» » Forme neobișnuite pentru cărările din grădină din materiale de fier vechi

Forme neobișnuite pentru cărările din grădină din materiale de fier vechi

Forma de cale a grădinii este matricea în care se toarnă cimentul. După ce se întărește, se obține o țiglă, cu care este acoperită zona suburbană.

Pentru a realiza șabloane cu propriile mâini, se folosesc diverse materiale la îndemână. Poate fi lemn, metal sau silicon. Fiecare dintre ele are propria sa tehnologie de umplere. Au o varietate de forme geometrice: dreptunghi, pătrat sau oval..

Avantajele formelor de casă

Utilizarea unui formular pentru o potecă de grădină face posibilă îmbunătățirea unei căsuțe de vară, crearea unor căi de diferite configurații pe teritoriul său. Dacă șablonul este realizat manual, atunci are individualitate. Chiar și cu un contur imprecis, acesta va diferi în continuare de originalitate. Le puteți face din orice mijloace disponibile..

Realizarea elementelor de pavaj din matrice realizate de sine are alte avantaje:

 1. 1. De vreme ce lucrările sunt efectuate la fața locului, nu există livrări de plăci finite.
 2. 2. Nu este necesară organizarea procesului de uscare. Vindecarea se efectuează la fața locului.
 3. 3. Este posibilă diversificarea designului site-ului. Pentru aceasta, la soluție se adaugă piatră zdrobită sau pietricele de diferite culori..
 4. 4. La formarea unei plăci, compoziția amestecului este reglată. Scade sau mărește grosimea produsului finit.
 5. 5. Folosind un stencil, suprafața plăcii imită o piatră. Orice tipărit poate fi format pe ea.
 6. 6. Datorită șabloanelor realizate de sine, plăcile create vin în diferite configurații.

Proces de fabricație

Pentru a realiza o matriță cu propriile mâini, trebuie să alegeți un material. În mod alternativ, se folosesc țevi din care sunt tăiate inelele. Uneori se folosește tablă care este pliată într-un poligon și nituită. Sau puteți crea o bază de lemn.

Cea mai bună opțiune sunt matrițele din silicon. Rezistă la mai multe cicluri de umplere.

Pentru a da soluției o anumită culoare, i se adaugă un pigment colorant..

Produs metalic

Acest stencil este cel mai ieftin. În acest scop, este selectată tablă. Acesta poate fi un recipient vechi sau un rezervor cu pereți subțiri. Plăcile de pavaj rezultate sunt rotunjite. Rotunjimea se datorează formei fundului. Pentru ca produsul înghețat să poată fi îndepărtat cu ușurință, pereții și partea de jos se ung cu ulei vegetal.

Alternativ, se folosesc conserve de hering. Partea inferioară este tăiată preliminar. Forma rotundă a pereților poate fi lăsată sau dată aspectul unui poliedru.

Dacă există o foaie de metal, fâșiile se taie cu foarfeca. Li se oferă orice fel de formă geometrică, iar capetele sunt fixate cu nituri..

Stencil metalic fără fund

Structura din lemn

Stencilele din lemn sunt, de asemenea, modele ieftine:

 1. 1. Pentru aceasta, cofrajul este realizat din blocuri de lemn. Sunt prelucrate cu atenție.
 2. 2. Apoi, cu ajutorul unghiilor, acestea sunt doborate sub formă de dreptunghi, pătrat sau triunghi. Dacă doriți, barele pot fi aranjate în formă de poliedru.
 3. 3. O foaie de fier este bătută în cuie.

Pentru fabricarea plăcilor, mortarul de ciment este amestecat cu nisip. Se pregătesc pietre mari. Un amestec gros de ciment-nisip este așezat pe fund cu un strat de 5 cm. Pietrele sunt presate în el. Nu ar trebui să se înece.

Pentru rezistență, întărirea este prevăzută în soluție. Ea împiedică plăcile să se destrame.

Ștergeți suprafața superioară cu o cârpă. După uscare, plăcile sunt îndepărtate cu atenție.

Stencil din silicon

Astfel de forme sunt de înaltă calitate și costuri reduse. Materialul se întărește bine la temperatura camerei. Ordinea muncii este următoarea:

 1. 1. În prima etapă, este montat un cadru din lemn. Barele sunt bine prelucrate. Designul este pliabil.
 2. 2. Este selectată o placă decorativă sau o placă de pavaj, care este așezată pe partea inferioară a modelului. Grosimea probei trebuie să fie mai mică decât înălțimea cofrajului. Atunci când se pune, este important să se mențină goluri egale pe toate părțile. Aici va curge siliconul.
 3. 3. Filmul ulei este așezat dedesubt. De asemenea, unge pereții cofrajului.
 4. 4. Siliconul se toarnă de sus. Tot timpul necesar pentru a vă asigura că bulele de aer vor ieși..
 5. 5. După întărire, forma moale este îndepărtată cu atenție. Este umplut cu mortar de ciment.

Matrița din silicon rezistă la aproximativ 1000 de umpluturi.

Varietate de tipuri de forme

În funcție de tipul de piesă, un formular sau altul este realizat în versiunea finală. Când se formează calea principală, în acest loc este așezată o țiglă dreptunghiulară. Aspectul clasic arată bine aici. Alte soiuri sunt prezentate în tabel.

FotografiaDescriere
Formele de traseu sunt adesea realizate fără fund.
Dacă locul de pe șantier este format sub pavaj gratuit, atunci configurația pietrei este aleasă într-o configurație diferită
Calea, așezată din pietre rotunjite, arată ciudată. Este situat lângă paturi de flori sau un foișor. Aici stenculele din silicon vin la salvare

Decorarea plăcilor

Pentru iubitorii de idei creative, modelul de țiglă este prezentat sub forma unui mozaic sau format cu ajutorul unei foi verzi. Totul depinde de proiectarea zonei suburbane. Ordinea de lucru pentru realizarea plăcilor de mozaic este următoarea:

 1. 1. Pregătirea unei foi de hârtie. Înfricoșat de lipici. Pe el sunt așezate cioburi colorate de plăci ceramice..
 2. 2. Un amestec de beton este turnat în matriță și o foaie de hârtie este plasată deasupra, mozaicat în jos.
 3. 3. După o zi de uscare, produsul este îndepărtat.

  Formând un strat de mozaic

Alternativ, orice urmă se formează pe suprafața suspensiei. Poate fi o imprimare de mână sau de picior, care este lubrifiată în prealabil cu vaselină..

Amprente de mână și picioare pe plăci

Urma unei frunze de brusture pare originală, care se va dovedi pe o soluție prevăzută cu un strat de 5-7 cm. Toate marginile sunt netezite perfect cu o spatulă. Apoi foaia este îndepărtată.

Tipărirea configurației foilor

Dacă aveți o căsuță de vară, ar trebui să aveți grijă de designul său decorativ. Căile frumos amenajate cu dale vor schimba complet aspectul teritoriului. Pentru a face munca mai ieftină, formularele sunt făcute manual. Costurile vor fi minime, deoarece acestea pot fi realizate din materiale de fier vechi care sunt întotdeauna prezente în țară..


Opinii: 81