» » Piste de grădină diy

Piste de grădină diy

Piste de grădină DIYÎntr-o grădină frumoasă, bine planificată, cărările ar trebui să fie îngrijite, frumoase și bine îngrijite. Amenajarea unei grădini poate deveni mai puțin costisitoare dacă alegeți materiale ieftine pentru designul acesteia și faceți lucrări singuri. În articolul nostru vă vom spune cum și din ce puteți face căi de grădină solide și frumoase cu propriile mâini, care vă vor servi mai mult de o duzină de ani..

Facem piese cu propriile noastre mâini

Trasee de grinzi sau scânduri

Puteți așeza pur și simplu placi neplanificate pe sol peste mișcare, la o distanță mică unul de celălalt. E în regulă dacă nu este foarte egal. Golurile dintre scânduri pot fi acoperite cu pietriș fin sau pământ. În timp, iarba va începe să crească între scânduri, iar cărările vor deveni și mai pitorești.

Calea borduluiÎn fotografie: O cale făcută din scânduri

Dacă nu vă place stilul rustic și doriți ca cărările de lemn să pară mai nobile, este mai bine să săpați un șanț de-a lungul lățimii și lungimii căii viitoare, așezați o așternut geotextil pe fundul său, acoperiți-l cu un strat de nisip, nivelați-l, așezați un strat de moloz pe nisip, apoi din nou, un strat de nisip și numai după aceea, așează calea cu scânduri de lemn și umple golurile dintre ele cu nisip sau pietriș.

Calea din gradina din lemnÎn imagine: poteca de grădină din lemn

Puteți așeza mai întâi blocuri de beton pe sol, și deja pe ele - scânduri: calea se va ridica ușor peste nivelul solului și va dura mai mult. Și va arăta neobișnuit și atractiv..

Pasarelă din scânduri de lemnÎn fotografie: O cale făcută din scânduri de lemn

Lemnul a văzut cărări

Căile pavate cu discuri obținute prin tăierea unui trunchi de copac arată elegant. Dar mai întâi, pe locul traseului planificat, trebuie să săpați un șanț, să-l acoperiți cu geotextile, să așezați un strat de nisip pe el și să-l tamponați bine. Apoi, discurile sunt așezate de-a lungul căii, iar golurile dintre ele sunt acoperite cu nisip, pietriș sau pietre mici..

Calea de grădină din tăieturile de ferăstrăuÎn fotografie: poteca de grădină din tăieturile de ferăstrău

Căile de grădină făcute din așchii de lemn

Această metodă este simplă și deloc costisitoare, dar rezultatul este excelent: căile arată decorativ și, în plus, nici o singură buruiană nu se va sparge prin așchii. Ca și în alte cazuri, mai întâi, se face un șanț adânc de-a lungul lungimii și lățimii traseului grădinii, sunt așezate borduri de piatră sau cărămidă de-a lungul marginilor sale, partea inferioară a șanțului este acoperită cu nisip, tamponată și apoi umplută cu jetoane.

Adevărat, din când în când va trebui să turnați jetoane pe pistă, deoarece în timp acest umplutură scade și prăjeste.

Există și alte idei despre cum să faci cărări din grădină din lemn. Veți afla despre acestea din următorul videoclip:

Video

Căile de grădină din piatră

Căile de piatră arată scumpe și foarte fiabile. Ele nu se vor încadra doar în orice interior, dar, fără îndoială, o vor decora, înnobila și vor servi mult mai mult decât cele din lemn, fără a-și pierde efectul decorativ în timp. Puneți pietre plate pe o pernă de pământ, apăsându-le în ea, dar dacă puneți pietre pe un mortar de ciment, calea va fi mai puternică și mai durabilă. Dar pentru o astfel de cale, trebuie mai întâi să săpați un șanț.

Calea de grădină din piatrăÎn fotografie: poteca de grădină din piatră

Puteți îndepărta un strat de gazon cu o grosime de 20 cm la locul viitorului traseu, instalați o bordură joasă de pietre sau plăci metalice pe părțile laterale, turnați și nivelați nisipul de-a lungul fundului șanțului, acoperiți-l cu geotextile și apoi umpleți șanțul cu pietricele mici, ecranări de piatră sau pietriș.

Poteca de grădinăFoto: poteca de grădină

Căi de cărămidă

Căi minunate sunt obținute din pavaj sau cărămizi, deoarece acest material de construcție poate fi pus în diferite modele geometrice, cum ar fi parchetul. Pregătiți un șanț, limitați-l în jurul marginilor cu plăci așezate pe o margine, tamponați de-a lungul fundului mai întâi un strat de moloz, apoi un strat de nisip și așezați cărămizi pe nisip și apăsați-le. Umpleți golurile dintre cărămizi cu pietriș sau nisip.

Calea cărămiziiÎn fotografie: calea cărămizii

Piste de grădină din beton

Căile de beton sunt puternice, durabile, confortabile și, cel mai important - neutru. Acest lucru înseamnă că vor fi la locul lor pentru orice soluție de design pentru decorarea grădinii. Puteți îndepărta cu ușurință stratul superior de pământ din locul în care intenționați să așezați calea, să instalați cofrajul de-a lungul marginilor viitorului șanț, să împrăștiați molozul de-a lungul fundului, să îl nivelați și să îl umpleți cu beton. Unii oameni preferă însă să fie creativi în producerea căilor de beton și folosesc o matriță specială din plastic pentru turnare. Rezultatul este un mozaic de beton, parcă pavat cu plăci de dimensiuni mici, de diferite forme. Cu toate acestea, sub o astfel de cale, este mai bine să se așeze nu moloz, ci nisip:

Video

Dacă nu sunteți restrâns în fonduri, puteți stabili căi din plăci de pavaj disponibile comercial. Astfel de căi nu vor fi ieftine, dar puteți economisi bani punând plăcile de pavaj cu propriile mâini.

Sub o astfel de cale, este obligatoriu să tăiați un strat de gazon gros de 20 cm, apoi să așezați o pernă de nisip sau moloz pe fundul șanțului format și să faceți o șapă de beton peste ea.

De îndată ce betonul se usucă, geotextilele sunt plasate pe el, ceea ce va conferi structurii rezistență, iar deasupra se toarnă un amestec uscat - gata, dintr-un magazin, sau făcut cu propriile mâini din ciment și nisip. Grosimea stratului trebuie să fie de 3-4 cm. Amestecul este nivelat, iar plăcile sunt așezate deasupra acestuia.

Calea betonată în grădinăÎn fotografie: pasarelă de gresie din beton

Piste din plastic

În supermarketuri și magazine, puteți cumpăra plăci de plastic, din care puteți asambla ușor și rapid o pistă fără pregătire prealabilă - săpați un șanț, decorați marginile, așezarea și nivelarea umpluturilor. Plasticul se poate spăla perfect, permite trecerea apei, este ușor de asamblat și de dezasamblat, astfel încât, dacă este necesar, să mutați pista în alt loc. Pentru iarnă, plăcile de plastic, care sunt conectate între ele cu zăbrele, pot fi îndepărtate la hambar, iar primăvara, când zăpada se topește, este ușor să le obții din nou, să le asamblezi și să le pui acolo unde ai nevoie de o cale.

Cală de grădină din plasticÎn fotografie: poteca de grădină din plastic

Dacă aveți idei interesante pentru decorarea unei grădini, împărtășiți-le cu noi.


Opinii: 131