» » Cum să faci un pat frumos și de încredere cu propriile mâini din lemn

Cum să faci un pat frumos și de încredere cu propriile mâini din lemn

Pat de bricolaj din lemnNu este întotdeauna posibil să cumpărați mobilă ieftină pentru o casă de vară sau o casă. Dar puteți face rapid un pat cu propriile mâini din lemn și nu este rău să economisiți bani în acest sens. Mai mult, dimensiunea produselor va corespunde complet dimensiunii camerei. Ai nevoie doar de un set mic de instrumente pentru prelucrarea lemnului, lemn de calitate și puțină experiență.

Beneficiile paturilor din lemn masiv

pat din lemn masivMaterialul din care va fi făcut patul va afecta și mai mult calitatea aerului din cameră și rezistența somnului proprietarului. În prezent, mobilierul pentru cele mai scumpe interioare este confecționat din lemn masiv, care este considerat un material foarte valoros..

Selecția de paturi din lemn în magazine este uriașă. Multe tipuri, modele, tipuri de lemn și nuanțele sale, vă permit să achiziționați o piesă de mobilier care completează cel mai armonios designul creat anterior de aproape orice cameră. Mai mult, dacă faceți singur patul.

Mobilierul din lemn are multe avantaje, inclusiv:

 • prezența unui miros specific plăcut caracteristic lemnului de conifere;
 • lemnul natural nu conține compuși chimici nocivi pentru oameni și animale de companie și nu evaporă substanțe periculoase în aerul înconjurător;
 • puteți alege în mod independent nuanțe de lemn pentru un pat de casă - întunecat (nuc, cireș, castan) și ușor (arțar, frasin), mesteacăn).

Este mai bine să lăsați toate piesele și unitățile din lemn - acest lucru va simplifica întreținerea, va îmbunătăți aspectul și va pierde durata de viață a întregului produs.

Înainte de a începe să faceți un pat cu propriile mâini din lemn, trebuie să desenați o schiță, pe baza căreia puteți face un desen detaliat și să puneți toate dimensiunile. De asemenea, achiziționați toate materialele, componentele și accesoriile necesare - față și conectare. Nu uita de saltea. Dimensiunea sa poate fi decisivă.

Pentru cei care nu au făcut niciodată acest lucru, puteți începe introducerea dvs. în meseria de dulap pat de copii din lemn. Este mult mai mic, va fi mult mai ușor să marcați și să decupați componentele. Mărimile sunt selectate în funcție de înălțimea copilului. Dacă încercați, calitatea lucrării va fi destul de ridicată. Mobilierul se va dovedi puternic și durabil.

Cât de ușor este să faci un pat cu propriile mâini din lemn

pat simplu din lemn

Înainte de a începe munca, trebuie să vă familiarizați cu tipurile și dimensiunile standard ale paturilor pentru adulți:

ModelLăţimeLungime
1Un dormitor50 până la 80 cm170‒200 cm
2Unu si jumatate100 până la 120 cm120‒200 cm
3Dubla160 - 180 cm200‒220 cm

De asemenea, trebuie să țineți cont de sarcina pe structură - greutatea maximă estimată a persoanelor care vor dormi în pat sau se odihnesc. Și apoi, ținând cont de datele obținute, ar trebui să cumpărați panouri și bare cu cei mai potriviți parametri..

Principiul realizării unui pat din lemn cu propriile mâini nu este atât de complicat. Rama trebuie să fie din lemn masiv, deoarece este ușor de prelucrat. Și un astfel de produs va arăta grozav. Dacă achiziționați materiale de înaltă calitate, de preferință fără noduri și prelucrate în prealabil pe o mașină de măcinat, puteți economisi nu numai timp, ci și energie.

Desene și diagrame de paturi din lemn

desen de pat din lemnDacă un pat este necesar pentru o reședință de vară și va fi făcut în același loc, atunci cel mai probabil toate instrumentele care pot fi necesare sunt deja pe stoc. De exemplu, va fi dificil de făcut fără un ferăstrău circular dacă trebuie să vedeți plăcile existente pe lungime pentru a reduce lățimea lor sau a le pune pe șipci.

Cu siguranță veți avea nevoie de:

 • burghiu;
 • dispozitiv pentru reglarea burghiului la un anumit unghi;
 • pătrat de tâmplărie;
 • Sander.

Și, de asemenea, trebuie să pregătiți șuruburi autofiletante cu o lungime de 30, 50 și 60 mm, șmirghel de diferite dimensiuni de cereale, lipici din lemn, cleme, chit de lemn, pata, perii și lac acrilic pe bază de apă pentru lemn. Tăierea cherestelei se face pe baza desenelor și dimensiunilor.

Etapele de lucru sunt următoarele:

 1. Realizare cadru. Plăcile pregătite sunt fixate cu șuruburi autofiletante, care se înșurubează în unghi. Capetele sunt prelucrate cu o râșniță. Verificați colțurile. Vopsit sau lăcuit.rama patului din lemn
 2. Fixarea suporturilor pe partea inferioară a suportului. Cadrul finisat este de obicei plasat pe partea sa pentru a simplifica procesul. Nu trebuie să existe goluri între bara care ține fundul suportului și suport. Toate orificiile de la șuruburile autofiletante sunt acoperite cu un chit special, apoi șlefuite cu șmirghel.fixarea suporturilor
 3. Făcând șase picioare. Barele de 10x10 cm sunt potrivite, lungimea de 10,5 cm. Picioarele pot fi drepte sau ușor tevite.
 4. Picioarele sunt fixate cu șuruburi autofiletante de 60 mm. Au nevoie de două pentru fiecare picior. Acestea trebuie înșurubate de-a lungul orificiilor de ghidare, ceea ce va reduce posibilitatea împărțirii lemnului.asamblarea patului cu șuruburi autofiletante
 5. Benzile decorative sunt lipite de partea superioară a cadrului și sunt fixate cu cleme. În cele din urmă, atașează șipcile la partea inferioară a cadrului cu cuie..fixare durabilă
 6. Așezați patul și așezați salteaua la loc.patul este gata

Aceasta este o versiune a unui pat foarte simplu, fără cap. Poate fi din lemn, MDF, PAL, panouri moi de diferite forme. Titlul din lemn este vopsit cu vopsea în ulei sau decorat cu marqueterie.

Toate paturile făcute din lemn, ale căror fotografii pot fi văzute aici, vă vor permite să creați un interior ieftin, dar foarte frumos și confortabil în țară sau într-o casă de țară..

Rezumând

Un pat, o canapea sau un pătuț auto-concepute vor ajuta la crearea unui interior original pentru orice cameră..

Pentru un dormitor mic dintr-un apartament sau o garsonieră de dimensiuni mici, va fi relevant un model de pat cu mecanism de ridicare. Acest lucru va permite să adăugați o alta la principalele sale funcții - depozitarea lenjeriei de pat și unele lucruri..

Paturile supraetajate pentru copii arată foarte interesante. Procesul de fabricație este similar cu cel prezentat mai sus. Acesta diferă numai prin faptul că două dane mai mici sunt așezate una deasupra celeilalte. Se cere respectarea standardelor de siguranță prescrise și atașarea picioarelor la podea.

Pat bugetar din lemn - video


Opinii: 75