» » Iepuri de satin

Iepuri de satin

Atunci când cresc iepurii, selecția rasei poate fi uneori o problemă. Pentru a ști sigur că tipul ales este potrivit pentru dvs., trebuie să vă familiarizați cu caracteristicile acestuia.

Printre diferitele rase, iepurele satin este popular, care este renumit pentru blana sa specială.

Descrierea și caracteristicile rasei

Iepurele de satin diferă de alte specii în primul rând prin culoarea sa strălucitoare și blana neobișnuită.

Istoric de reproducere

Istoria rasei a început în 1932 într-una din fermele din Indiana, SUA, când s-a văzut o haină neobișnuită la iepurii Havana. Pentru a consolida această caracteristică, precum și pentru a reproduce diferite nuanțe de astfel de lână, proprietarul Walter Huey a început să reproducă persoane cu această trăsătură.

Citește despre cei mai buni reprezentanți ai blanilor și ai raselor de iepuri.

La începutul anului 1934, în orașul Pendleton, acești iepuri au fost prezentați la o expoziție locală, la care au fost selectați cei mai buni indivizi din rasa. Participarea lor nu a fost victorioasă, deoarece judecătorii au evaluat animalele în funcție de caracteristicile standard, iar cele din satin au avut un aspect neobișnuit. Cu toate acestea, iepurii din satin erau încă observați și interesați de ei..În 1946, două subspecii de iepuri din satin au fost recunoscute oficial pentru prima dată. După aceea, au început experimentele, iar în 1956, au fost deja recunoscute 8 subspecii de animale din satin. Și în 2011, mai mult de 12 subspecii cu astfel de blană au fost înregistrate oficial..

Aspect și parametri

Iepurii din satin au următoarele caracteristici:

 1. Greutate: aproximativ 5 kg.
 2. Lungimea corpului, trunchiul: mare, are o formă alungită în formă de con, lungime - medie.
 3. Vârsta abatorizării: 4-5 luni;
 4. Puterea de carne: carnea pură reprezintă 60% din greutatea totală a animalului.
 5. Lungimea și culoarea stratului: 3 cm, pot fi de diferite nuante, firele de par sunt fine si matasoase.
 6. Cap: dimensiuni mici, rotunjite.
 7. Gât: mic, gros.
 8. Paws: mare, masiv, în special spatele.
 9. Ochi: mici, ovale, paralele.
 10. urechile: omis, dar plat.

Știați? Cele mai lungi urechi de iepure care sunt înregistrate oficial sunt de 80 cm.

Adică putem spune că acesta este un animal destul de mare, cu un randament bun de carne și lână de înaltă calitate..

Culoarea și caracteristicile blănii

Iepurii din satin au o blană strălucitoare din satin. Motivul pentru aceasta este o modificare a ADN-ului, și anume gena SA, care face firele de păr foarte subțiri, ceea ce le face moi, netede și strălucitoare. O caracteristică a rasei este că există fire de cari în firele de păr, iar când lumina trece prin ele, părul literalmente începe să strălucească. De asemenea, animalele au un pardesiu gros, care le ajută să tolereze bine vremea rece..

Știați? Mai devreme piei de iepure sateen au fost deseori transmise sub formă de piei de nurcă, deoarece sunt foarte greu de diferențiat.

Culoarea animalelor din satin este foarte diversă. Printre culori și nuanțe se numără următoarele:

 • negrul;
 • ciocolată;
 • roșu;
 • pestriţ;
 • albastru;
 • liliac;
 • alb;
 • chinchilla;
 • californian;
 • cupru;
 • siamez.

Culoarea de cupru se remarcă printr-un aranjament special de diferite culori: albastru - în pardesiu, cupru și portocaliu - în tranziția la stratul principal, cupru întunecat, bogat - pe partea de sus. Există, de asemenea, un strat negru care este aproape invizibil. Gâtul, capul și ochii - mai ușori, pot fi observate cercuri, coadă de ponei în gradient.

Important! În condiții proaste de viață și nutriționale, iepurii pot deveni agresivi față de la fel de la proprietar și la alți iepuri.

Culoarea siameză se remarcă, de asemenea, pentru combinația sa neobișnuită de culori: diverse nuanțe de maro și gri. Deci, de exemplu, picioarele, părțile laterale sunt mai închise, iar urechile, capul, coada sunt mai deschise..

Caracter

Se crede că această rasă este una dintre cele mai flexibile, prietenoase, calme.

În general, aceasta nu este o specie foarte activă. Iepurii satin se simt bine ca animal de companie și chiar au o atitudine pozitivă față de copii. Însă, totuși, necesită o atenție specială și se plimbă când temperatura afară crește peste 20 ° С.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele acestei rase includ:

 • culoarea și structura unică a hainei;
 • caracter calm;
 • randament mare de carne curată;
 • iepurii pot hrăni bebelușii nu numai de felul lor;
 • natalitate mare;
 • nu necesită îngrijiri speciale;
 • dimensiuni mari și greutate.

Dezavantajele includ:

 • este nevoie de mult spațiu pentru locuințe, deoarece animalele sunt mari;
 • nu foarte rezistent la boli.

afla, ce poate răni un iepure.

Adică iepurii din satin, cu grijă corespunzătoare, sunt animale de companie foarte bune, deoarece au mult mai multe avantaje decât dezavantaje..

Creșterea și îngrijirea

Un iepure din satin are nevoie de o cușcă spațioasă cu o casă, deoarece, prin natura lor, aceste animale au nevoie de o nurcă. Este recomandat să luați un animal de companie la o vârstă fragedă, astfel încât să nu întâmpine probleme atunci când vă deplasați și să nu se obișnuiască într-un loc nou. În acest caz, înțelegerea puiului de la mamă este recomandată la vârsta de 2-3 luni, deoarece, cu o separare mai timpurie, copilul poate avea apatie și un apetit slab.

Înainte de a lăsa iepurele în casă, este necesar să se acorde profilaxia animalului împotriva paraziților, vaccinărilor împotriva mixomatozei și a bolii hemoragice virale.

Iepurii sunt foarte susceptibili la atacuri de paraziți mici, așa că merită să știți, cum să scapi de o căpușă și purici la un animal.

O astfel de vaccinare trebuie efectuată după 1,5 luni la fiecare șase luni..Ultimele 2 boli nu sunt tratabile, de aceea vaccinarea preventivă este esențială. Dacă totuși iepurele se îmbolnăvește de una dintre aceste boli, este pur și simplu izolat de celelalte și nu este tratat, adică animalul de companie va fi fatal.

Cușca în sine trebuie să fie echipată cu un alimentator și un băutor și să aibă, de asemenea, o așternut din fân sau rumeguș cu grosimea de aproximativ 5 cm. Este recomandat să schimbați gunoiul de cel puțin 3 ori pe săptămână sau mai des, deoarece se murdărește..

Vă sfătuim să aflați, cum să faci un alimentator și be-it-yourself drinker iepure.

În absența așternutului de înaltă calitate, mai ales dacă cușca este făcută din fier, animalele pot dezvolta boli ale labelor, de exemplu, pododermatita. Dacă se întâmplă acest lucru, este necesar să ungeți rana cu unguent Vishnevsky sau să tratați cu iod. De asemenea, este recomandat să plimbați iepurii afară pe vreme caldă sau să faceți plimbări prin casă fără o cușcă.. Cu o lipsă completă de mers pe jos și de activitate fizică, iepurele poate ceda la obezitate, la care aceste animale sunt predispuse.

La plecare, nu trebuie să permiteți:

 • proiecte;
 • lumina soarelui direct;
 • condiții nesanitare;
 • aer stagnant;
 • temperaturi foarte scăzute.

Crescătorii de iepuri novici ar trebui să știe, este posibil să se dea animalelor varză, porumb, dovleac, sagebrush, crengile de cireș, struguri, mazăre.
Temperatura optimă este de 19–20 ° С. Mesele sunt:

 • fân proaspăt;
 • diverse ierburi;
 • coaja copacilor;
 • nuiele;
 • păpădia;
 • cereale sub formă de mei, mei.

Puteți utiliza, de asemenea, furaje speciale. Cel mai adesea, furajul compus granulat este utilizat din furaj. Este recomandat să transferați treptat animale de companie în astfel de alimente, adăugându-l puțin la dieta lor standard..Condițiile de păstrare într-un șopron special ar trebui să fie aceleași ca în casă, dar puteți face o curte specială pentru plimbare. Pentru a crește iepuri din satin, este necesar să plantați femela lângă mascul. După ce iepurele rămâne însărcinată, va începe să facă un cuib. Puii se întâmplă de aproximativ 5 ori pe an, câte 5-7 iepuri. Deci, putem concluziona că iepurele din satin este un animal destul de mare, cu o haină unică și o culoare interesantă, precum și un caracter agreabil. Cu o îngrijire corespunzătoare, puteți obține o rată mare de gunoi și, în consecință, un randament mare de carne și lână.


Opinii: 157