» » Cum să arunci plăci de pavaj pentru tine pentru o cabană de vară

Cum să arunci plăci de pavaj pentru tine pentru o cabană de vară

Atunci când aranjați trasee într-o căsuță de vară sau în apropierea unei case de țară, toată lumea își dorește să fie nu numai funcționale, ci să se încadreze și în designul general al peisajului. Găsirea plăcilor potrivite nu este întotdeauna posibilă. În astfel de cazuri, mulți decid să creeze dale de pavaj cu propriile mâini acasă. Vă vom spune cum să faceți acest lucru în acest material..

Realizarea plăcilor acasă, merită

În primul rând, să ne dăm seama cât de profitabil este să faceți singur plăci. Procesul creării sale necesită mult timp, muncă și îngrijire.. Un plus incontestabil - în consecință, obțineți o cale exclusivă, realizată în conformitate cu designul casei dvs. și peisajul înconjurător. Experimentarea cu culori de țiglă pentru a crea modele incredibile.

Există, de asemenea, o latură economică: plăcile de pavaj realizate manual pentru căile din casa de țară sunt mult mai ieftine decât produsele finite. În plus, puteți realiza o acoperire în conformitate cu specificul utilizării sale. Pentru acoperirea locurilor de joacă, a traseelor ​​pietonale, a intrărilor în garaj, sunt prezentate cerințe complet diferite de rezistență și alte caracteristici..

Pavarea procesului de fabricație a plăcilor

Deci, dacă vă inspirați ideea de a crea singur o acoperire, să aruncăm o privire mai atentă la această întrebare..

Realizarea unei forme individuale

Pentru a realiza o țiglă pentru o cabană de vară cu propriile mâini, veți avea nevoie de un formular în care produsele să fie turnate. Formulare adecvate pot fi găsite în orice magazin specializat. Vi se va oferi o gamă largă de produse din plastic, ca formă și dimensiune. Dar trebuie să ne amintim că majoritatea sunt proiectate doar pentru 200 de umpluturi.. Prin urmare, după ce ai decis formularul, trebuie să cumperi aproximativ o duzină de astfel de containere..

Știați? Realizarea matrițelor de țiglă cu propriile mâini poate fi transformată într-un proces creativ folosind o mare varietate de recipiente. De exemplu, containerele alimentare sunt potrivite pentru această afacere. Sunt destul de moi, flexibile și durabile..

Selectarea materialelor și pregătirea soluției

Pentru a pregăti o soluție pentru o viitoare țiglă, trebuie să cumpărați ciment și nisip, veți avea nevoie și de apă. Calitatea amestecului depinde de proporțiile de păstrare și de calitatea cimentului utilizat. Pentru cărările de grădină, se recomandă utilizarea cimentului de calitate M 500. Toate componentele trebuie să fie curate, fără murdărie, frunze. Dacă pietrele mari se întâlnesc în nisip, nu contează. Acest lucru va oferi țiglelor o textură specială..

Știați? Este posibilă creșterea rezistenței și rezistenței plăcilor la extremele de temperatură prin adăugarea de soluții plastifianți speciali..
După ce au umplut componentele în proporția necesară în recipient, acestea trebuie amestecate. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza un perforator cu atașament mixer. Dar dacă intenționați să fabricați volume mari, este mai bine să achiziționați o betonieră în avans..

În ultimul caz, nisipul este turnat pentru prima dată în instalație, mixerul este pornit și cimentul este adăugat treptat la acesta. După aceea, fără a înceta să agite amestecul, adăugați apă și plastifianți în porții mici, după cum este necesar..

Important! Apa excesivă va face ca betonul să fie mai puțin rezistent, iar plăcile să se prăbușească rapid în timpul utilizării. Pentru a împiedica soluția să absoarbă excesul, la acesta se adaugă fibre de întărire și aditivi hidrofuganți.
Pentru ca țiglă să obțină culoarea dorită, la soluție se adaugă diferiți pigmenți anorganici. Este important ca acestea să fie rezistente la condiții alcaline, condiții meteorologice și razele ultraviolete. Atunci plăcile dvs. își vor păstra culoarea mult timp. Se recomandă să adăugați mai întâi aproximativ 30-50 g de colorant la soluție și să creșteți treptat cantitatea acestuia, dacă este necesar. De regulă, soluția capătă o culoare uniformă în 5-7 minute. Și absența de buline în ea indică disponibilitatea soluției de utilizare..

Cum se toarnă o soluție într-o matriță, caracteristicile procesului

Soluția poate fi turnată acum în forme. Înainte de aceasta, formele trebuie lubrifiate cu orice ulei, dar mai bine cu emulsol. Apoi, după uscare, puteți îndepărta cu ușurință produsul.

Important! În această etapă, puteți crește rezistența produsului. Pentru a face acest lucru, turnați pe jumătate soluția în matriță, apoi puneți o sârmă, o tijă de metal sau o plasă în ea. Apoi adăugați soluția până la capăt.
Dar întrebarea despre cum să faceți plăci de pavaj cu propriile mâini nu se termină aici. În soluție pot exista bule, care fac ca masa de ciment să fie slăbită inutil. Pentru a elimina această problemă, este necesar să se stabilească formularele pe o masă vibrantă. În timpul agitării constante, aerul în exces va ieși din beton. Acest tabel poate fi înlocuit cu orice raft sau raft. Formularele sunt așezate pe ea, apoi structura este tapetată pe toate părțile cu un maț.

Cum să vă uscați corect plăcile și când să le folosiți

Următoarea etapă este uscarea produselor finite. Formele turnate trebuie acoperite cu folie de plastic și așteptați aproximativ 3 zile. Asigurați-vă că nivelul de umiditate necesar este menținut în viitoarea țiglă. Pentru a face acest lucru, ele pot fi umezite periodic cu apă..

După uscare, formele sunt tapetate ușor, marginile sunt pliate înapoi și produsele sunt scoase. Dar acestea nu pot fi utilizate încă - este necesar să reziste încă 3-4 săptămâni pentru ca țiglă să se usuce și să se întărească.

Tehnologia de fabricare a țiglelor de cauciuc

Pe lângă beton, firima de cauciuc este folosită la fabricarea plăcilor. Este fabricat din anvelope auto reciclate. Anvelopele în sine sunt, de obicei, confecționate din materiale de înaltă calitate, deoarece pot rezista mult timp la sarcini mari.

Jetoanele fabricate din ele pot avea diverse fracții, care variază de la 0,1 mm la 10 mm. Care dintre ele trebuie să depindă de locul în care se va afla gresia de cauciuc și de încărcările care vor fi supuse..

Este realizat, de regulă, în negru, dar uneori poate fi vopsit în alte culori. Mai mult, de obicei, sunt vopsite fracții mari (2-10 mm), costuri mult mai ieftine, deoarece pot include piese din metal și materiale textile.

Important! Când faceți plăci colorate, este necesar să o formați în două straturi, dintre care unul este colorat. Acest lucru este permis dacă grosimea totală a produsului este mai mare de 1,5 cm. Tigla neagră poate fi mai subțire, dar sunt realizate într-un singur strat..
Producția de plăci de cauciuc în sine are loc în trei etape..
 • În stadiul pregătitor se prepară firimitură de cauciuc. Pentru aceasta, anvelopele sunt scoase din inelele mărgele și sunt supuse procesării mecanice criogenice. Apoi se obține o firimituri cu o fracție de 1-4 mm.
 • Apoi, un amestec trebuie preparat din firimitură, adăugându-l un liant poliuretanic. În aceeași etapă, se adaugă diverse pigmenți pentru a colora plăcile..

 • Amestecul preparat este comprimat pe o presă vulcanizantă. Vă permite să setați plăcile la grosimea și densitatea dorite. Procesul de presare poate fi rece sau fierbinte. Totul depinde de ce fel de echipamente cumpărați pentru muncă.
 • Umplerea pistei cu beton

  Un alt mod de a crea o cale frumoasă în țară este de a o umple cu beton. Acest proces trece prin următoarele etape:

  • marcarea teritoriului pentru căi;
  • pregătirea solului;
  • instalarea cofrajelor;
  • formarea de perne;
  • instalarea elementelor de armare;
  • turnarea betonului.

  Material și instrumente necesare

  Pentru a începe, trebuie să selectați în prealabil materialele și instrumentele necesare:

  • Piatra zdrobita;
  • nisip (de preferat râu);
  • beton;
  • șnur și știfturi pentru marcare;
  • recipient pentru soluție;
  • material pentru acoperișuri;
  • găleată;
  • lopata ascutita;
  • Maestru OK;
  • armare (optim 12 mm grosime);
  • placaj sau panouri pentru cofraj.
  Când toate instrumentele și materialele sunt colectate, puteți începe lucrul direct.

  Cum se amestecă mortarul de beton

  În primul rând, trebuie să frământați soluția. Este format din 3 componente (ciment, nisip și piatră zdrobită), care sunt amestecate într-o anumită proporție: o găleată de piatră zdrobită și 3 găleți de nisip sunt luate într-o găleată de ciment. Este mai bine să le frământați într-o betonieră..

  Știați? Uneori este recomandat să luați două găleți de moloz și ciment, dar în acest caz este necesar să nivelați soluția folosind un șapă vibrator. Dacă nu este acolo, este mai bine să rămâneți la proporția de mai sus..
  Amestecarea începe prin adăugarea de apă la betonieră. Apoi se adaugă nisip și se agită constant, se introduce ciment. Când nisipul este distribuit uniform în toată masa, soluția este considerată gata. Acum puteți începe să completați.

  Turnarea betonului în cofraj

  Această etapă are, de asemenea, mai multe etape. Cea mai rapidă și ușoară - marcarea urmelor. Este necesar să se determine în prealabil unde vor trece, ce lățime trebuie să aibă și ce sarcini să experimenteze. Apoi cârligele sunt conduse în pământ printr-o distanță uniformă și se trage o frânghie între ele.

  Acum trebuie să pregătiți solul pentru turnare. Pentru a face acest lucru, stratul superior de sod este îndepărtat la o adâncime de aproximativ 7 cm, iar rădăcinile plantelor sunt îndepărtate. Dacă nu sunt îndepărtate, acestea vor putrezi în acest loc, se vor forma goluri în care se va acumula apa. Iarna, acesta va îngheța, deplasând betonul. Acest lucru poate provoca fisurarea pieselor..

  Următoarea etapă este instalarea cofrajelor din plăci sau placaj. Acesta din urmă vă permite să oferiți traseului curbe frumoase..

  Important! Este necesar să completați calea în piese, astfel încât să existe cusături pentru a compensa compresia și dilatarea betonului datorită temperaturilor ambiante diferite. Prin urmare, cofrajul poate fi instalat în piese. În plus, va reduce consumul de materiale..

  Apoi este instalată o așa-numită pernă, care va acționa ca drenaj, precum și distribuirea uniformă a încărcăturii pe șină. Se formează o pernă de nisip și pietriș. Nu rețin apă, așa că nu va rămâne acolo și se va extinde iarna din cauza înghețului. Dar nisipul în cele din urmă se scufundă sub dărâmături. Pentru a preveni acest lucru, materialele de impermeabilizare sunt așezate direct pe sol: material pentru acoperișuri, agrofibre sau geotextil.

  Ultimele două sunt permeabile la apă, dar nu putrezesc. Când perna este pe loc, trebuie să fie modificată. Mai mult decât atât, este recomandat să udați nisipul uscat în prealabil. Astfel, comprimă mai bine, ceea ce va preveni golurile. Dar asigurați-vă că stratul cade.

  Știați? Uneori, pietre plate sau un șapă subțire de beton sunt folosite pentru a forma perna. Dar, în acest caz, este necesară aprofundarea traseului în avans prin grosimea acestora..
  Aproape totul este gata pentru turnare, dar mai întâi trebuie să așezați o armătură sau ochiuri de armare. Pentru aceasta, calea pregătită este acoperită cu folie de plastic pentru a preveni uscarea prematură a betonului. Trebuie să se întărească, iar acest proces chimic implică lapte de ciment, care lasă rapid amestecul în nisip.

  Acum puteți completa pista. Dacă este o zonă pietonală, atunci perna, împreună cu betonul, ar trebui să formeze un strat cu o grosime de 5 cm sau mai mult. Cu o utilizare mai agresivă a pistei, stratul trebuie să aibă o grosime de 7,5 cm. Cimentul este turnat în porțiuni, fiecare fiind nivelat și compactat până la apariția laitancei de ciment. Când amestecul s-a uscat puțin, acesta poate fi tuns cu o spatulă și, dacă este necesar, pot fi instalate elemente decorative. Apoi, cimentul trebuie acoperit cu o peliculă în același scop - astfel încât să se întărească, și să nu se usuce, trebuie udat periodic.

  Dacă intenționați să turnați ciment în mai multe straturi, intervalele dintre turnare nu trebuie să fie mai mari de o zi. În caz contrar, stratul superior nu va respecta partea inferioară.. După aproximativ 3 zile, cofrajul poate fi îndepărtat, iar pasarela poate fi folosită în câteva zile..

  După cum puteți vedea, este destul de simplu să acoperiți căile din țară sau la o casă de țară cu țiglă din propria noastră producție. Acest lucru vă va ajuta să economisiți la îmbunătățirea terenului..


  Opinii: 180