» » Tipuri de arcul: nume, descrieri și fotografii

Tipuri de arcul: nume, descrieri și fotografii

Buna ziua, ma numesc Vera si sunt un gradinar amator. Ceea ce nu a fost numai în zona mea mică și confortabilă. Există mai multe tipuri de ceapă banală singure. Și cine ți-a spus că era banal? Astăzi voi vorbi despre diferitele tipuri ale acestei plante simple..

Ceapa comestibila: cea mai populara si delicioasa

Care dintre tipurile de ceapă pot fi atribuite comestibilului și care celor decorative nu este o întrebare ușoară. Unele culturi mănâncă chiar și ceapă sălbatică. Dar vom vorbi despre soiuri cultivate.

Ceapa cu bec

Avem cel mai simplu și mai faimos, dar bucătăria noastră de zi cu zi este imposibilă fără ea. Pot fi recoltate aproximativ 350 de centenari de la un hectar. Folosit în medicina populară ca agent rece și antibacterian.

Allium cepa este utilizat în lecțiile de biologie școlară pentru a studia celulele în timpul orelor cu un microscop. De asemenea, este utilizat în studiile gentoxicologice ca organism experimental. Există o mulțime de soiuri de ceapă.

Alistul fistulosum

Cunoscut și sub numele de Tatarka, ceapă batun sau cincizeci de ceapă. Cel mai frecvent în Siberia și Asia de Est. Bulbii sunt slab dezvoltați, dar sunt folosiți pentru alimente, la fel ca restul plantei. Shallots sunt bogate în acid ascorbic, o plantă excelentă cu miere, folosită în medicina orientală.

Allium ascalonicum

Uneori, paharul este considerat unul dintre soiurile de ceapă. Frunzele sale sunt folosite ca hrană, precum și becurile sale în miniatură. Șalii sunt originari din Asia Mică, crescuți în Moldova, Caucazul de Nord, Ucraina și regiunile sudice ale Rusiei, în sudul Europei.

Praz

În Rusia este cultivat aproape peste tot, cel mai popular în Mediterana. Gustul este mai subțire decât cel al cepei. Anterior, becurile din apropierea palatului erau mai dezvoltate, după cum demonstrează imaginile antice ale plantei. Tulpina falsă cu frunze este folosită pentru hrană.

Ceapa-mazga

O plantă de stepă care astăzi crește activ în Siberia, Rusia și țările Asiei Centrale. Folosit ca ierburi sau condiment. Când crește, este nevoie de umiditate. Planta este perenă, sezonul de creștere începe imediat ce zăpada începe să se topească.

Allium schoenoprasum

Se mai numește arpagic. Interesant prin faptul că este bun pentru mâncare, dar decorativ. Mai mult, de la începutul înfloririi sale până chiar toamna. Și florile, bulbii și frunzele cu tulpini sunt bune pentru mâncare.

De asemenea, ceapa comestibilă include:

  • Ceapa de ceapă;
  • ramificat;
  • odorante;
  • siberian.

Și da, nu vă mirați, usturoiul preferat al tuturor și specific, dar și iubitul usturoi sălbatic - de asemenea ceapa.

Tipuri decorative de ceapă

Sunt bune pentru mâncare? Poate, dar sunt crescute ca o alternativă la flori. Iată cele mai populare tipuri.

Allium aflatunense

El este un arc aflatun. Peren. Este endemică la Shan Tien, preferă zonele de mijloc și superioare ale munților. Supraviețuiește în înghețuri până la minus 35 de grade, nu este prea solicitant pentru condiții de creștere, în mod normal supraviețuiește la umbră, dar se simte cel mai bine la soare și în solurile alcaline. Ceapa decorativă Aflatun face o umbrelă spectaculoasă cu flori mici mov.

Cerceiul de aliu

Este destul de potrivit pentru mâncare, are un miros expresiv, puteți mânca atât tulpinile, cât și becul în sine. Dar sunt cultivate tocmai ca plantă ornamentală. Tot vina este inflorescența sub formă de umbrelă ușoară, îndoită în jos. Provine din prairile și pădurile uscate din America de Nord.

Allium cristophii

Inflorescența are o formă expresivă de bilă, florile cu petale subțiri de grație seamănă cu stele purpurii. Crește în Asia anterioară și centrală, preferă centura de munte inferioară și pantele moi. Adoră zonele călduroase și cu mult soare. Poate fi propagat cu bulbi și semințe fiice.

Allium hollandicum

Este confundat uneori cu aflatunianul. Ceapa ornamentală olandeză arată din cauza frunzelor înguste de grație și a unei inflorescențe luxuriante sferice. Florile au formă de stea, picioarele lor sunt lungi, dimensiunea inflorescenței este de până la 0,25 m.

Allium giganteum

Poate fi numit și ceapă uriașă. Frunzele sale cenușii și netede sunt destul de comestibile. Umbrela are forma unei bile și este groasă. Habitat natural - Afganistan, Iran și țările Asiei Centrale. Cel mai adesea crește în centurile inferioare ale munților.

Allium karataviense

Este un arc Kartavian. El a primit un astfel de nume în onoarea lanțului montan kazah Kartau. Ceapa Kartavian este decorativă datorită frunzelor sale largi, neobișnuit, și a unei inflorescențe ușoare. Crește cel mai bine în zonele calde și însorite, pentru a arăta spectaculos, trebuie să plantați în grupuri.

Allium schubertii

Pare interesant din cauza unei umbrele sferice libere, care amintește de o stea cu raze lungi. Cel mai adesea găsit în sălbăticie în Asia de Vest.

Alte tipuri decorative de ceapă includ:

  • City-iubitoare;
  • stalked;
  • Regel;
  • Suvorov;
  • Runda capete;
  • McLean.

Multe dintre ele sunt potrivite pentru creșterea în Rusia.

Rezumând

Există aproape o mie de tipuri diferite de ceapă cunoscute în lumea de azi. Majoritatea sunt comestibile. Multe specii decorative pot fi folosite și ca mirodenii sau ierburi, dar arată mai impresionant în paturile de flori..


Opinii: 174