» » Zygocactus: soiuri și îngrijire pentru ele acasă + fotografie

Zygocactus: soiuri și îngrijire pentru ele acasă + fotografie

De ce iubesc zigotoacele în latitudinile noastre? În primul rând, deoarece sunt ușor de curățat. În al doilea rând, înfloresc chiar și iarna și nu există spini pe ele. Și dacă aveți grijă de ele corect, atunci vor înflori și mai frumos..

Habitatul natural este pădurile tropicale și la o înălțime suficientă deasupra nivelului mării. Întrucât planta este epifitică, nu ia nutrienți din copacii pe care crește. În ciuda abundenței de averse tropicale, apa nici nu persistă pe copaci, iar zigotul este destul de obișnuit cu uscăciunea..

feluri

Există 6 specii cunoscute Schlumbergera. Toți aceștia se remarcă prin nepretenția lor și toți au rădăcina destul de fericită în latitudinile noastre și acasă. Aici sunt ei:

  • Trunchiat. Și-a luat numele de la faptul că vârfurile frunzelor par tăiate. Lăstarul este format din segmente mici, marginile lor sunt șerpuite.Placa frunzelor are o lungime de până la 6 cm.Fructe în fructe de pădure. Florile sunt crimson, somon sau roz;

trunchiat

  • Kautsky. Frunzele sunt similare cu cele trunchiate, dar au dimensiuni mai mici. Florile sunt ușor alungite, de culoare purpurie. Lățimea frunzelor este de aproximativ un centimetru și jumătate, lungimea este de până la 3,5 cm. Petalele florilor sunt ascuțite și înguste;
  • Russeliana. Tulpinile sunt plate, constau din segmente cu dinți (de la 1 la 4 cm). Florile sunt tubulare, cu aproximativ 5 cm lungime, cel mai adesea roz. Fructul este o boabă verzuie;
  • Orssichiana. Florile sunt mari, până la 9 cm lungime, culoarea sfeclă sau roz. Tulpinile cu frunze sunt de asemenea mari - fiecare segment atinge șapte centimetri. Dintii de pe ei sunt, de asemenea, destul de mari. Începe să înflorească în noiembrie. Dacă vremea se potrivește, cactusul poate înflori în martie și august;
  • Opuntia în formă. Tulpinile sunt plate, dințate și destul de înguste. Frunzele devin cilindrice în timp. Florile sunt purpurii sau roz, cu o lungime de aproximativ 6 cm. Fructele sunt verzi și ușor coaste;
  • Microsphaerica. Chiar și la plantele tinere, toate segmentele sunt cilindrice. Lungime - până la 4 cm. Florile sunt mici, de obicei albe.
  • Microsphaerica

Cum să-i pese

În primul rând, zigotul are nevoie de un sol adecvat. Poate fi făcut din turbă slabă, scoarță de pin zdrobită, nisip de râu, cărbune, precum și pământuri de pădure și frunze.

Nu uitați să puneți materialul de scurgere pe fundul vasului (un strat de centimetru aproximativ o treime din vasul în sine). Compactați pământul înainte de plantare.

Se obișnuiește propagarea zigotului prin înrădăcinarea butașilor. În iunie sau primăvară, tăiați în bucăți de tulpini cu câteva frunze. Înmuiați tăieturile în cărbune zdrobit. Uscați butașii câteva zile. Tăierea trebuie acoperită cu o peliculă. Aceasta înseamnă că pot fi plantate..

La plantare, butașii nu sunt adânciți, ci pur și simplu așezați într-o poziție verticală și adăugați suport. Pentru germinare, aveți nevoie fie de nisip, fie de un amestec de nisip și turbă. După apariția rădăcinilor, puteți transplanta într-o oală cu sol pregătit în avans.

Nu se recomandă transplantarea prea des a zigotului. Faceți asta o dată pe an sau doi. Plantele mai vechi trebuie replantate la fiecare 4 ani. Ghivecele pentru ele nu trebuie să fie foarte adânci, ci largi, deoarece în epifite majoritatea rădăcinilor sunt situate orizontal și pe suprafața în sine.

După transplantare, abțineți-vă de la udare câteva zile.

Grija de un Schlumberger nu este atât de dificilă. Dar există câteva reguli. Este mai bine să-l crești în camere luminoase, dar umbriți lăstarii de la soare. Este mai bine să plasați Schlumbergerul în camera de sud sau în partea de est a casei. Schlumberger nu va înflori dacă îi lipsește lumina.

După înflorire, dați-i liniștea: mutați-o într-o cameră mai rece și apă mai puțin. După câteva luni, puteți reveni la locul său.

Temperatura ideală pentru un zigocac este de la 18 grade deasupra golului până la 22. În timpul iernii, poate rezista la 13 grade peste zero. În căldura de vară, duceți-o în grădină sau pe loggia: planta este tropicală, dar nu-i place căldura. Protejați, de asemenea, Schlumbergers de apariția frigului pe timp de noapte și curenții.

Păstrați umiditatea în cameră peste medie. Nu uitați să pulverizați des cactusul. Dar udarea prea des nu este recomandată. Pământul trebuie să se usuce 4 centimetri, iar apa trebuie să fie caldă și purificată. Drenează bine solul, deoarece Schlumberger (în special rădăcinile) este sensibil la boli fungice.

Este mai bine să alegeți îngrășăminte destinate plantelor care înfloresc. Aplicați în doze mici o dată pe lună. Este obligatoriu să fertilizați în perioadele în care zigotul crește sau înflorește.

După înflorire, lăstarii tineri (o parte din ei) trebuie tăiați acolo unde se articulează lobii.

Dăunători, boli

Nu sunt atât de comune între Schlumberger. Deci, putreziunea cladofilă Fusarium sau Drechslera se poate dezvolta. Acestea sunt boli fungice care afectează atât rădăcina, cât și frunzele. Există, de asemenea, putrezirea târzie, mai precis, rădăcina și tulpina Pythium și Phytophthora. Toate acestea sunt boli fungice.

Cea mai frecventă putregai bacteriană este moale. Poate fi tratat cu fungicide cu acțiune complexă.

Printre paraziți, cel mai obișnuit acarian păianjen, care este combătut cu insecticide, de exemplu, Aktara sau Aktellika.

Floare


Opinii: 134