduceți cu așa-numitele rase de carne broiler sau iepuri uriași. Două dintre cele mai nepretențioase rase de carne în ceea ce privește condițiile de păstrare sunt „iepurii californieni” și rasa „uriașul gri”. După ceva timp, când crescătorul de iepuri câștigă experiență, puteți trece la reproducerea rasei Gigantului Alb.

Iepuri „California”

Rasa californiană este considerată cea mai profitabilă rasa de carne din reproducerea iepurilor, dar iepurii californieni sunt adesea crescuți în scopuri decorative. Iepurii din această rasă, la fel ca toți iepurii uriași, sunt pregătiți pentru împerechere în 6,5 luni. Femela dă naștere la 7-9 iepuri. Puteți face 4 urmași pe an.

Un iepure californian în vârstă de două luni cântărește 3 kg. Iepurii sunt gata pentru sacrificare în 4 luni. La această vârstă, iepurii cântăresc între 8 kg și 10 kg, dar construiesc masa musculară până la vârsta de un an. După 4 luni de viață, iepurii încep să mănânce mai intens, iar creșterea în greutate încetinește. Fracția în greutate a cărnii este de 55% din greutatea totală a iepurelui, ficatul unui iepure cântărește de obicei 300-400 de grame.

„Uriașul gri”

Iepurii din rasa „Uriașul Gri” sunt considerați carne - blană. Sunt păstrate timp de 4 luni, pentru că, spre deosebire de iepurii „California”, „Giganții gri” încetează să crească la a cincea lună de viață. Iepurii sunt gata pentru prima împerechere în 5 luni. Femela dă naștere la 4-7 iepuri. Femelele rămân însărcinate numai în timpul vânătorii. Perioada de vânătoare „Giganții gri” durează 2 luni. Prima perioadă este iarna, din ianuarie până în martie. Al doilea este vara, din iulie până în august.

Pentru împerechere, plantați femela în cușca masculului și, în niciun caz, nu invers. În caz contrar, masculul poate ucide iepurele..

Greutatea carcasei „Uriașului Gri” este de 3 kg. Ficatul cântărește de obicei 100-250 de grame.

 „Giganții albi”

Iepurii din rasa White Giant sunt considerați broileri. Greutatea lor vie la 4 luni este de 10-14 kg, o carcasă de iepure cântărește de la 6 la 8 kg. Ficatul de iepure cântărește 500 de grame. „Gigantul alb” este susceptibil la coccidioză. Iepurii care au avut coccidioză nu se pot reproduce, de aceea este necesară prevenirea acestei boli. Femela naște 10 iepuri într-un singur okrol.


Opinii: 148