» » Soiuri de iepuri albi

Soiuri de iepuri albi

iepuri Sunt mamifere din familia lagomorfelor. Blana lor este cel mai adesea maro, gri sau gălbuie. Iepurii albi în natură, ca și alte animale de această culoare, sunt foarte rari și există foarte puține rase, a căror caracteristică este blana albă. Pentru direcția blănii, culoarea albă a blănii este de mare importanță - poate fi folosită în culoarea sa naturală sau pictată în orice altă culoare. Cererea pentru aceasta în producția de produse din blană va fi întotdeauna constantă. Să-i considerăm pe cei mai populari rase de iepure cu haina de blană albă.

Albul din Noua Zeelandă

Istoria rasei

Această rasă a fost crescută în California, cel mai probabil din animale importate din Noua Zeelandă. Standardizat în SUA în 1916. Giganții flamande și iepurele belgiene au participat la procesul de creație. Culoarea albă a fost obținută în 1917 de către William Preshaw prin selectarea persoanelor albe din gunoaie Iepuri roșii din Noua Zeelandă.

Aspect

O caracteristică distinctivă a iepurilor din Noua Zeelandă este nuanța roz sau roz deschis a blanii albe pe nas. Blana principală a rasei este albă ca zăpada, lungă și groasă, pe urechi - mai scurtă.

Noua Zeelandă are o mușchiță dolofană îngustă și musculoasă. Ochii au culoarea rubinilor. Urechile sunt mici, largi, în sus. Animalul are un corp rotunjit, picioare posterioare mari, lungi și mușchi pectorali frontali mici și scurti.

Este interesant să vă familiarizați cu selecțiile de rase de iepure: decorativ, blană și jos.

Femelele sunt proprietarii de drapaj. Aceasta este o clapă specială de blană sub bărbie care păstrează grăsimea, care va fi folosită ca sursă suplimentară de energie în timpul sarcinii și alăptării.

Caracteristici productive

Nou-zeelandezii sunt crescuți de dragul piei și carne. Masculul cântărește 4-4,5 kg. Greutatea femelei este puțin mai mare - aproximativ 5 kg. Lungimea corpului masculului este de 47 cm, a femelei - 49 cm. La 7 luni, iepurii ating greutatea optimă - 5 kg. măcel începe de la 4 luni. Producția de carne în această perioadă este de 51,9%. Odată cu creșterea greutății, randamentul crește cu 5-7%. Iepurașii sunt foarte productivi. Într-o litieră, ei nasc 8-9 pui.

Știați? Iepurii reacționează la boală la fel ca oamenii. Iepurii din Noua Zeelandă sunt utilizați cel mai frecvent în laboratoarele medicale din SUA. Aceștia sunt participanți la dezvoltarea de medicamente pentru diabet, tuberculoză, difteria și alte boli..

Gigant alb (uriaș)

Istoria rasei

Crescute în Germania în secolul XX. Baza este luată de la iepurii gigant Flandra, care sunt una dintre cele mai vechi rase de carne și blană din Europa (crescute în Flandra în secolul al XVI-lea).

Scopul selecției a fost obținerea iepurilor cu blană albă perfectă. Albinosii au fost selectați dintre animalele flandre și încrucișate cu chinchilla și uriașii gri. Rezultatul este o rasă cu blană albă excelentă și caracteristici excelente din carne..

Aflați mai multe despre rasa de iepuri uriaș alb.

Aspect

Gigantul alb se remarcă prin lână groasă, foarte frumoasă, albă ca zăpada. Un muschi mare cu fruntea convexă este decorat cu urechi erecte mari. Lungimea lor este ¼ lungimea unui iepure. Au formă largă, cu capetele rotunjite. Ochii sunt mici, roșii. Corpul este mare, alungit. Spatele este drept, lat, crupul este rotund cu mușchii dezvoltați, pieptul este adânc cu o ușoară rugină. Picioare puternice, de lungime medie.Femelele pot avea bărbia dublă - o trăsătură caracteristică a giganților albi. Mușchiul femelei este mai alungit decât cel al masculului.

Caracteristici productive

Gigantul alb se referă la specii de carne și blană. Greutatea masculului este de 4,8–5,8 kg, în funcție de clasă, poate ajunge la 7 kg. Greutatea femelei nu este practic inferioară greutății masculului și este de 5-5,5 kg. Lungimea corpului ajunge la 60 cm. Giganții albi cresc bine în greutate. Abatorul pentru carne începe la vârsta de 5 luni, când animalele ating 80% din greutatea adulților. Producția de carne este de 46–48%. Iepurii sunt mame foarte bune, care au grijă și au grijă de urmașii lor. Iepurele aduce 7-9 copii la un moment dat.

Știați? Rasă Uriașii Flandra în patria sa are multe porecle: „uriaș blând” (pentru plângere extremă) și „iepure universal” (pentru diversele scopuri ale utilizării sale).

Panou alb

Istoria rasei

Pannonul Alb a fost crescut în Ungaria în 1988. Reprezentanții raselor de carne sunt luați ca bază - iepurele alb din Noua Zeelandă, gigantul alb și iepurele din California. Scopul selecției a fost obținerea urechilor albe de maturitate timpurie. Hibridul rezultat - panon alb - atinge o greutate de 2,3 kg la 10 săptămâni.

Aspect

Paltonul Pannonului este alb, gros, strâns la corp. O caracteristică caracteristică a hibridului este un corp alungit proporțional, cu picioare posterioare puternice și picioare frontale mici. Capul este alungit. Urechile sunt mari, rotunjite, erecte. Culoarea ochilor roșu.

Caracteristici productive

Panoul alb se referă la tipuri de carne. Greutatea unui iepure adult este de 4,5–5 kg. Pannonov se distinge prin maturitate timpurie. Până la 3 luni, animalul atinge o greutate de 3 kg. Se crede că sacrificarea poate începe atunci când atinge o greutate de 3,5 kg, indiferent de vârstă. Oasele subțiri vă permit să obțineți un randament crescut de carne în timpul sacrificării - până la 59-62%.

Acest hibrid se distinge prin fertilitate excelentă. Femela este gata să se împerecheze la vârsta de 90 de zile. Poate aduce până la 7 gunoi pe an, fiecare dintre ei va avea până la 8-9 bebeluși.

Important! Lâna oricărui animal constă aproape în totalitate din compuși proteici ai grupului de cheratină. Pentru a-l menține în stare bună, ai nevoie de o cantitate mare de proteine. Acest lucru este important în special pentru iepurii de blană..

Alb vienez

Istoria rasei

Rasa a fost introdusă în 1907 de lucrătorul feroviar austriac Wilhelm Muck. Scopul selecției a fost obținerea unui iepure alb de dimensiuni medii, fără ochi roșii. Pentru a atinge obiectivul, iepurii olandezi au fost încrucișați, inclusiv gigantul flamand și lopul olandez. Iepurele rezultat cu ochi albaștri și blănuri moi este unul dintre cele mai populare în Europa de azi..

Aspect

O caracteristică distinctivă a albului vienez este ochii albaștri. Dacă ambii părinți ai bebelușilor sunt iepuri vieni, atunci ochii lor vor deveni albaștri. Iepurașii cu doar un părinte vienez pot avea ochii observați sau chiar albaștri.

Citiți și despre rasa de iepure Albastru vienez.

Vienezele sunt clasificate ca mijlocii. Au blană de mătase excelentă, cu un pardesiu dens. Paltonul este lucios, alb. Corpul are formă cilindrică cu mușchi bine dezvoltați. Labele sunt puternice, de lungime medie. Urechile sunt rotunde, lungi, erecte. Capul este mare, gâtul scurt, aproape invizibil în poziție de șezut.

Caracteristici productive

Rasa aparține carne și blană. Reprezentanții săi cântăresc între 3 și 5 kg. Abatorul pentru carne începe la 4 luni. Producția de carne este de 51-55%. În ceea ce privește fertilitatea, albii vieni nu au stabilit înregistrări particulare. Femela aduce 6-7 iepuri tineri într-o singură gunoaie și este capabilă să reproducă puii de 6-7 ori pe an.

Important! Datorită căldurii de vară, masculii pot deveni complet sterili. Funcțiile lor de reproducere se vor recupera atunci când vremea va fi rece..

Alb termic

Istoria rasei

Termonul alb sau termon francez a fost crescut la începutul secolelor XIX și XX în Belgia. Când sunt încrucișați, sunt implicați un uriaș alb și un iepure alb din Noua Zeelandă. Rasa rezultată aparține direcției de carne și blană.

Aspect

O trăsătură distinctivă a termenilor francezi este un păr aproape de corp, de densitate medie, fără strălucire. Animalele sunt destul de mari. Capul este rotunjit, mare, pe un gât lung. Urechile sunt destul de mari - până la 16 cm lungime. Ochii sunt roșii. Corpul este lung, de formă ovală, cu mușchi puternici. Crupul este larg și rotunjit.

Femelele au o formă mai grațioasă decât bărbații. Iepurele are o largă rugină, care este absentă la bărbați.

Caracteristici productive

Albii termici sunt versatili. Greutatea lor atinge, în medie, 5 kg. La 4-4,5 luni, reprezentanții rasei cântăresc 4,1-4,2 kg. În timpul perioadei de păstrare, animalele câștigă aproximativ 600-700 g greutate. Sacrificarea poate fi efectuată de la 4 luni. Randamentul cărnii - 48-51%.

Rasa se maturizează timpuriu - femelele sunt gata pentru împerechere deja la vârsta de 3 luni. Rata medie de naștere este de 7-8 iepuri, iar numărul lor pe an poate atinge 7.

afla tot despre creșterea iepurilor acasă, în special despre creșterea iepurelui ca afacere, precum și proprietăți utile carnea de iepure.

Purtător alb (pitic, decorativ)

Istoria rasei

Rasa a fost crescută în URSS la ferma de blană Solntsevsky din regiunea Kursk. Standardul a fost aprobat în 1957. Pentru iepire au fost folosiți iepurii albi Angora și iepurii locali Kursk. Acum rasa are 2 subspecii - iepuri Kursk și Kirov. Obiectivul selecției a fost îmbunătățirea calităților productive ale rasei locale.

Aspect

Animale de blană de mărime medie, caracterizate printr-o formă sferică: un cap rotunjit pe un corp sferic. Urechile sunt de talie medie, alungite, fără ciucuri. Ochii sunt roșii. Paltonul este gros, cu un strat subțire bun.

Jos este ușor și elastic. Productivitatea scăzută de la un individ este de 300-500 g pe an. Lungimea sa este de 5–7 cm, la unii indivizi atinge 15 cm. Calitatea pragului unui iepure nu este inferioară lânii oilor merino.

Sânii femelelor de culoare albă nu au niciun pic. Labe puternice, musculare.

Caracteristici productive

Masculii și femelele cântăresc aproximativ 4-4,5 kg. Acest lucru nu este mult, dar suficient pentru rasa infundata. Lungimea corpului - 54 cm. Femelele ating maturitatea sexuală nu mai devreme de 8 luni. Masculii cu pene albe se păstrează numai pentru reproducere. Restul sunt sacrificate pentru carne la vârsta de 6-7 luni. Producția de carne este de 45%.

Jos poate fi recoltat de la 2 luni. Durata medie de utilizare a femelelor este de 5-6 ani. Iepurii aduc 6-7 iepuri tineri pentru 1 okrol.

Vă sfătuim să citiți hrănind iepuri: ce iarbă poți hrăni iepurii (burdocks, sagebrush, urzica, plante periculoase), iepure dieta de iarnă, făcând fân pentru iepuri.

Îmbunătățirea calităților și a calităților micuțe ale iepurilor este unul dintre domeniile importante ale creșterii animalelor. Creșterea raselor de iepuri albi poate fi o afacere destul de profitabilă, deoarece această culoare specială a părului animalelor este apreciată mai presus de orice..


Opinii: 146